Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Mladi, ljubezen in spolnost ali gre za pretiravanje???

ali gre za pretiravanje???

Na foromu Zloraba nad otroki, se je razvila zanimiva debata, ko je bilo postavljeno vprašanje, zakaj se v knjižnici, ki pripoveduje o spolni zlorabi otrok, kot zloraba otroka šteje tudi slačenje odraslih članov družine pred ostalimi člani.Katja Bašič navaja tudi primer.Se strinjam, da je lahko vsako sicer nedolžno ravnanje uporabljeno kot zloraba nad otroki, ampak, da bi pa na splošno opredelili slačenje npr. staršev pred otroci, ko ti npr. pridejo v kopalnico ali kaj podobnega kot zlorabo, se mi pa zdi že pretiravanje.

O zlorabi otrok največ govorijo tisti, ki so bili tudi sami zlorabljeni. V takih primerih pa velja, da če te je pičila kača, se bojiš še zvite vrvi…
Zame je to eno veliko pretiravanje.
Samo se mi zdi, da niso mislili čisto tako. Potem bi morali vsi tisti, ki skupaj hodimo z otroki na FKK, biti že v zaporu…

Zanimivo … torej iz tega sledi, da ker sem se kopala skupaj z mojimi starši, ko sem bila še majhna, sem bila spolno zlorabljena 🙂))))))) In ker smo se tu pa tam vsi štirje (še moja sestra) smo se šli verjetno orgijo, a ne? 🙂)))))))))))))

NEUMNOST!!!!!!

Lp, Bgv

Čisto pretiravanje. Hvala bogu da se starši doma pred otrokom slečejo in da če se v kopalnici tuširaš pa pride otrok ni to nič kej tazga! Pol tud oni nebi smel nagi okrog tekat??? In seveda tako kot pravi vodnar FKK ?? Kaj je pol to?

Odnos mora biti sproščen, seveda pa do enih mej! Mislim da vsak normalen ve kje je meja!

lp

Saj pravim no… Katjo Bašič osebno poznam in se mi zdi, da ni mislila čisto tako. Poudarek na na tem, da če ima nekdo namen zlorabiti otroka, potem lahko to začne s slačenjem pred njim ali kaj podobnega…

Najbrž je bilo mišljeno, da gre za zlorabo, če se nekdo (lahko tudi starši) NAMENOMA slači pred otrokom, ker mu to povzroča umazane užitke. Sigurno pa ne gre za zlorabo, če otrok slučajno vidi koga od staršev nagega, ali če so nudisti.

He, a ni zanimivo, kako vsi takoj skočimo na take teme, ki so še bolj tabu?!¨

Saj je čisto pravilno mislila in napisala.
Ne slačiš se PRED otrokom, ko se tuširaš, preoblačiš, ali si na WC, in te pri tem “zaloti” otrok. Tudi, če se želi otrok kopati skupaj s starši, ni zloraba. Zloraba je posiljevanje otrok z nečim, kar jih spravlja v zadrego in kasneje v stisko.
Kar se nudizma tiče, bi pa morali biti starši pri tem zelo rahločutni, saj pride otrok v obdobje, ko se ne želi razkazovati. Še manj pa si želi svoji okolici razlagati, da hodi skupaj s starši na najlon, saj je to v marsikaterem okolju tabu tema.

lp

Se popolnoma strinjam. Saj je najina hči včasih tudi v kopalkah… Šele ko vidi, da so tudi drugi otroci nagi, se tudi ona sleče.

Men se pa to ne zdi. Otrokovo voljo moramo upoštevati še toliko bolj, ker se sam še ne zna pravilno izraziti in ne ve kaj je zanj dobro in kaj ne ter kaj mu lahko kasneje pusti posledice. Sem in tja se že zgodi, da te vidi brez cunj, ne pa vsak drug dan. Enkrat pozabimo pižamo, drugič so vrata priprta…naša presoja o goloti ter spolni zlorabi ne velja tudi za naše otroke.
Na tistem forumu je tudi en dobro napisal: a bi bilo nam všeč, če bi prišli domov in zagledali naše ostarele starše kako se nagi sprehajajo po hiši, ker so malce pozabili oblečt pižamo??

