Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Ali grejete mleč.izd. iz hladilnika?

Ali grejete mleč.izd. iz hladilnika?

Zadnjič sem bila pri prijateljici in kosem ji rekla za malo vroče vode, da zagrejem jogurt za mojo 1 leto staro miško, me je samo debelo pogledala, da jaz pa to grejem.
Kaj pa ve? Me res zanima, ali res samo jaz tako kompliciram?!

Tudi jaz pogrejem navadni jogurt . Ker se mi zdi da je mal prevec mrzu za naša majhna bitjeca.

Nikoli. Zakaj pa?

Moja tašča je to počela, ko pa sem jo vprašala, zakaj, je rekla, da se boji, da bi se prehladila. Ampak… saj ljudje se ne prehladimo če normalno jemo ali pijemo mrzlo hrano in pijačo ali če nas veter malo prepiha. Prehladimo se zaradi virusov.

*********
“Love is the answer to the final question you ask” – Unknown

Mi vedno vse segrejemo – jogurt, skutico, …..

Mlečne izdelke direkt iz hladilnika jem samo jaz (ker so mi straaaaaaaašno dobri), pa imam zdaj kar fino vneto grlo ;). Verjemi, da ne bi tega tvegala pri moji 16 mesečnici.

---------------------------------------------------------------------------------------------- Ker ne verjamem v telo, rad bi te videl v srce. <http://tamala0801.moj-album.com>

Jaz skutke in jogurte vzamem malo prej iz hladilnika, da se segrejejo, ne namakam pa jih v vodo.

LP, Pika

Jogurte, skutice , actamel ipd. dam kakšno uro prej iz hladilnika ali pa kar v vodno kopel.
Da voda ne gre v nič, zalijem rože, pa je.

Najprej sem na sebi trenirala pitje mrzlega jogurta ( in fasala vnetje grla ) , pa me je minilo. Tud poleti redko pijemo mrzlo pijačo. Kot po pravilu fašemo vsi po vrsti vnetje grla ( tud ata po mrzlem pivu ).

Ej, me je pa kar groza, ko berem, kako neodgovorni znajo biti eni starši! Men se zdi čist normalno, da vsako stvar iz hladilnika, ki jo dobita moja otroka malce segrejem. Zakaj? Ker še mene začne bolet grlo, če jem ali pijem mrzle stvari! Sej je menda jasno da gre za preveliko temperaturno razliko, če imaš v stanovanju 21-23 stopinj, v hladilniku je pa 5-6! Ali pa mrzli napitki poleti?! Res se ne čudim, da so potem eni otroci nonstop bolni!
Tisto o virusih je pa mal mim, no! Človek se lahko prehladi tud na vetru in prepihu, tko da nebi sedaj o tem, da so za vse krivi virusi!!!

Tudi pri nas damo ponavadi jogurt ali skuto za 10 sekund v mikrovalovko. To naredim tudi zase, saj mi je drugače premrzlo.

To je pa tako odvisno od posameznika!

Jaz nisem nikoli nič grela, posebno ne hrane (jogurt ipd.), ker, če se jo je normalno (ne golta) se segreje že na poti do grla.

Isto je s sladoledom – če ga ližeš, pride do grla topel, če se ga pa je, je pa drugo – zato je bolje sladoled lizati kot jesti z žlico (recimo otroci).
Ravno po tej logiki je sladoled pozimi manj nevared kot poleti:) Pozimi že tako vdihavaš mrzel zrak … ampak ja, je zunaj mraz, pa res ne paše po cesti tega delati:)))))

Tukaj mislim, da ne gre za neodgovornost, gre pač za to, da je nekdo bolj in nekdo manj občutljiv. Mislim pa, da je hladna pijača, ki jo aspiješ na ex veliko hujša kot od npr. jogurta iz hladilnika. Predvsem voda iz hladilnika je zelo mrzla.

Je pa tudi res, da imajo nekateri bolj in nekateri manj občutljivo grlo. Tako otroci kot starši. In mislim, da ni nič narobe ne s tistimi, ki pogrejejo (ali postavijo malo prej ven) kot tistimi, ki tega ne delamo:)))

Vedno vzamem nekaj minut prej stvar iz hladilnika, če pa je huda lakota, pa na hitro pogrejem v vodni kopeli.

Priznam, sem izredno nedogovorna mama, ker mojim otrokom dajem piti in jesti mrzle stvari iz hladilnika.

Zanimivo je to, da so moji otroci kljub moji neodgovornosti izredno zdravi in vnetija grl, ušes in pdoobnega sploh ne poznamo.

