Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost ABRAZIJA

ABRAZIJA

Sem ravno od Reša, kot pričakovano sem dobila napotnico za abrazijo. Prosim tiste, ki ste to že dale skozi in vam ni preveč mučno, da mi malo opišete ta postopek. Zglasiti se moram na gin. kliniki na urgenci na tešč. To je vse kar vem. Kako pa stvar poteka naprej, koliko časa ostanem tam uro, dve,…, da vem ali me mož čaka ali naj gre domov. Ali to delajo pod anestezijo? Moram imeti s sabo copate, haljo,….???
Reš mi je celo na napotnico napisal, da prosi za genetske preiskave, v kolikem času so preiskave narejene oz. kdaj in kje dobim potem te izvide?
upam, da bo katera pripravljena odgovorit, hvala in lp

Hela zelo mi je žal, da se je pri tebi tako končalo, sem te ves čas spremljala in držala pesti, da se ti vse srečno izteče.
Abrazijo sem imela pred 1, 5 let. Zjutraj greš na kliniko in čakaš, da si na vrsti. Sčistijo te pod anastazijo. Mene bolelo ni nič razen duševne rane so kar nekaj časa zelo prisotne in boleče. Domov sem šla zvečer po viziti in dobila še tri dni bolniške.

hela,sem mislila,da bo vsaj zate ponedeljek lepši.

meni sta oba zadnja postopka se končala glih na današnji dan.
držim pesti,da ne bo prehudo.
mila71

hvala srečna1, ali si imela s sabo svojo pižamo, copate,…, da ne bom kot kak bebec izpadla.

mila71, jaz pa sem upala zate 🙂,….saj bo, saj bo,….

hvala vsem, ki ste držale pesti zame in me bodrile in da ste take face!!!

Ojla, hela
sem ravno sedaj mislila nate…kot veš, sem mela jaz abrazijo pred približno pol leta.
Je tako kot je napisala srečna1. Sicer sem bla jaz že od večera prejšnjega dne tam, ker sem na rutinskem okulističnem pregledu začela močno krvavet in so mi vsakih par ur “čekirali” srčni utrip zarodka.
Drugače pa punce prihajajo zjutraj tam med 8:00 do 10:00. Nobena nima nič s seboj. Nakit ti že prej rečejo, da ga daj dol, pa če imaš slučajno leče, jih morš dat ven – oz. pridi z očali. Tam se preoblečeš ( na WC-u, tušu ali v sobi), potem pa v postelji počakaš, da se začne dogajat. Prinesi si kaj za brat s seboj…sicer se vedno najde kakšna, s katero lahko mal počvekaš, da ti hitreje mine, a če se ti ne da…
Potem okol 10:30 do 11:00 se začne. Lepo po vrsti, punce dejansko odpeljejo svoje postelje do operacijske sobe. Prej moraš dat dol še svoje hlačke in vzet tiste, ki so tam – full udobne, samo včasih jih kakšna ne zna dat gor 🙂). Pa preden greš, moraš še na WC. V operacijski ti vse povejo, kako se uležeš…pa če si rH- moraš povedat in prinest s seboj potrdilo. Potem ti dajo anastezijo in ko se zbudiš, je prav fletno 🙂)). In nato vsaj dve uri nič vstajanja, oni ti dajo hlačke gor, ti lepo počivaš, spiš…prav paše. Nato mal hrane (ponavadi jogurt, kos kruha in sir – boš vidla, da ti bo pasal) in spet mal klepeta/branja …okol 16:00 vizita in nato DOMOV. Kjer se pa psihična kalvarija šele zače…
Pa res počivaj tisti teden/14 dni, kot ti rečejo, ker lahko dobiš vnetje jajčnikov in ti povem s prve roke, da to pa res ni prijetno. Ja, pa ravno zaradi tega še vedno natančno vem, kako poteka abrazija – sem jih spremljala 10 dni.
So pa full prijazni tam – vse pacientke smo zgubljene in prestrašene in oni vejo in ti vse lepo razložijo. Pa kakšna mama se najde, ki ima čiščenje, ki je prvič sploh v bolnici in ji tud lepo pomagajo. Res so za pohvalt – no vsaj pred pol leta je blo tako 🙂).
Za jutri te nima bit kej strah – boli tud ne fejst, mal krvaviš…kot sem rekla, psihično celjenje pride potem. Mogoče bo pri tebi lažje, ker že veš, na čem si. Jaz sem šla od doma še vesela in noseča…nazaj sem prišla pa po abraziji. Je bil šok gledat tiste vitaminske tablete, pa prometrium…groza.
Drži se, pa res počivaj.

tin79 hvala za te izčrpne informacije,….kar se pa psihičnih ran tiče, ja saj vem, vsake toliko časa se bom spet smilila sama sebi. Me pa psiha že načenja od vseh teh postopkov.
lp

Jaz sem imela s seboj svoje copate, ostalo dobiš v bolnici.

ravno razmišljam in jih bom tudi kar vzela, tnx

Ja pa res…copati tam so plastični…nič kaj “udobno”.
Srečno.

