Najdi forum

Namrec sem samska kakšno leto,stara 28,načeloma mi ni slabo,imam veliko družino,prijatelje,redno zaposlitev,živim sama z psicko,.. se dost druzim z razlicnimi ljudmi,hodim naokoli se zabavam.. nisem osamljena .
Ampak si želim imeti nekoga ob sebi,nekoga ki bi me spoštoval in imel rad(in jaz njega seveda),nekoga ki bi se rad druzu z mano in jaz z njim,nekoga s katerim bi prezivljala najlepse in manj lepse trenutke.. skratka nekoga s katerim bi si vse delila in skupaj bila v vsem .. Pač preprostega,veselega in poštenega fanta.Ali preveč zahtevam?Verjetno da ja!Vse fante,ki spoznam,vsakič znova ugotavljam,da verjetno poštenih in resnih fantov več ni.Ne verjamem v zaljubljenost verjamem pa v ljubezen in spoštovanje,no vsaj verjela sem nekoč .Tako,da zadnje čase resno razmišljam ,da bom očitno skoz sama,ker sem namreč raje sama kod v nespoštljivi in slabi vezi.. Za sabo imam bolj kod ne same slabe izkušnje,prevare take in drugačne.. ampak sem te zadeve pustila za sabo.Da ne bo pomote,ne smilim se sama sebi,sama s sabo znam zivet in mi to ne predstavlja nobenega problema.. ampak priznam,da sem tudi jaz samo človek in si želim človeške bližine.Zalostno je dejstvo,ki je resnično,da si skoraj v vsi na tem svetu želimo isto.. želimo ljubiti in biti ljubljeni,spoštovani in se imeti radi.. a se dogaja vse obratno!Nevem mogoče sem jaz čudna ampak se resno sprašujem kam gre danes ta svet!Nevem zakaj,sem sploh odprla to temo ampak sem se moglamalo izpovedat;)Tako,da bom vesela,vsakega mnenja,kritike,mogoče tudi nasveta.Hvala vsem ,ki ste me brali!

Zdravo,


Zid se neizogibno bliža potem. Boš ti kaj podobnega v prihodnosti čez par let uskala s svojo domačo živaljo ? Bil včeraj članek v Treće Oko drugače.
https://danielmiessler.com/blog/the-dating-power-flip-at-age-30/
http://www.smh.com.au/lifestyle/life/why-women-lose-the-dating-game-20120421-1xdn0.html


Mogoče si pa srečala takšne v preteklosti, vendar zaradi napačno indoktriniranih miselnih in vedenjskih vzorcev iz holivuda, feminizma in mladosti si takrat takšne zavrnila (ker so bili preveliki beta samčki, mangine, itn.) Sedaj ko pa “leta trkajo” smo se pa zresnili… ne vem, ugibam. Po ovinkih opažam, da nekatere (samske punce) še iz moje gimnazije, ki so imele “bujno moško preteklost”, da ga takole modrujejo po FB-ju. Trend verjetno pač.
Pogostokrat se tudi zgodi, da ne dobimo tistega kar hočemo, temveč to kar potrebujemo (takrat ali sedaj), vendar marsikdo tega ne zna prepoznati oz. ceniti, zato to seveda nonšalantno zavržejo (ker ali “žalujejo oz. se sekirajo” za nekoga, ki jih je realno bolj prizadel kot pa osrečil, ipd.).


Odvisno… eno so zahteve, drugo je ponudba (na mesenem trgu), tretje (njihovo – moško) povpraševanje in četrto pa dejanska (objektivna) lastna (samo)vrednost. Ljubezen ni nič drugega v osnovi kot samo golo tržno ravnovesje med ponudbo in povpraševanjem med obema spoloma. Zaljubljenost je družbeni konstrukt (če gledaš skozi oči Milivojevića), spoštovanje pa ti ne moreš izsiliti, temveč ga (pri)dobiš (načeloma na nenasilen način), čeprav lahko ga tudi izsiliš, samo potem je to strahospoštovanje. 😀
Spoštovanje je v osnovi pogojeno (v moško-ženski relaciji) na podlagi trenutne verbalne dinamike, osebnosti, značaja, dejanj, ipd. osebe.
Sam bi lahko isto trdil tudi za punce, veš ? Vse prejahano, polno SPB in čustvene navlake… pass. Se mi ne da ubadati s tem.


