Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja adaptirano mleko v porodnišnici in doma zakaj razlika v pripravi?

adaptirano mleko v porodnišnici in doma zakaj razlika v pripravi?

Mene pa zanima zakaj je taka razlika v pripravi adaptiranega mleka? v porodnišnici namreč prinesejo dodatek (v steklenički) in ti rečejo, da lahko mirne duše pogreješ pod curkom tople vode in da taisti dodatek lahko daješ otroku celo noč.
sem nekaj brala, ja, da je dodatek narejen kao v sterilnih pogojih, ampak enkrat ko gre “iz sterilnih pogojev” (beri: v sobo, v mamine roke, v otrokova usta, pride bolnišnična strežnica, da počisti sobo, prime umazano krpo, z isto roko potem premakne stekleničko itd itd) potem kje je sploh smisel?
Doma pa za vsak obrok nov dodatek? Zakaj?

Ne vem no, jaz sem bila v Ljubljansi porodnišnici, imamo nedonošenčka, pa so nam rekli, da je za vsak obrok frišno mleko. Tako, da so ti dali najbrž napačne informacije.

Tudi doma sem potem dajala vedno frišno pripravljeno mleko, nikoli nisem pregrevala mleko, ki je malčku ostalo

Jaz sem v porodnišnici vedno dobila sveže mleko. Kar ni spil sem zavrgla.

Razlika je bila v tem, da so oni pripravljeno mleko hranili v hladilniku do prve uporabe, doma pa svetujejo pripravo vsakič svežega mleka, ker ga ne moreš pripraviti v tako sterilnih pogojih.

Na škatlah je to napisan zato, da ne bi slučajno do česa prišlo. Bi jih lahko tožil.
Jaz sem včasih tudi pogrela mleko ali pustila za drugi obrok. Če pustiš v hladilniku nima kaj bit.

V bolnišnici so imeli pripravljeni mleko v hladilniku. Bistvo je, da ga ne smeš večkrat pogrevat. Narejeno s hladno vodo, potem pa pogreto.

Tale nasvet iz porodnišnice se meni zdi nenavaden – v smislu, da ga nisem še nikoli slišala oz. sem vedno dobila prav nasprotne nasvete.
Doma lahko pripraviš adaptirano mleko vnaprej (po moje raje s toplo vodo oz. vodo, ohlajeno na primerno temperaturo), ga hitro ohladiš pod mrzlo vodo in takoj v hladilnik z njim. Potem pogreješ, kar potrebuješ, v vodni kopeli, kar otrok ne popije, zavržeš.
Stvar je namreč v tem (mislim, da kot laik to prav razumem), da se na sobni temperaturi hitro množijo bakterije, ki so lahko škodljive. O tem je bilo veliko napisanega na forumu “Pediatrija”, se splača pogledat.
Res, da bi pa isto stekleničko otroku v usta (novorojenčku), potem pa stoji dve uri, pa pod toplo vodo, pa spet otroku v usta … ne vem, no, jaz to ne bi počela, so pa seveda tudi ljudje, ki tako mleko nosijo več ur naokoli in ga potem dajo otroku pit. Lahko je vse v redu, lahko pa tudi ne (naj me kdo popravi, če se motim).
LP.

V Lj porodnišnici na oddelku B, kjer sem jaz bila, povejo, da mleka ne smeš pogrevati. Je pa narejen vnaprej, shranjen v hladilniku, se pogreje in tisto je za 1 obrok – cca mogoče največ 30 min uporabno.

Na istem oddelku so meni tudi rekli, da lahko isto delam doma. In tudi sem, na zalogo

V Ljubljanski porodnišnici smo imeli mleko v hladilniku in smo ga pogrevali za en obrok, kar je ostalo je šlo stran. Doma sem isto delala, svetovali so, da si pripravim mleko, da je v hladilniku največ 24 ur – za en dan. če smo kam šli, sem imela vedno toplo vodo in mleko v prahu posebej in pripravila kar tam. Sem pa imela nedonošenčka, bila tudi v pediatrični kliniki in so delali po istem postopku. V kuhinji so jim pripravili obroke za en dan, kot so naročili na oddelku in potem pogrevali flaške za vsakega otročka.

Anaj

New Report

Close