Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina aholično blato?

aholično blato?

Pozdravljeni!

Imam 5 let staro hčero, ki že cca 4 mesece izloča blato svetlo sive barve, občasno je malo bolj rumenkasto, ampak v glavnem je manj trdno in spremenjene barve. Hkrati včasih toži, da jo boli trebušček in ima tudi napihnjenega. Bile sva pri zdravniku, vendar je takrat, ko naj bi prinesle blato (do 8 ure zjutraj) bilo blato skoraj normalno, ali pa je zdravnik, kar na oko ocenil, da je to blato uredu. Našli pa so parazite, ki smo jih uspešno pozdravili, a druge težave niso prenehale. Ker je že po naravi bolj suhcena, me še bolj skrbi, ker je rahlo izgubila na teži. Opazila sem tudi, da je cca. po parih minutah po zaužitem mleku “proizvedla” zelo veliko blata nenormalne barve. Sedaj sem prosila za napotnico za ultrazvok, ki ga bova opravili konec avgusta. Kakšne preiskave po vašem mnenju še lahko opraviva, da ugotovimo kaj je narobe, ker imam občutek da je naš zdravnik premalo resno vzel vso zadevo. Imam pa taščo, ki je višja medicinska sestra v pokoju in je tudi zelo zaskrbljena zaradi hčerinega blata. Kaj bi po vašem mnenju še lahko storili.
Hvala za odgovor in lep dan vam želim.

Spoštovani!

To z mlekom bi lahko kazalo na pomanjkanje encimov z razgradnjo laktoze in precej opisanih znakov bi lahko bilo povezanih s tem.

Možnosti zapore žolčnih izvodil seveda ni moč izključiti, a če bi šlo za prirojeno stanje, bi bilo blato svetlo od rojstva naprej. UZ sicer lahko izključi nekatere stvari, a bo povedal zelo malo. Z otrokom morate priti do pediatra v bolnišnici, ki se ukvarja s tovrstnimi problemi.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Najlepše se vam zahvaljujem za odgovor. Pozabila sem dodati, da imamo tudi domenjeno, da gremo še na nekakšen jeterni test, kjer naj bi dala kri.
Kaj se bo iz tega videlo? Lep pozdrav in hvala še enkrat.

New Report

Close