Ali kdaj preboliš in ponovno zaupaš?
Naj še jaz pristavim svoje mnenje.
Zinkica – tudi meni se je dogajalo isto, kot tebi, da me je mož varal med nosečnostjo, s tem da sem zvedela šele po dveh letih in da sem bila jaz za razliko od tebe noseča tretjič. Pred kratkim sem odkrila prevaro, ki pa ni le avantura, pač pa dvojno življenje vzporedno, če me razumeš. In boli ko hudič! Pa ni mi ravno jasno, kako bi človek lahko to pozabil v tolikšni meri, da bi zopet slepo zaupal??? Čeprav sem sprva mislila, da bo mogoče, pa več časa,kot mineva bolj mi je jasno, da se nezaupanje, nezadovoljstvo, jeza, razočaranje, bes… in še in še čustev izmenjuje bolj ali manj enakovredno. Pri zdravi pameti me držijo še kvečjemu moji trije sončki, hkrati pa me spravlja v obup, da so tudi oni prizadeti, kakorkoli če ne drugače pa v podzavesti, kar se bo slej kot prej pokazalo v njihovem odnosu do partnerjev, prijateljev…do življenja konec koncev. Res mi je hudo, da človek zaradi potrebe po razburljivosti zapravi življenje trem malim otročkom! Tega enostavno ne bom nikoli razumela.Da je lahko človek tako egoističen??? Pa tu ne merim samo na moške, saj je ženska, ki je v navezi z mojim možem, hkrati z mojo uničila tudi svojo družino z dvema punčkama! Ja, tudi ženske so toliko egoistične in naivne, da ne razmišljajo o prihodnosti svojih sončkov, pač pa le nase in na svoje potrebe! Res ni bilo treba niti enemu niti drugemu iskati veze … poznam tudi njenega moža in sva se z njim pogovarjala… res sta zapravila veliko stvari zaradi njune egoistične želje po razburljivih trenutkih …
Pa na žalost jaz menim, da velikokrat se zadeve nebi dogajale, če nebi ženske iskale in zapeljevale. Konec koncev moški in ženske res razmišljamo in čutimo povsem drugače…moški saj vemo s čim, ženske pa še kako dobro poznamo njihove slabe točke, ki jih če hočemo lahko hitro izkoristimo.Razlika med menoj in njo je zgolj v tem, da imam jaz vest, ona pa ne!
Pa kar se tiče otrok in posledic za njih… ena je napisala, da kljub dolgoletni izkušnji varanja imajo otroci zaupanja vredne družinice brez problemov… tudi jaz sem menila, da jo imam, da imam idealnega moža, ker niti pod razno mu nihče nebi pripisal česa takega, sploh pa ne njegovi starši…čeprav… so dali isto izkušnjo čez, ko je bil on tako majhen, kot so sedaj moji otroci…. kaj praviš? Je izkušnja njegovih staršev minila čisto brez posledic??? Nebi rekla in ravno to me najbolj skrbi v zvezi z moijmi otročki! Bom poskusila vse, da to tradicijo podzavestnega prekinem!
Kakorkoli ženske – tiste, ki trpimo imejmo moč za nadaljevanje nas vrednega življenja -na žalost to pomeni prebolevanje odhoda parterja, kar je sigurno krajše. kot celo življenje znova in znova živeti v bojazni pred ponovitvijo najbolj boleče izkušnje v življenju. Vsaj zame. Tiste pa, ki brez vesti speljujete može in očete, naj vas doseže roka pravice… slej kot prej namreč vsaka rit dobi svojo kahlo pravijo…
Ja Natalija, a si se ločila od njega, al še vedno trpiš zraven??
(mimogrede, kaj pa naj doseže tiste ki varajo? a tisti (tvoj mož) pa naj veselo naprej živijo lepo življenje? ne pozabit, da te je ON varal in in on hotel, nihče ga ni prisilil, če bi imel hrbtenico, bi tisto žensko poslal v rit, ne pa da jo je nataknil)!
S prvim citiranim delom se strinjam!
