Najdi forum

Pozdravljeni,

zanima me, katere alge priporocate pri razkisovanju telesa…tablete mislim. Na trgu jih je en kup, pa sem izlocila ze spirulino, v glavi imam se klamatske algr in chlorello..

Katere so najbolj priporocljive pri protiglivicni dieti?

Ne pisem v smislu, da bi delali reklamo za katerikoli produkt, le res me zanima vase mnenje (ne mnenje prodajalk v trgovinah:)

Hvala,
LP

Moram vas razočarati, ampak alge vam bodo bolj malo koristile pri razkisanju telesa. Vsebujejo sicer minerale, vendar dosti premalo, da bi bile dovolj učinkovite.

Če smo zakisani, moramo kisline nevtralizirati z bazičnimi minerali. Na tržišču je nekaj idelkov, v katerih pa je ponavadi bolj malo mineralov in veliko sladkorja (ki je skrit pod različnimi imeni). Prav tako je priporočljivo, da so minerali v obliki citratov in da mešanica ne vsebuje natrija (zaradi ledvic), saj vežejo nase trikrat več kislin, kot na primer natrijev bikarbonat (bolj znan po imenom soda bikarbona) in da so minerali rastlinskega izvora.

Tudi pri protiglivični dieti vam alge ne bodo koristile, ne bodo pa škodile. Vendar bi bilo smiselno zapraviti denar za koristnejše izdelke: probiotike, bazične minerale …

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

New Report

Close