Abrazija
Pozdravljeni dr. Pušenjak
Pred dvema dnevoma so mi opravili abrazijo, zaradi zadebeljene sluznice. Stara sem 48 let in nikoli nisem rodila.
Krvala sem samo 1.dan po posegu . 2.dan je bil prisoten samo rožnato rumenkast izcedek.
Krče sem imela samo nekaj ur po posegu.
Sedaj pa čutim nek čuden pritisk v abdomnu. Spodnji del abdomna je bolj občutljiv, v levem delu pa je prisotna rahla topa bolečina.
Povišane telesne temperature nimam, počutim se kar vredu.
Zanima me ali bi lahko to bilo povezano z abrazijo? Ali pa je bolj posledica tega, da nisem šla na blato 3 dni.
Za vaš odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem in vam želim vse dobro.
Spoštovani,
hm? Iskren odgovor je pravzaprav: ne vem. Ampak to lahko razvozljate sami tako, da dosežete ustrezno odvajanje. Če bo po odvajanju bolje, ste dobili odgovor. Liter pogretega Donat Mg v pol ure in v 2 urah bo vse jasno.
Pozdravljeni dr.Pušenjak
Sem uspela, po vašem nasvetu, odvajati blato. Zadeva se ni spremenila, še vedno čutim pritisk v spodnjem delu trebuha , občasno tudi nek pekoč občutek in topo bolečino na levi strani. Zdaj me to že precej skrbi. Ali bi lahko to bil kakšen zaplet abrazije? Ali je bolečina samo psihosomatskega izvora, ker sem precej pod stresom , zaradi tega.
Za odgovor se že vnaprej zahvaljujem in hkrati opravičujem, če sprašujem neumnosti. Saj so mi po posegu dali samo osnovne informacije, zdravnica si niti ni vzela časa, da bi jo lahko sploh kaj vprašala. Moje ginekologinja pa je odsotna.
Želim vam vse dobro.
Spoštovani,
hm?… pravzaprav je skoraj edini relevanten zaplet po abraziji poleg perforacije, ki privede do krvavitve v trebuh in znake anemije še pelvično vnetje, ki pa ga praviloma spremlja boleč trebuh, gnojav in smrdeč izcedek iz nožnice ter zvišana temperatura. Če ničesar o tega ni, potem je verjetnost zapleta po abraziji minimalna. Seveda, če težave ne bodo v dnevu ali dveh manjše ali bi se celo stopnjevale, pa ni druge kot da greste na urgenco na ustanovi, kjer je bila abrazija opravljena.