Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja ali je še kakšna v 14 tednu ali blizu

ali je še kakšna v 14 tednu ali blizu

Hay,
ali je še kakšna nosečnica okoli 14 tedna??Kako se počutite, vam je še slabo, kakšne preglede imate že za seboj, koliko ste se zredile,….. jaz imam rok 1.1.2003 torej bo silvestorvo pestro. Upam, da nisem edina na netu.
lp

Pozdrav Neža!

Jaz sem v 12 tednu, za seboj en pregled z enim UZ, V Pponedeljek grem na merjenje nuhalne svetline.Apetit imam grozen, slabo mi je zadnji teden malce manj, v glavnem veselo čakam na prve pozdravčke iz trebuha…

Hay Hali!
Kam greš na merjenje nuhalne svetline?’ Jaz sem šla k dr. Reš in sem bila zelo zadovoljna, rezultat mi je pokazal 1: 2300 torej nisem med rizičnimi.
Tudi meni se je slabost umirila , z vsemi mukami premagujem apetit. Ali kaj telovadiš? Jaz sem na začtku krvavela, tako da sem morala ful mirovat. Sedaj pa ni nobene organizirane vadbe čez poletje torej bom kar doma kaj če bom dovolj zagnana.
Ali si ti kaj zapana?? Jaz bi spala cele dneve, očitno zasanost ne mine tako kot slabost. . Sedaj pa razmišljam o dopustu… Ti greš kam?

Jaz grem na GK in sem že kar malo na trnih.

Če kaj telovadim? Organizirano ne, lahko pa si misliš, da imam ob enem korenjaku 5,5 in korenjakinji 2,5 let, vsem gospodinjskim opravilom, delu na hiši telovadbe kar zadosti. Zaspana sem tako, tako.Včasih več, pa grem za kakšnih deset minut malo “mižat” pa je kar malo boljše. Praviloma sem polna energije, razen kadar je tako vroče kot je bilo zadnje dni. Ob takih dnevih sem pa tudi jaz vsa pasja; sitna, nataknjena, nihče me ne sme niti pogledat, hlače me tiščijo, vse se mi lepi na “životek”.Uf, tale ohladitev je bila pravo olajšanje.

Na dopust gremo šele 21. avgusta, tako da bomo morali še malce potrpet. Aja, zredila sem se že kakšne 3 kg, rok imam 12. januarja 2003.

Živio

Jaz sicer malo zaostajam za vama, sem v 10 tednu, rok 21.1.03.
Zanima me ali je katera že imela v tem času kaj trebuščka, jaz ga namreč imam že kaj precej, nobene hlače mi niso več prav, tako da sem šla hitro po blago in k šivilji.In tudi apetit se mi je “povečal”, jem sicer manj (manjše obroke) moram pa zato večrat vmes kaj prigrizniti.
In še nekaj glede nuhalne svetline; sicer mi je ginekolog rekel da bi teh letih (24) ni velike verjetnosti, pa me vseeno zanima ali ste jo ve “delale”?

Lepo popoldne.
Urša

hej.. jaz imam tud rok 1.1. 03 pa sem komaj v13 tednu:-))) Počutim se super, razen da imam te krvavitve, kot si mi že odgovorila..

Pozdrav vsem!
Polona ali si iz Ljubljane?? Upam da bova skupaj delali gužvo za silvestorovo.
Jaz sem res uradno v 14 t, vendar pa meritvah je plod mlajši….,

Stara sem 33 let . Imela sem kar nekaj težav ( spontani splavi, ..) sedaj upam da bo ok. Kar zadeva nuhalne svetline menim, da je ne glede na leta super če veš rezultat, saj tudi pod 30 let ni garancije…
Kar zadeva oblek mi jih je nekaj še prav, okoli pasu sem kmalu čutila razliko in sedaj me pri nekaterih krilih vse tišči, skratka jaz opazim razliko …. zredila sem se za 1,5 kg, no me je pa bilo že v osnovi kar nekaj skupaj.

