ali je to depresija

Spoštovani!

Od letošnjega meseca februarja se vrtim v začaranem krogu in si ne znam pomagati. Moja sodelavka je na hitro zbolela, in je že tudi pokojna. V tem času sem imela težave z želodcem – rufluks in se mi stanje ni čisto nič izboljšalo, kljub jemanju zdravil. Sem pa dobila strašen strah da sem bolna in tako opravila vrsto pregledov, kjer ni nobenih posebnih sprememb, vendar se tako zelob bojim bolezni. Včasih ne vidim izhoda, bojim se, zgrabi me tesnoba, sem brezvoljna, ponoči slabo spim. Naj poudarim da sem v 50.letu starosti, pa ne vem ali so to že znaki mene, ali pa samo moje psihično stanje zaradi sutacije, katero sem preživljala. Sodelavki sem bila zelo naklonjena, močno sem občutila izgubo in se morda zaradi tega še nisem “pobrala”. Jesti ne morem, občutek bruhanja me spremlja dan za dnem, sem tudi močno shujšala. Mislim, da bi se mi stanje po daljšem dopustu popravilo.

Prosim za nasvet.

Hvala!

Spoštovana Ana,

težave, ki ste jih navedli, se lahko pojavljajo pri depresiji, čeprav še daleč niso vse (poglejte si vprašanja na to temo in moje odgovore na tem forumu). Lahko da gre za kombinacijo težav, ki jih pripisujemo meni, vsekakor pa gre za nevšečnost, ki vas pomembno ovira in jo bo zato smiselno odpraviti, zato pa bo treba obiskati tudi psihiatra – potrebujete namreč nekatera izmed psihiatričnih zdravil.Ker pa slednja potrebujejo celo več tednov, da pokažejo svojo učinkovitost, se začnite zdraviti čim prej.

Draga Ana!

Tudi jaz sem bila psihično “down” zaradi preobremenjenosti. Vse se je nabralo (služba, šola…) in obremenjevala sem se z malenkostmi, ki niso pomembne.
Kar naprej sem lebdela, imela sem napade vrtoglavice, bilo mi je slabo…skratka…slabo sem se počutila. Nisem se mogla znebiti notranjega nemira. Potem sem vzela v roke knjigo, ki jo priporoča dr.Rejec
Hannes Lindemann: Avtogeni trening – sprostitev v stiski
Odlična knjiga!
Toplo priporočam še tole:
Claire Weekes: Kako ohranimo zdrave živce

Preberi in vzemi na znanje! Vse je v naših glavah!
Življenje je vendar lepo, podarjeno nam je bilo samo eno življenje zato ga s pridom izkoristi!
Jaz intenzivno delam na tem in počutim se krasno!
Veliko uspeha!

New Report

Close