Glede drugega citiranega stavka pa – hej, moški so poleg organa, ki jih peha v šibkost, vseeno opremljeni tudi z vestjo in malo više gor s par možganskimi celicami, ki nimajo nič proti, če se jih občasno tudi uporablja.
Sem pa dala podobno štorijo skozi in glej, zanimivo, njen mož je bil mnenja, da jo je moj mož znal zbegati s sladkimi besedami in romantiko. Mislim, da smo ženske enako dojemljive za moške čare, kot so oni za ženske. Samo manj časa imamo, ker smo bolj vpete v družinsko življenje. Govorim na splošno in za tisti del populacije, ki ga tuja trava pač zanima.
Natalija MUU, tvoj mož te je varal, nobena ti ga ni speljala, da smo si na jasnem! On je varal ker je želel in ne ker je bil speljan, ne krivi tukaj ženske zdaj, ampak moža! Ker je ON varal!! Najlažje je prezreti dejstvo da imaš varalico za moža in za vse kriviti ljubico, ane? On je tisti,ki bi mu moralo biti jasno, da ima doma tri otroke.
(ne nisem nobena ljubica!)
Pozdravljeni,
dejstvo je, da so afere načrtna, zavestna dejanja in gre pri njih vedno za odločitev, v katere človeka sicer vodijo globlji psihološki vzgibi, katerih pa se ne zaveda. Ti notranji vzgibi so, kadar pride do afere, močnejši kot zavedanje posledic, ki jih afera prinese. Nekdo npr. je skrajno nesrečen v svojem zakonu in ga bo želja po tem, da bi bil sprejet in pomemben vodila v afero oz. k osebi, kjer te potrebe lahko uresniči. Dejstvo pa tudi je, da je človek, ki je nezvest, izključno in v celoti sam odgovoren za nezvestobo (ne glede na ženske čare in osvajanja, saj se zanjo človek lahko ne-odloči), druga tema je tista, kjer lahko razglabljamo o tem, da sta oba zakonca ali partnerja doprinesla k temu, da je njun odnos nezadovoljiv, poln obupa in razočaranj ter da bi tu morala oba sprejeti svoj delež odgovornosti in razčistiti s problemi, ki jih imata. Samo toliko.
Lep pozdrav,
NatalijaMMU, razumem in čutim vašo hudo stisko, vendar verjemite, da nima nobenega pomena da se “tolažite” s tem, da vam je moža speljala neka xy ženska, to bi bilo veliko preveč poenostavljeno. Kot so vam že zgoraj napisali: varal je ON in glede tega ne se slepit, ker to je dejstvo. Tista ženska ima v tej drami stransko vlogo. Želim vam pogum pri soočanju z resnico. Iluzije prej ali slej “crknejo”. Pa srečno.
Se strinjam. Vsega so krivi možje, kajti pri zdravi pameti morajo vedet, da imajo družine in NAJ NEBI padali na čare druge ženske. Pa naj se ta še kako trudi. Ampak – govorim iz izkušenj – moški so slabiči. In ko vidijo, da se ženska zanima za njih, so gnili v pameti in trdi med nogami. Ne vsi, večina pa!!! Za dosego svojih ciljev – ali potrditve da so še moški – moški ne razmišljajo kaj delajo, da nekoga lahko prizadenejo. Samo egoistično razmišljanje, mater sem še frajer. In potem jim je tako všeč, da preiskušajo vedno pogosteje, besedne igre, flirtanja – dokler ne prestopijo mejo partnerskega odnosa in zgodi se resna prevara. Zakaj? Če jim je ratalo se igrat z ognjem pri flirtanju, jim bo pa še kaj globjega tudi. Kar se tiče besed – na tujih ženskah jih ne šparajo, laži tako obvladajo in ženske na lepe besede pademo. Če pa zraven pove da je še samski, kako si je ubog – je halooo, katera ne postane mehka? Saj na čelu jim pa ne piše, da ga doma čaka pridna žena s tremi otroci! Ja, sem prevarana žena, izigrano je moje zaupanje, prizadeta so moja čustva, nimam več zaupanja v moške, ampak ….. Ostajam ker nimam kam it, malo pa iz gole hudobije, da mu nekoč vrnem za vse, kar je meni naredil. Prišel bo moj dan.