Živjo, jaz bom za novo leto delala gužvo v slovenj gradški porodnišnici. Stara sem 28 let in imam eno hčerko 3 leta staro. Pred pol leta sem imela en spontani splav, pa sem sedaj čisto preveč prestrašena. Nič ne telovadim, pa tud zgaga me večkrat peče tako da se mi trenutno nič kaj ne lušta za jest. Malo sem se zredila imam drugi teden pregled, ne vem še za koliko kg. Drugače pa se tako fajn telesno počutim, kot da nič ni.. in to me mal skrbi. Ali boš šla kam na dopust? Mi bomo šli, in upam da ne bom preveč utrujena. Zaenkrat mi vročina ni nič škodila in me ni nič utrudila. Utrujenost je že mimo.

Pozdrav vsem,
ja dopust je moja velika dilema. Po spontanih splavih in vseh pripetijah planirava na dopust malo dlje in sicer na Azurno obalo / z avtom. Malo še razmišljava ali je to za otročka kaj nevarno. Ginekologinja je rekla naj počakava še 2 tedna potem pa bi že lahko kam šla. Sita sem vseh pregledov, skaknja po urgenci, prognoz bo – ne bo. Skratka rabim eno pošteno sprostitev, drugače bom od sekiranja čisto hin. Potem pa sva prišla do tega da je št. ur vožnja ista kot če bi šla na Brač, samo da je v najinem primeru ves čas avto cesta. Kako ve prakticirate??
Eni so mnenja da nosečnica ne sme nikamor, drugi spet da z malo previdnosti in zdrave pameti lahko normalno letuje – ne vem? Moje prijatelice so si vse privoščile dopust, pa naj bo to z avtom, letalom ali ladjo…
Kako ste ve prakticirale pri prejšnjih nosečnostih?

Prvič sem letovala v 20 tednu – brez težav, počutila sem se odlično, otroček je brcal kot nor, drugič smo letovali malo prej, v desetem tednu. Razen občasnih slabosti je tudi ta dopust potekal brez težav. Prvič smo letovali v Rabcu, drugič v Makarski, letos pa se odpravljamo na Pašman, ko bom v 20 tednu nosečnosti. Jaz mislim, če se po začetnih težavah in težavicah stanje umiri, da se nimaš kaj bati. Če bo tako vroče kot je bilo zadnje dni, je vseeno lažje preživljat ta čas nekje ob morju, kot doma zaprt med štiri stene.

Na merjenje NS grem v ponedeljek, oblečem pa tudi jaz že kar s težavo kakšne stvari.

Zdravo!
Prav z veseljem se vam pridružujem. Jaz sem v 12. tednu, rok pa imam 5.1. Sicer odštevam dneve do 13. tedna, ko naj bi šla večina nevarnosti za splav mimo, tudi, ko sem bila prvič noseča, sem se šele takrat oddahnila, prej sem vedno s strahom hodila na wc, da ne bi kaj zagledala, pa nosila samo bele hlačke,…
Jutri sem naročena na nuhalno pri dr. Rešu in sem ful vesela, da je Neža napisala, da je vredu. Meni pa še vedno dela obupno slabo, sicer ne bruham, ampak se počutim, kot bi se cele dneve vozila s kakšnim starim avtobusom – dobra stran pa je, da nimam ne vem kakšnega apetita, v glavnem mi dišijo lubenice in okisan paradajz, sladko pa se mi prav upira (da bi vsaj vedno ostalo tako). Na srečo me vsaj utrujenost mineva. V soboto gremo na morje, vendar mi je veselje pri pripravah malo pokvarilo dejstvo, da je naša mala (Julija ima 13 mesecv) prišla v stik z noricami. Včeraj sem prebrala vse mogoče na to temo, inkubacijska doba je 6-23 dni in sedaj samo molim, da bi bolj držalo tistih 23, ko bomo že doma. Sedaj morim Nino na drugem forumu, če lahko kaj naredim, da zamaknem ta čas. Sicer pa gremo v Petrčane pri Zadru, samo ne vem kako bomo preživeli 6-urno pot z Julijo. Saj bomo štartali ponoči, samo ne vem kako bo spala v stolčku, ker je doma vsakih pet minut na drugem koncu postelje (naše seveda). Mogoče Imaš kakšen nasvet Hali?
Neža, če ti bo ginekologinja dala zeleno luč, vam toplo priporočam azurno obalo, midva sva bila tam predlani in jaz že komaj čakam, da gremo spet.
Prav res sem vesela, da smo se našle, upam, da bomo še kdaj poklepetale (lahko bi si nadele kakšno ime, da bi se prej opazile?).
Sicer pa sem iz Nove Gorice in mislim, da nobene ne bom srečala v živo.
Prav lepo se imejte.
Tina