Mislim da ne, ker potem ne bi pisala, da ni resnih in poštenih fantov. Mislim, da gojiš neko pritlehno zamero. Sicer pa koliko se jih je (zvez, aferc) zvrstilo na tvojem jedilniku ? Kdaj si imela sploh prvega fanta in koliko časa je trajalo vse skupaj ? Iz kakšne družine prihajaš ?


Odvisno od časovne dimenzije in trenutnih oz. preteklih zadovoljenih potreb ter naše vsesplošne afinitete do le-teh. Maslowa hierarhija potreb je res neko (splošno) vodilo “how we tick”.
To je posledica današnje družbe (ki je v zatonu). Stare vrednote so še zmeraj tukaj, da se jih ponovno vsadi v naša srca, samo… jih bo potrebno živeti. Mislim da dna družbe še nismo dosegli.


Glede na trenutno (spodletelo ?) Kalergijevo agendo in uresničitev tretje Albert Pike-ove napovedi za (vrhunec) 3. sv. v., bi rekel, da se še človeštvo upira (optimist always). 🙂

Živjo, mislim da si ena od mnogih, ki ima takšno življenje, saj dandanes res težko najdeš pravo ljubezen. Tudi sama sem mislila, da zame ni več upanja, potem pa sem le spoznala nekoga in moram reči, da sem tudi sama imela prej slabe izkušnje, sedaj pa se je to vse popravilo, saj je ta drugačen in sem zelo srečna. Moj nasvet je, poskusi! Poskusi in išči dokler ne najdeš “pravega”, ki pomoje čaka nate. Morda ti ne bo uspelo v prvo, ali drugo… Morda boš spet razočarana..ampak iz napak se učimo, le tako boš lahko spoznala tistega -pravega…Če vidiš da moški ne ustreza tvojim željam, potem se ne predaj takoj, raziskuj dalje, morda pa te drugačnost pritegne.. Sedaj pa spet tisto vprašanje-kje pa naj koga spoznam dandanes? Vsekakor ti ne priporočam, da moškega iščeš po kakšnih disko klubih, tam ne boš našla tistega kar iščeš..nevem probaj malo drugače za spremembo-morda probaj na kakšnem portalu (2 moji prijateljici sta sedaj tam spoznale svoje fante), tu imaš prednost da človeka najprej spoznaš in če ti ne ustreza potem nisi nič izgubila… In ko si pripravljena, potem se dobi z njim… Ali pa pojdi v kakšno drugačno okolje, npr. na kakšno veselico, tam boš videla je čisto drugačno vzdušje in ljudje.. Nevem, tako kot sem dejala -poskušaj

nova
Uredništvo priporoča

Še obstaja, ja. Ampak ne za obupane. To je tisto kar seva iz tvojega sporočila- obupanost.

Imaš prav, vsi nekoga iščemo in prav tukaj vidim problem. Ljudje mrzlično iščejo nekoga, samo zato, da ga imajo in niso več samski. Marsikomu tako sploh ni pomemben karakter tiste osebe in se nič ne ozirajo za tem, če sploh dobro funkcionirata skupaj. Samo, da je. Potem pa lahko bereš o prevarah ter strtih srcih nenadoma zapuščenih ljudi, ipd.

Prav pred dnevi mi je prijatelj povedal, da ima novo punco. A do nje mu sploh ni. Ful napak vidi že zdaj, ko sta šele začela, a prisilil se pa le bo, da ne bo več samski. Po moje popolnoma zgrešeno razmišljanje.