Draga moja “potrjujem”, verjemi mi, da dneva “Prišel bo moj dan ne bo”. To govorim iz lastnih izkušenj, ker sem že v letih in imam to kar ti sedaj doživljaš resnično za sabo. Vse kar lahko narediš danes, da si urediš življenje, ne prestavljaj na jutri. Se pa v celoti strinjam z gospo Barbaro Novak, da za neuspešnim zakonom stojita oba, tako žena kot mož. Jaz imam to srečo, še enkrat poudarjam, da imam sina in hčer, da sem nanju zelo ponosna, saj nimata niti malo moževih nagnjen. Sem jih pa vzagajala sama, pri tem je bil vedno nekje v ozadju, na srečo. Že v prvem pismu sem omenila Internet in navezave preko portalov, kar je počenjal pred kratkim, praktično pred mojim nosom. Tu se pa je v meni nekaj dokončno zlomilo in sem reagirala tako kot nisem prej še nikoli. Mislim, da se je šele sedaj za silo spravil v nek tir, da bova ta leta, ko sva oba že v pokoju preživela v miru in navideznem soglasju. Nezvestobe ne pozabiš nikoli, jaz nisem odpustila in tudi nikoli ne bom. Tudi nisem maščevalna, da bi mu sedaj vračala (s čim pa?), kaj bi pa s tem dosegla. V mljaših letih, ko se je tudi pri meni oglasila kakšna iskrica ob novem sodelavcu ali pa stranki, sem vedno ta čustva zatrla in danes mi ni žal za to…….. verjetno je to tisto kar sta otroka vzela s seboj. Majda
Spoštovana,
nekateri ljudje potrebujejo dlje časa drugi manj, da prebolijo nekoga, ki mu je bil blizu oz. da grejo v življenju naprej. Takšni trenutki in odzivi so čisto normalni, saj ste se na fanta navezali, saj sta skupaj verjetno preživela lepe in morda manj lepe trenutke, ki so vaju združevali. Če gre samo za spominjanje nanj, je to čisto v redu, če pa je tu prisotna še bolečina, vam zagotovo ni lahko. Najlažje boste prebrodili skozi težko obdobje, če se boste o tem nekomu zaupali, če se boste z nekom o tem pogovarjali, ta pa vam bo vrnil odziv, razumevanje in oporo. Najtežje pa vam bo, če boste v žalosti in osamljenosti povsem sami, če svoje bolečine ne boste z nikomer delili. Rešitev zagotovo ni beg v novo zvezo z namenom, da boste preteklo pozabili, boste pa zagotovo, ko boste srečali novo sorodno dušo, lažje zaživeli. Morda spomine na bivšega fanta dodatno spremlja še vaša osamljenost, zaradi česar vam je še težje. Dokler se ne boste v svoji globini sprijaznili z njegovim odhodom (odločitvijo) in mu v svojem srcu čustveno “dovolili”, da odide, ga boste še vedno zelo pogrešali. Saj ni nič narobe, če ga pogrešate, ker vam je bilo nekoč lepo (nasprotno), če pa vas ob misli nanj zaboli, pomeni, da mu še niste dovolili oditi iz vašega življenja. Kar pomeni, da se je tudi vaše (čustveno) življenje nekje ustavilo in ne morete sproščeno naprej. Tu mislim zlasti odnose med ljudmi. Takšno doživljanje je krivično in želim vam, da se pri sebi čimprej razjezite (v dobrem smislu) in si zastavite nove poti.
Ko boste pripravljeni in ko boste tako čutili, se pogovorite z nekom, ki mu zaupate in ki vas bo razumel. Ko bodo spomini na bivšega lepi (in ne težki), ko se ga boste z veseljem spominjali, bo to znak, da ste ga preboleli. Želim vam vse dobro in pogumno naprej!