Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo alergija na insulin

alergija na insulin

Pomoč!

Zanima me ali obstaja verjetnost, da si alergičen na insulin. Moja mami je diabetik že l0 let, kake pol leta pa jemlje insulin in od takarat se zjutraj zbuja grozovito natečena. Njen zdravnik sicer meni, da se mora navaditi, ampak sedaj se ji občasno pojavlja, ko si vbrizga insulin takoj po vbrizgu, slabost, gre ji na bruhanje in po celem predelu, kjer si vbrizgava injekcijo dobi ispuščaje, ki jo srbijo ob dotiku pa bolijo. Kako postopati? Ali zamenjati insulin? Ali sploh obstajajo druge vrste insulina?

Hvala

Bozy

Kaj pa pravi zdravnik na to?

Kaj pa če je alergična na kovino. Igla za insulin vsebuje nikelj. Tudi to lahko preverite.
Naj se kar takoj odpravi k zdravniku.

Pojav alergije je možen pri vnosu vsake telesu tuje snovi, kar zdravila nedvomno so, saj poleg zdravilne učinkovine vsebujejo tudi druge sestavine, potrebne za stabilnost in trajnost zdravila. Človek je lahko alergičen na osnovno zdravilno učinkovino ali pa na druge sestavine zdravila. Alergija na sodobne insuline je zelo redka (sam sem v dolgoletni praksi videl le nekaj primerov prave alergije), je pa seveda možna. Najenostavneje je zamenjtai vrste insulinov, saj jih imamo danes veliko na voljo, v skrajnem primeru pa pridejo v poštev tudi postopki desenzibilizacije, ki pa so zahtevni in se izvajajo le v bolnišnici. Za prvi korak torej svetujem posvet pri diabetologu in zamenjavo inuslina.

Lep pozdrav prim Franc Mrevlje, dr.med.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close