Sama sem na podobnem kot ti, tudi sama imela do sedaj take in drugacne veze v katerih je bilo vec negativnega kot pozitivnega, zato se toliko bolj ne odstopam od tega kaj samaa hoce, kaj je dobro zame in ob cem se bom sama dobro pocutila.velikokrat zaradi vseh negativnosti prei se obdam v nek baloncek, ker nocem spet trpeti.
In ja tudi sama pogresam toplino, ljubezen, blizino,.. ampak, tudi me bova prisle na svoj racun:)


Priporočam v branje: http://med.over.net/forum5/read.php?95,8080717,8096670#msg-8096670


Če ni skrivnost, od kod je ta prijatelj? Koliko let imata onadva?

Odgovor vsem..

Ne gre se zato,da si jaz nekoga želim zarad svojih let,da bi mislila,da mi tik-taka biološka ura.Ker mislim,da sem še vedno mlada in me to sploh ne obrenjuje.O družini ne razmišljam in na njo ne gledam kod moj življenski cilj.Če jo bom kdaj imela jo bom,če ne pa tudi ne.Velja,da najprej štalca pol pa kravca.Le kdo bi vedu!V preteklosti sem bila v eni resni vezi katera je trajala 6let in se končala tako,da me je bivši partner prevaral z mojo prijateljico.Seveda je sledilo ogromno razočaranje,kar je tudi razumljivo..Drugih resnih vez nisem imela(mogoče so bila to kratkotrajna razmerja),ponavadi je tako,da kar se še dobro ni žačelo se je še prej končalo.Pač,ko vidim oz. začutim,da mi nekaj ne odgovarja ne sam na podlagi čutov ampak dejanj,zadevo raje zaključim.Priznam,da sem mogoče preveč previdna,ker imam rajši preventivo kot kurativo,torej raje preprečim kod zdravim.Do avantur in podobnih zadev mi ni,ker me to ne osrečuje in v tem ne uživam.Nisem tip,da bi z nekom bila samo zato,da nisem sama in nisem tudi tip,ki potecialnega partnerja išče .Pač rada spoznavam nove in zanimive ljudi in dopuščam vse možnosti odprte nikakor ne hodim pa ven z namenom,da si nekoga najdem.Mislim da smo danes preveč obremenjeni ,tako moški kod ženske,z socijalnimi omrežji in razkazovanjem in prevelik pomen dajamo na zunanjost in razkazovanje ter dokazovanje.Sama facebooka in drugih takih zadev nimam ker v tem ne vidim smisla in tudi nimam te potrebe.In tako se zgodi,da vsakega,ki ga spoznam najprej vpraša,če sem na fb-ju,kar me že takoj odbije.Sploh,da ne omenjam spletnih klepetalnic,kjer te tip najprej vpraša za fb profil in kjer je skoraj to pogoj,da se lahko s kom brezvezno pogovarjaš.Verjetno bi se morala roditi kakšnih 20-30 let nazaj.Ker sem mnenja,da smo ljudje z vsakim desetljetjem bolj in bolj plitki.Tako moške,ki jih spoznavam(tud za moje prijatelje velja,ki jih že nekaj časa poznam),ugotavljam,da skor nobenega ne zanima kakšna je ženska v notranjosti,kakšne karakteristike ima važno je samo kako dobro zgleda kakšno rit in joške ima.. in ne boste verjeli tudi kolko ima na računu.

Kar se obupanosti tiče pa tako.. če bi bila obupana,bi zdaj najverjetneje bila v neki vezi samo,da nisem sama in katera bi se najverjetneje prej ali slej slabo končala.Vedno pravim,da si raje sam in zadovoljen kod pa v slabi vezi oz. vezi iz napačnih razlogov.Sama sebe sem dovolj dobro spoznala,da vem,da se v kaj takega nebi mogla spustit,ker vem ,da to nebi bilo prav.Tako,da je tvoja domneva o obupanosti napačna.Nisem obupana sem pa mogoče razočarana ,razočarana mogoče do te mere ,da v ljubezen oz. “pravo ljubezen” več ne verjamem ali pa verjamem,da mi mogoče še ni ali sploh ni namenjena.

