Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Pokojninsko zavarovanje Ali 3 kat. Invalid dobi še delo danes?

Ali 3 kat. Invalid dobi še delo danes?

Pozdravljeni!

Se opravičujem za moj dolgi zapis v naprej ampak sem v veliki dilemi. Star sem skoraj 30 let. Zaradi poškodbe hrbtenice in posledično zavračanje na zdravniških pregledih pred zaposlitvijo me je zdravnica poslala na invalidsko komisijo za ocenitev invalidnosti in možnosti poklicne rehabilitacije.
Zpiz me je napotil na Papilot, da določijo kakšna vrsta poklicne rehabilitacije bi bila meni primerna. Po 1 mesecu mi povejo, da glede na moje težave z hrbtenico (ne morem dalj časa sedet, dalj časa stat, dalj časa hodit) poklicna rehabilitacija pri meni ne pride v poštev in predlagajo naj grem po drugo zdravniško mnenje glede na to, da me nočejo operirat. Operacija je možna izgovor je si premlad. Tako sedaj mi zpiz bo samo dodelil 3. Kategorijo invalidnosti kjer zaradi omejitev spet ne bom našel primernega delovnega mesta.

Morem priznat, da sem že več kot 1 leto brez zaposlitve in NE MOREM VEČ! Želim si delat a zmeraj ostajam pred vrati zaradi zdravniškega. Sedaj ko bo ZPIZ mi priznal 3. Kategorijo bom še manj možnosti imel, da pridem kjerkoli. Včasih bi najraje zahteval da se moj karton zažge, da lahko mirne duše zaposlim. Mogoče se vam zdi zdaj neumno ali smešno. Jaz si invalidnosti ne želim! Naj me pustijo delat tako zpiz kot zdravniki na medicini dela.

Kaj lahko naredim?

New Report

Close