Evo mene že nekaj časa doma. Ob 7,45 sem bila na gin. kliniki- urgenci, moža sem poslala domov,.čakam, čakam nato ob 10,30 UZ pregled.In kaj so rekli, da naj pridem jutri, ker nimajo dovolj prostora oz. ni postelje. Če bom imela pa prej kakšne bolečine naj se pa oglasim kar prej,…joj, pa ravno zdej me je začel neki zvijat.
Mene pa prav radi takole domov pošiljajo, ko sem bila na histero in laporo, so me en dan prej stradali in čistili črevesje (mučno), naslednji dan, ko bi morala biti operacija, bila sem zadnja na vrsti so mi pa ob 14,30 prišli povedat, da ne bodo operirali, ker je šlo nekaj zdravnikov domov, ker je ravno en dan pred praznikom.
Upam, da jutri uspe, ker sem že prav sita tega letanja.
So bile pa sestre zelo prijazne.
lp

joj, hela, imaš pa močne živce! Meni bi se že utrgalo, če bi me takole šetali…🙂
Želim ti, da bi tole čim lažje prebrodila…

Oh Hela, viš, na to pa nisem računala…joj, drži se. Upam samo, da se ti ni treba daleč vozit.

tin saj jaz tudi nisem, sem mislila, da več kot enkrat se mi ne more naredit 🙂, oddaljena cca 25 km, Ja, če bodo pa še jutri kaj komplicirali bom pa pokazala zobe, saj men tud kdaj film poč.

Lp

Sej 25 km tud ni mala malca…da te takole gor in dol pošiljajo. Če imaš pa bolečine, pa jutri kar malo pojamrej…pa če prideš prej, bi pa že mogla prit na vrsto.
Samo a ni groza, taka vrsta za čiščenje…sicer niso vse splavi, ampak zelo veliko. Pa kar sem jih jaz spoznala so bile vse željene nosečnosti, kjer je prišlo do napak v razvoju ploda. Grozno.

ojej nimam besed
hela drži se!

drzi se drtim pesti zate tudi sama sem dala to decembra skozi( ze tretjic) res ni prijetno a kaj cemo zivljenje je kruto
kar se pa izvido za genetiko tice jaz jih se sedaj nimam=(

drzi se pa upam d ti kdo stoji ob strani za psihicno tolazbo , saj vem potolazit te nihce ne more je pa bolsi obcutek ce se lahko na nekoga naslonis

punce hvala, ja mož, sestra in vi tukaj mi stojite ob strani in mi dajete moč.

Upam, da mi bodo naredili preiskave za genetiko, Reš je napisal na napotnico, da prosi za te preiskave, pa sem danes dobila občutek, da se malo izogibajo tega, ker da mi pripada šele po 3 SS. Samo imamo pa v družini težave glede tega (downov sindrom, materi je umrl prvi otrok-moj brat) upam, da bodo naredili, ker če bomo čakali na neuspehe mi bo itak zmanjkalo postopkov, leta so pa tudi že tukaj. Verjetno si vse želimo čimveč raziskav, da bi razkrile vzrok neplodnosti in si mogoče tako povečale možnost za zanositev.

Gužva je pa res, ne morm verjeti koliko je tega, sicer nisem z nobeno govorila ampak vem, da nas je bilo kar nekaj z istim razlogom, žalostno. Še bolj žalostno se mi pa zdi to, da na postopek IVF/ICSI čakaš celo večnost, na čiščenje oz. nekatere na željeni splav so pa takoj na vrsti. (saj vem, da mora biti SS opravljen čimprej, tko pač je-kruto)

klemy, joj boga no, koliko časa pa že čakaš na izvide?

zdaj sem se mal začvekala, lp

4 mesece upam da bodo cimprej da vsaj ven pri cem sem

hela,ojoj,še to te je moglo doletet.
a ni že zadosti,da si danes vsa pripravljena prišla tja,potem te pa pošljejo domov.
ma,saj to je grozno.
drži se mila71

sem že včeraj cel večer jokala, danes sem komaj zadrževala solze,…bi bilo res faj, da bi bilo že za mano, pa kaj čem, tudi hujše stvari se dogajajo, bom se potrudla bit močna!
čau punce, držte se!!!

New Report

Close