Mislim, da se motite. Otrok mora vsekakor imeti pravico izraziti svojo voljo. Če že gremo na FKK, se posvetujmo z njim in če ne bi rad šel, pač ne gremo. Sam otrok verjetno ne bo rekel: “A se lahko nehaš nag sprehajati po hiši”, lahko bi že sami uvideli, da mu mogoče to ni prijetno in iz preventive tega ne bi počeli.

A si ti to na svojih probala?

Še nimam otrok. Ko jih bom imela, bojo pa pri takih odločitvah imeli besedo.

Ma ne mešat vse v en koš no! Če imaš do golote naraven odnos, vseh teh problemov ni! Pri nas doma je tako, da smo lahko nagi ali pa oblečeni. Vsak sam se odloči, kaj mu paše… jao jao, kva bi sploh rad povedal?

Veš pri vzgoji je eno teorija, praksa pa čisto nekaj drugega. Pa ne mislim samo na odnos do golote.

Verjamem. Samo nekje je vseeno meja…

Ne bi vedla:))
Ne, men se zdi, da se je treba z otrokom o tem vsaj pogovorit, še najboljš pa da smo lepo vsi oblečeni in ni problemov. Kaj pa veš, kako otrok to dojema? Kaj če bo mel kasneje vseeno posledice? Ni za tvegat, to hočem rečt. Sej ne, da je pa že vsak pedofil, k gre kdaj nag iz kopalnice…

Zdaj pa tudi jaz ne morem vec biti tiho… Recimo da sem odrascala (ali pa se zmeraj, kakor se vzame) v druzini, kjer golota ze od vsega zacetka ni bila tabu. Pomeni: fkk plaze tako ali tako, doma smo pa (oz. se zmeraj, ceprav sva s sestro ze “odrasli”) hodili goli vsi povprek – ce je bil kdo na wc, v tusu ali se je slacil, zaradi tega se nisi zapustil tistega prostora. Kaj pa je to takega, ce vidis mamo na straniscu ali v tusu? Saj smo vsi bolj ali manj enaki… In moram reci, da nisem prav nikoli imela pomislekov, da me starsi “narobe” vzgajajo ali da bi me morali kdaj tudi vprasat, ce mi kaj takega ustreza… Mislim, zakaj le, ce pa dobi otrok (clovek) tako nek cisto naraven odnos do svojega telesa. In sama bi/bom svoje otroke vzgajala cisto enako, kar se tega tice.

Kar se pa pedofilije tice, gre pa za namerno razkazovanje telesa, bi rekla. Ker se pedofil na tak nacin namrec hmmm… vzburi. Naraven odnos to telesa in golote, kakor ga prakticirajo mnogi starsi imajo le pozitivne posledice. Moje mnenje.

Ja, mishika, sej ne rečem, da je to narobe. Enim se tako zdi prav, čeprav jaz še vedno mislim, da bi mogel tudi otrok izraziti svoje mnenje o tem. Tebi in še marsikomu se to pač ne zdi nič takega. So pa ljudje (in otroci ) ki na to gledajo drugače in jim to pomeni tabu, čeprav staršem ne. Povedala si zelo subjektivno mnenje o tem, vsak pa razmišlja drugače. Na nekomu to lahko pusti posledice, četudi jih na tebi ni. Lp

Luka je pisal/pisala:
>
> Na foromu Zloraba nad otroki, se je razvila zanimiva debata,
> ko je bilo postavljeno vprašanje, zakaj se v knjižnici, ki
> pripoveduje o spolni zlorabi otrok, kot zloraba otroka šteje
> tudi slačenje odraslih članov družine pred ostalimi
> člani.Katja Bašič navaja tudi primer.Se strinjam, da je lahko
> vsako sicer nedolžno ravnanje uporabljeno kot zloraba nad
> otroki, ampak, da bi pa na splošno opredelili slačenje npr.
> staršev pred otroci, ko ti npr. pridejo v kopalnico ali kaj
> podobnega kot zlorabo, se mi pa zdi že pretiravanje.

Vsi malo pretiravajo.

New Report

Close