V življenju imam cilje tako,da vem kaj hočem pa tudi vem česar nočem.Moj cillj ni,da spoznam svojo ljubezen je pa le to moja želja.Mislim,da si vsak zasluži priložnost začutit ljubezen,tako ali drugače,ker ljubezen vsak začuti po svoje.Kod pravijo ima vsak lonček svoj pokrovček.Ampak vsak lonček ne najde vedno svoj pokrovček.

01–Hvala za lepe želje in dobrenasvete:).. veliko sreče še naprej!
Teeaaa– pravjo,da upanje umre zadnje,veliko sreče!


Varanje se ponavadi prvo začne z žlahto ali (s tvojimi) prijatelji-cami. Si ti njega njej predstavila oz. kako sta se onadva spoznala ?


In koliko je bilo teh ?


Razni spletni profili, saj veš kako je s tem, ne ? 😀
Socialna omrežja so lahko torej zelo varljiva, ker odvisno kako resnično so podatki tam izpolnjeni in kaj se dodaja tja, kako pogosto, itn. Tako lahko zelo hitro vidiš kdo je narcis naprimer, odvisnik,… vendar pa obenem imaš še zelo “pregleden” vpogled v posameznika kot takega, čeprav načeloma vsak ima mejo med osebnim in družbenim jazom. Nekateri svojega osebnega popolnoma prenesejo v kiberprostor kar je za “opazovalca” super, ker lahko takoj vidiš (ne)skladnost interesov, pogledov, okusa glasbe, idr.
To ti je vse skupaj v bistvu “pre-filter” preko katerega lahko potem vidiš ali bi se s kom zaštekal. Namreč klasično spoznavanje in dvorjenje je danes drago. Socialna omrežja so cenejša in več podatkov, informacij izveš o osebi naenkrat. Pa pustimo nivoje zasebnosti, ki jih imaš urejene. Samo za to se gre.
Če te pa tip vpraša ali imaš FB profil (ne glede na to ali je to na samem začetku debate ali kasneje), to je pozitiven znak – ker pomeni, da ga zanimaš.


Ne samo bolj konzervativna si (kar ni nič narobe).
Se strinjam, saj poglej si kake veže avtorica te teme. Resnica jo sploh ne zanima, samo “fasada”. Je pa v bistvu vse pač posledica vsesplošne seksualizacije družbe, kjer je videz vse kar šteje. Saj tudi če pogledaš recimo vremenarke (na kateremkoli TV kanalu)…
A si ti pa zmeraj gledala na notranje kvalitete vsakega s komer si se (kdajkoli) zapletala ?
Zaradi seksualizacije družbe je tudi seks samo še oblika športa, ne sredstvo za nadaljevanje vrste. Tako ni pomembno tisto kar je “pripeto k (bomo rekli) rodilnim organom”, temveč le samo to kar si napisala. Ker za nadaljevanje vrste in obstoj (nuklearnega tipa) družine je pa res pomembno precej več stvari kot samo obline.
Ja tisti, ki jih zanima še njeno stanje na TRR-ju so pa verjetno pritlehne moške sponzoruše.


Nisi še 30 oz. 35 let. Ko boš in ko se ti bodo obstoječe socialne mreže potrgale, znaš pa drugače gledati (in ukrepati).


Prevelika pričakovanja oz. preveč zaljubljenosti in premalo trezne, hladne glave ? Prvo ljubezen si že imela, vse ostalo so bile samo primerjave in logično da prvo (po vsej verjetnosti) ne moreš najti ponovnoma s kom drugim (v isti ali močnejši intenzivnosti). Tistim, ki to uspe, pa jim je pač namenjeno.


Ali pa, da za vsakim stavčnim ločilom sledi presledek. 😉

New Report

Close