Najdi forum

Ali je to trema?

Pozdravljeni.
Ne vem ali je to trema, ampak včasih se mi začnejo tresti roke in celo telo, srce mi začne hitreje utripati in začnem se potiti. To je recimo takrat ko je veliko ljudi okoli mene, ko moram recimo skuhati kavo za stranke, itd.
Moja težava je tudi v tem, da se izredno potim pod pazduho, ne glede na to ali je vroče ali hladno.
Nekaj časa sem pač mislila da pač taka sem, zdaj mi je pa postalo to že kar neprijetno. Kaj bi se dalo narediti, da bi lahko živela normalno? Bi pomagal avtogeni trening ali zdravila? Ali postaneš od teh zdravil odvisen, če jih dlje časa jemlješ?
Povedati moram da sem že jemala Persen, pa ni nič pomagalo.
Lep pozdrav.

Spoštovana Nevenka,
vaša “trema” ima več imen, a ta v končni fazi sploh niso pomembna.Vestno naštudiran avtogeni trening bi vam težave pomembno zmanjšal.Pomirjevala so dvorezen meč, saj lahko pripeljejo v odvisnost,antidepresivi pa tega sicer ne povzročajo a bi prestavljali streljanje ” s topom na muhe”.Takoj za avtogenim treningom priporočam vedenjsko- kognitivno psihoterapijo v skupini, vendar če boste pri avtogenem treningu temeljiti morda celo ne bo potrebna.

New Report

Close