Sama vidim mojo pomembnost odgovornosti bolj na drugih področjih, predvsem v tem, da otroke vzgajam z lastnim pozitivnim zgledom, ali v tem da so moji otroci v avtu vedno pravilno privezani in v stolčkih, itd…

Zanima me, ali poleti otrokom sladoled tudi pogrejete? 🙂

*********
“Love is the answer to the final question you ask” – Unknown

Če le ne pozabim, vzamem jogurte pol ure prej iz hladilnika in sicer preprosto iz razloga, ker tudi sama ne maram ničesar piti ali jesti iz hladilnika.
No ja, sinko ravnokar malica kornet 🙂 Tega ne pogrevamo 🙂

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Jaz grejem. Tudi zase vzamem prej iz hladilnika.

No ja no, sej ta tvoj cinizem ni glih najboljši vzgled, ali kako???
Da so pa otroci privezani v avtu…, pa sploh ni nič posebnega. Vsak odgovoren starš poskrbi za te zadeve! Roko na srce- tvoji otroci torej niso nikar še bili bolni!?! Maš pa res srečo. Verjetno zaradi mrzlih jedi iz hladilnika. Bo treba poizkusit!

Ne dam nikoli direktno pijače iz hladilnika (sicer pa pijače v hladilniku nimamo niti poleti), vedno pogrejem mleko, ostalih stvari za 22 mesečnico pa ne.
Sem pa tudi jaz pogrevala oz. spravila nekako na sobno temperaturo tam nekje do enega leta in malo čez, ker naša ni marala mrzlega. Verjetno tudi zato, ker so dojenčki navajeni piti toplo mleko.
Zase jogurtov, mleka in podobnega iz hladilnika nikoli ne pogrevam, pa vseeno zaradi tega nisem prehlajena. Mislim, da se morajo tudo otroci počasi navaditi na to. Meni se zdi pogret jogurt gozno zanič.

Če bo popoldan jedla kašno stvar iz hladilnika jo dam zjutraj ven.

Nikoli ne grejemo ničesar. Pa tri leta star otrok ni imel še nikoli vnetega grla. Neodgovorno, ne. Kolegica, ki svoja dva zavija v vato in greje vse po vrsti in ne gre ven z njima, če obstaja teoretična možnost najmanjšega vetrčka pa je že tretji teden na bolniški, ker sta otroka non stop bolna.
Ok, sem tudi jaz mogoče cinična, ampak se strinjam z Zlatolasko.
In to, da ni nič posebnega, če so otroci privezani. Ne res ni, ampak grozljivo veliko staršev vozi svoje otroke neprivezane. V primeru nesreče jih bo verjetno rešilo to, da nikoli ne jedo jogurtov iz hladilnika.
Meni osebno ni bolj zanič stvari kot topel jogurt ali skuta.

Ja prov, pol pa zavijam otroke v vato, samo tudi moji otroci niso nikdar imeli vnetega grla in tud vem zakaj. Ker jima dajem mlečne stvari za nekaj časa ven iz hladilnika. Nikol pa nisem rekla da jim grejem jogurte, ker tud jest ne maram pogretega. Pač pa ga dam za nekaj časa ven, da se segreje vsaj približno na sobno temperaturo. Če sem pa zdej jaz zaradi tega slaba mati, pa tud prov. Pa še neki vsem tistim, ki jim gre moje mnenje v nos: moja dva otroka se vedno vozita v stolčkih privezana. Če pač nekateri delate drugače- tud prov. Povedala sem samo kaj delam jest. Sori vsem, ki sem jih osebno prizadela!

No, meni recimo tvoje mnenje ne gre nič v nos. Imaš pač svoje mnenje. In glede na to, da sodiš tiste, ki imajo drugačno mnenje kot ti, da so neodgovorni, potem ne vem. In kdo ti je rekel, da si slaba mati? Ne pripisuj svojih misli drugim.

Kot je napisala Kate- do grla je že temperatura podobna tisti v želodcu in ni nobene možnosti, da bi zaradi mrzlega jogurta imeli vneto grlo.
A ste pomislile, da se razvijejo mikrobi, če mlečno stvar grejete,puščate na sobni temperaturi dalj časa?
A potem mlečne rezine kot so pingi recimo tudi pogrejete ali jih pa vaši otroci mogoče ne smejo jesti?
Mrzla pijača je pa drugo-to pa je res nevarno za grlo.
Nisem še slišala ,da bi od mrzlega jogurta kdo zbolel..pa še slabega okusa so topli..
lp

New Report

Close