Nasvet, kako jo obdržati v sedežu? Če potujemo ponoči, nimamo nekih težav z našo tamlajšo, seveda, če se prebudi, ko jo nesemo v avto in potem še eno uro “čebuli”, začnejo jo bolet noge, pa rita… Potem se mami malo vklopi s kakšnimi pesmico pa kakšnimi, glej kakšna lučka… Dvakrat smo pot nekako preživeli, tastarejši ni nikoli delal nekih problemov med vožnjo. Jaz mislim, če bo spala, da boste nekako preživeli tiste ure, za norice se pa tudi ne sekiraj preveč; mogoče jih bo prebolela prav z lahkoto.Naša jih je imela pri letu dni in še to samo ene par, brez vročine. Misli pozitivno, saj ni rečeno, da se je okužila. Poročaj, kako je bilo na merjenju NS.Pa lep dopust, nakopaj in naužij se morja.

Pozdrav vsem!
ja res je super da smo se našle. Jaz sem danes zelo preplašena in obupana, namreč dobila sem rezultate krvi od Toksaplazmoze. To sta dva rezultata. Morala bi biti oba negativna pa je en pozitiven. Sestra mi je rekla , da je velika verjetnost da je okužba stara, če je to res ne bo problema za plod. Ponovno testiranje imam 3.7. in rezultati bodo 8. 7.. Prav zares mi je neskončno hudo in prav obupujem. Najprej splavi in tudi pri tej nosečnosti sem krvavela 4x in sedaj še to.
ok toliko za danes. Se beremo.
lp
neža

ps
upam da bom res prišla do mirnega dopusta na azurni obali

Ja, res upam, da je stara okužba. Veš, da je bilo pri meni prvič enako in se je potem izkazalo za staro okužbo. To pomeni, da si jo enkrat prebolela in si sedaj imuna – to je bistvu najboljša varianta, ker te vsaj ne bo stalno strah, da bi jo kje staknila. Meni so naredili ponovni test kar takoj, ko so dobili izvide. Če je tebi rekla komaj čez nekaj dni, je po mojem prepričana, da gre res za staro.
Bom držala pesti.
Tina

Tudi jaz bom držala pesti, Neža. Jaz pa dobim te teste drugi četrtek. Zdaj me bo pa postalo še strah. Pa spet se mi pojavljajo rjavi izcedki, vnetja in krvavenje pri iztrebljanju. Evo, pa sem noseča že 13. mesecev. Pa pravijo da nikoli ne veš kdaj ti grozi splav. Jaz se že tak grozno počutim, da sploh nisem prepričana vase, da bo vse o.k. kar naprej neki dvomi.
Pa sem se nekaj časa tako fajn počutila, da sem spet mislila da nič ni. Torej vzrokov za sekiranje je čisto preveč. Če sem preveč fajn se sekiram, če me pa kaj špika pa spet.
Punce, dajmo sam lepe misli po glavi motat. Da ne bomo zamudile teh lepih občukov ki se dogajajo nosečnicam. Zdaj pa rečite če ni fajn, mene moja hčera 3. leta stara sploh en priganja več, da bi jo nosila, mož me tud razvaja. Nekak fajn mi je. Samo sama si delam težave in se sekiram, da se mi že podočnjaki vidijo.

