Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Rekreacija, oblikovanje telesa in zdrava prehrana Ali je po telovadbi dobro jesti špagete?

Ali je po telovadbi dobro jesti špagete?

Ali je dobro po telovadbi jesti špagete? se mi jih je takoooooo zaluštalo. So v špagetih snovi, ki naj bi se jedle po telovadbi?

Enkrat sem to prebrala v nekem članku o aktivnem načinu življenja. Mislim, da je bila avtorica Nada Rotovnik Kozjek.

Kaj si prebrala? Da je dobro jesti špagete? saj ne hujšam, le telo si želim malo preoblikovati pa ker mi je fajn telovadim.

Zelo laično mnenje: ni neprimernega časa za špagete 🙂

Za mišice (da se gradijo, utrdijo) je po telovadbi dobro zaužiti beljakovine(to je nam svetovala inštruktorica)

Torej, mlečne izdelke (seveda ne preveč mastne), meso…

Testenine so pa ogljikovi hidrati. Če se pa lušta-pa jej:)

Špagete pred telovadbo, beljakovine po njej.

Vaš odgovor glede beljakovin ni pravilen. Takoj po končani vadbi (pz. najkasneje v roku 2 ur po končani telesni aktivnosti) je potrebno zaužiti ogljikove hidrate in do 15% beljakovin. Med telesno aktivnostjo se namreč poreabijo ogljikovi hidrati (OH) kot osnovni energetski vir mišic. Glikogen, ki je bil porabljen se mora v tem zgodnjem obdobju po vadbi obnoviti, za to pa potrebuje osnovne gradbene enote torej OH. Da je učinek tega procesa še boljši je potrebno ob OH dodati tudi do 15% beljakovin, ki dodatno pospešijo ta proces.

Tako je. Če se le da še prej kot v dveh urah po končani aktivnosti.
Po domače, ko pridete domov si kar skuhajte testenine (pa ne razkuhajte, tu je spet razlika) gor pa eno odcejeno tuno s paradižnikovo omako, pelati (in ne kečapom) in to je to.

Ampak ne tega ogromno. Kajti kasneje je čas za beljakovinski obrok, kajti s pomočjo beljakovin se mišice regenerirajo in tako se napreduje z mišično maso. Po domače; skuta ali zrezki, zelenjava.

Pol pa komot poješ špagete, če rabiš samo 15% beljakovin. Toliko jih je ravno noter. Če je res tak, ne vem, neke opazne razlike pa tako ne boš opazila s tem ko boš pazila na prehrano po vadbi. Bolj pomembna je vadba sama.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

misliš lačno mnenje?
😉

New Report

Close