Pozdravljene,

ali mogoče katera ve, če obstaja za zdravljenje aft v ustih mazilo, ki se ga dobi brez recepta ali je potrebno iti do zdravnika ?

LP in hvala, Kaja

Včasih so se dobile ene tabletke, ki si jih položil na afto, jih zadrževal tam nekaj časa, kar se je nateklo sline, je bilo treba izpljunit. Pomagalo je zelo. Imenovale so se Lyso-B. Vprašaj, če se to še dobi. Seveda je to primerno za odraslega, če si to mislila. Za prvo silo pa se lahko namaže s propolisom, ali pa izpira s tekočino Stendok, ki jo brez recepta dobiš v lekarni.

Veliko uspeha!

Nam so pri aftah svetovali Daktarin gel. Slišala pa sem, da imajo v nekaterih zobozdravstvenih ambulantah laser, s katerim ublažijo afte in herpes.

Pri nas se najbolj obnese propolis. Super stvar. Večkrat na dan ga kapni na ranico. Tudi Daktarin gel ni slab. Ali pa domač “šnopsek” za razkužit.

Darja

Vsekakor propolis!!! Enkratno domače zdravilo brez stranskih učinkov – če je za otroka, se dobijo tudi otroške kapljice. Meni pri aftah vedno takoj pomaga. Če je afta na takem mestu, da lahko nakapaš par kapljic, potem naredi tako, če pa je na kakem manj dostopnem mestu, pa lahko daš nekaj kapljic v malo vode in s to raztopino izpiraš usta (in seveda izpljuneš na koncu). Se zelo hitro zaceli, že takoj pa manj boli, saj propolis deluje tudi analgetično, poleg tega, da je naravni antibiotik (uničuje viruse, bakterije in glivice). Toplo priporočam!