Tudi jaz nimam nič apetita. Paše pa mi piti Cedevito. in to limonino. A katera ve ali je to škodljivo.Eni pravijo da ni fajn to pit, sam vode pa ne spijem toliko, kot te cedevite. Pazim pa da spijem 2 litra tekočine na dan. Pol pa hodim lulat čez dan in noč. Pa paše mi spat na hrbtu, stegneja. Pa tudi ne vem če je to fajn.

Hej, kaj pa je to nuhalna….ne vem kak se že reče? Kakšen pregled pa je to? A ga bi mogla jaz tudi opraviti , stara sem 28. let ?

Pozdravček pa oglasite se še kaj

Pozdrav,
Hvala za tolažbo upam da je res stara okužba. Meni niso hoteli narediti takoj nove preizkave,ker baje mora miniti med eno in drugo 3 tedne.
Polona – zakaj ne greš na urgenco?? če drugega ne ti bodo nareili UZ baš vsaj pomirjena pa še otročka boš videla.
Jaz sem pa včeraj opazila da se mi pozna. imam kar napet trebuh. Sicer imam še stara oblačila, pa vendar kar čutim da me vse malo tišči.
Oglasite se še kaj.

Pozdravljene vse bodoče mamice,

tudi jaz bi se vam rada pridružila, ampak kar dosti zaostajam za vami saj sem šele v 6 tednu moje prve nosečnosti. Me pa zelo zanimajo vaše izkušnje ker vam kar pridno sledim in lahko že vse predvidevam kaj me čaka – glede na vaše izkušnje. Rada bi povabila še kakšno, ki je noseča približno toliko časa kot jaz. Imam pa eno vprašanje. Zanima me ali ste še tudi v na 1 pregled šele v 10 tednu. Meni je namreč ginekologinja rekla, da po novem zavarovalnica plača šele 1 pregled takrat. Mene pa kar malo skrbi, saj to je že 2 meseca in pol nosečnosti, saj če je vse ok potem ni problema, ampak bi se raje prepričala da je res vse ok.

Na spološno se počutim super, nobenih slabosti in bruhanja. Razen nekaj časa v tisti hudi vročini so mi zatekale noge. Pa zelo sem utrujena. Pa še gromozanski apetit sem dobila v zadnjih dneh, me kar malo skrbi kakšna bom če bo šlo tako naprej.

No lepo vas pozdravljam vse nosečnice in oglasite se kaj.

Renata 😉))))))

Živjo!
Jaz sem bila danes na nuhalni svetlini in je vse OK. Tudi jaz sem bila zelo zadovoljna z Dr. Reševo, tako lepo vse pove, pa še malo smo poklepetale o otrocih (ona ima 15 mesecev starega sinčka). Res fejst. Do zdaj smo pakirali za na morje, zdaj gremo za kakšno urco spat, potem pa štartamo.
Ko se vrnem, vas poiščem. Vsem pa želim, da bi bilo vse OK in da bi se lepo imele.
Tina

Zdravo,

tudi jaz sem v 14. tednu nosečnosti. Danes imam pregled za nuhalno svetlino, v Ljubljanski porodnišnici. Malce me je strah, ampak držim pesti, da bo vse v redu. V (do zdaj) času nosečnosti sem imela oziroma dva večja problema, in sicer: močni glavoboli (včasih migrene, ki so se končale z bruhanjem) in krči v maternici (zdravnica mi je predpisala tablete Buscopan ). Drugače se počutim v redu. Tu in tam še vedno pojem kaj takšnega, ki me napne/ napihne. Trebušček se mi že tudi vidi/pozna in zaradi tega so mi cunje že preozke. Ker nimam rada, da me kaj tišči, sem si omislila preproste poletne obleke. Sicer pa se veselim morja, Dalmacije, čez manj kot dva tedna.
Lp, Alenka

Pozdravček Alenka!

Tudi jaz sem bila včeraj na merjenju NS V LJ porodnišnici. Na vrsti sem bila okoli pol štirih.Sva se mogoče videli? Noseča sem dobrih 12 tednov, na NS je bilo vse O.K, otročiček živahen kot le kaj, mahal je z rokami, videli smo podplatke.Uf, kako je bilo lepo.Prav posebno doživetje.