Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Alergija

Alergija

Pred enim mesecem sem bila na morju.Stara sem 46 let in do takrat nisem imela nobene alergije.Po enem tednu so se mi pojavili srbeči izpuščaji po vsem telesu, ki so izginjali in se pojavili drugje.Otekle so mi veke in ustnice.Dihala sem normalno.Zdravnica je rekla da gre za koprivnico.Prejela sem injekcijo in medrol v tabletah.V treh dneh sem bila v redu in do danes se alergija ni več pojavila.Prosila bi za mnenje kako naj ugotovim na kaj sem alergicna?Hrano smo jedli kot doma, saj smo sami kuhali.Kozmetike ne uporabljam, saj se ne izpostaljam soncu.Kakrsnekoli nove kozmetike nisem uporabljala.Poleg tega me skrbi ker ne vem na kaj sem alergicna, saj pravijo da je naslednjič samo še huje?Ali je to res?Hvala za pomoč.

Dober dan,

ne vem zakaj, ampak ljudje radi rečejo srbečim kožnim izpuščajem “alergija”. Dejansko pa je alergija eden najredkejših razlogov za srbeče kožne izpuščaje.

Srbeči kožni izpuščaji, ki se pojavljajo na morju, so precej pogosta zadeva. In nobene alergije ni v ozadju. Se pa rado to ob ponovnih izpostavljanjih obmorskemu okolju (močno sonce) ponovi.

LP

MK

LP

MK

Spoštovani!

Najlepša hvala za odgovor. Torej domnevam, da ni potrebe da bi šla na testiranja, kjer bi ugotavljali na kaj sem alergična?

Kako naj se torej zaščitim pred močnim soncem? Nejverjetneje z oblačili. Zanima pa me tudi ali so na trgu kakšne kreme, tablete, vitamini itd., ki zmanjšujejo nastanek teh izpuščajev?

LP

Dober dan,

res je, testiranja “alergije” tukaj ne pridejo v poštev. Glede preprečevanja je pa precej individualno. Nekaterim pomagajo tabelete antihistaminika, nekaterim izogibanje soncu (oblačila), krema z zaščitim faktojem preko 50, nekaterim priprava v dermatoloških solarijih (na Dermatološki kliniki, ne v komercialnih solarijih za porjavitev), precej je takih, ki jim nič ne pomaga. Gre za kožno bolezen, če je problem se obrna na Dermatološko kliniko.

LP

MK

Spoštovani!

Najlepša hvala za pojasnila.

Lp

New Report

Close