Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Življenje, ah to življenje ali se vam zdi življenje zakomplicirano?

ali se vam zdi življenje zakomplicirano?

Velikokrat, ko berem teme in odgovore, se mi postavi vprašanje, ali se vam zdi življenje zakomplicirano. Zdi se mi, da včasih vsi življenje jemljemo preveč zateženo. Ko se res zgodi nekaj hudega (bolezen, invalidnost ali smrt otroka), ugotoviš, da ne moreš komplicirati, ker bi se ti drugače zmešalo. Eni se sploh ne zavedate, kako srečni ste, ker komplicirate zaradi tašč, mož, ki se ne držijo dogovorov, otrok, ki ne pospravljajo za sabo, učiteljev in vzgojiteljev, ki so nepošteni, arogantni in nič ne znajo… Da ne bo pomote, ne privoščim nikomur težke izkušnje. Prisluhnite tistim, ki so v življenju dali skozi kalvarijo. Taki ljudje so neverjetno pozitivni, življenje jemljejo takšno kot je. Prepustiti se je treba in ne zavirati življenjskega toka. Življenje je igra s svojimi pravili, ki jih ne moremo spreminjati. Pa prijazen vikend vsem skupaj želim.

Se strinjam s tabo, seveda. Vendar pa je žal tako, da ne vidiš, kako srečen si, dokler se ti kaj hudega ne zgodi.

Nič več, kajti na srečo sem nekaj let nazaj spoznala, da bomo živeli kot si bomo sami postlali, na srečo je tudi vsa moja familija zato, da hočmo uživat in resnično živet to življenje in tako živimo. Prej smo pa velikokrat iz muhe delal slona in kompliciral in videl bleme kjer jih splon ni bilo…jaojao, ljudje si sami kompliciramo življenje!

Ne, življenje je lepo in enostavno.
Moraš si ga pa zastaviti tako, da imajo lepe in prijetne stvari prednost. Delo in manj prijetne obveznosti lahko počakajo.
Kaj pa, če se mi čez pol ure zruši strop na glavo?
Včeraj npr. je bil krasen dan za smučanje, ki sva ga s sinom polno izkoristila, namesto sedenja v šoli in pisarni.

Verni ljudje se zavedamo, da ni vse odvisno od nas, da nam je vsak nov dan podarjen, pa če je lep ali trpek. Zdi se mi, da zmoremo bolj od drugih sprejeti težke preizkušnje v življenju in se hrati bolj veseliti … Pa ne razumite me narobe, nikogar ne podcenjujem.

Tako se dela. Sem popolnoma na tvoji strani. Zaradi tega me vsi postrani gledajo. Me ne moti.
Vsak dan prosim za njih, da bi jim vs dala modrost, da sprevidijo, da l delo ni vse v življenju.

Moje življenje ni splanirano naprej. Prepuščam se toku življenja. Seveda pa tudi to, da ti je lepo, malo manj lepo,…. paše zraven. Važno je le, da je lepih trenutkov in da si srečen čimveč.

LP

Komplikacije povzročajo stres, stres povzroča raka.
Ugotovila sem, da se v življenju zares splača sekirati zaradi sila redkih stvari – pa še te se sčasoma rešijo in je popolnoma vseeno, koliko živcev nam zaradi njih gre.

Življenje je komplicirano. Socializacija je zapleten proces, v katerih se ljudje prilagajamo družbi, živimo, se vključujemo v družbo in prejemamo njeno kulturo. Kar pa ne pomeni, da v danih situacijah kompliciram jaz.

Seveda, nikogar razen nevernih. Ki, jasno, niso prišli do tega spoznanja.

Se zelo strinjam. Nekega dne, ko se mi je zdelo, da se je vse zarotilo proti meni in ugotavljala, da sem rojena pod nesrečno zvezdo (tečni sodelavci, pozabljiv mož, jezičen sin, …) sem zašla na forum Starši, ki žalujejo. Postalo mi je prav nerodno, ko sem videla, zaradi kakšnih traparij se obremenjujem. Prav ljudje, ki so dali čez hude preizkušnje, se zavedajo, kako dragocene so lahko vsakdanje drobne radosti, ki jih niti ne opazimo in katere so prave vrednote.Žal se tega premalo zavedamo.

Tole, kar ti razlagaš, je dvorezen meč. Vsak človek je namreč unikat in zanj so njegove skrbi v tisti situaciji pač popolnoma enako “težke” kot objektivno gledano mnogo težje skrbi nekoga drugega. Verjemi, da bi tudi tista mama, ki se ji zdi duda gor al dol višek skrbi, v hipu pozabila na to dudo, če bi ji otrok bognedaj hudo zbolel.

Ampak, je zato prav, da tisti, ki se jim dogajajo objektivno hujše stvari (bolezen, smrt, zloraba) podcenujujejo skrbi in življenja vseh tistih, ki se jim dogajajo objektivno lažje stvari? Tako lahko hitro pridemo do tega, da tisti s “težjimi” izkušnjami vse ostale gledajo malo (ali zelo) podcenjujoče in pokroviteljsko, češ, za kakšne “bedarije” jih skrbi. In to je daleč od kakšne modrosti in poduhovljenosti, če ne zmoreš sprejeti, da smo ljudje vsak na svoji stopnji razvoja in da imamo celo pravico biti na “nižji” ali “višji” stopnji razvoja.

Primerjanje je na splošno ena od najslabših človeških lastnosti, kadar jo začnemo uporabljati več kot po kapljicah.

New Report

Close