Najdi forum

Pozdravljeni, 4 dni nazaj sem bila na puljenju zoba (spodnja leva šestica) pri osebnem zdravniku. Zob lepo celi brez bolečin, nastal pa je drug problem, to so afte ki so nastale dva dni po posegu, na tisti strani ust, kjer mi manjka zob. Na ostale afte si kapljam propolis in flimogel po potrebi vendar pa je ena afta “skrita” na notranji strani dlesni zelo nizko, pod tkivo kamor je pritrjen jezik in si zaradi težko dostopne lege afte ne morem mazat in prav ta afta povzorča največ težav saj vsak premik v ustih povzroči drgnjenje ob to afto. Zanima me kako dolgo je potrebno da se afta sama pozdravi na tako čudni legi, saj mi povzroča res hude bolečine in če lahko zobozdravnik pri tem kaj pomaga?
Lep pozdrav

Pozdravljeni,

daleč najboljša terapija aft so laserji. Le ti pospešijo njihovo celjenje, zmanjšajo neprijetne senzacije in bolečino… V naši ambulanti uporabimo Fotonin laser Nd:Yag, uspešni so tudi diodni laserji. Prav tako laserje uspešno uporabljamo pri terapiji herpesov. Uporaba laserjev je primerna tudi zato, ker ob pravilni uporabi nimajo nobenih stranskih učinkov; zato jih priporočamo tudi v primeru obsežnih aftoznih obolenj.
Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

New Report

Close