Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja A prejema katera preživnino iz sklada?

A prejema katera preživnino iz sklada?

Sem novejša na teh straneh. Brala sem kar nekaj tem o tem, da je polno samih mamic, ki se dajejo z bivšimi zaradi preživnine, da trajajo postopki v nedogled.

A prejema katera morda preživnino iz preživninskega sklada, medtem pa traja postopek dalje na sodišču?

Ali ste prenehale s sodiščem, ko ste oddale vlogo na preživninski sklad?

Ne vem sicer kaj si mislila s tem, ampak preživnino s sklada prejemaš samo v primeru, da je oče/mama neplačnik minimalno 3 mesece (sodno določene preživnine) in imaš predlog za izvršbo oziroma sprožen postopek izvršbe.

Brez sodno določene preživnine (pravnomočne) pa na Skladu nimaš kaj delat.

NO KOT JE ŽE RAKICA NAPISALA.Dokler sodba iz sodišča ni pravnomočna,niti iz preživninskiga sklada ne moreš dobit preživnine.Čeprav se men to ne zdi prav.ker postopek v nekaterih primerih naprimer,kot moj .zelo dolgo traja,in če ves ta čas oče ne plačuje,smo mamice-oz.otroci zelo zelo prikrajšani,zaradi tega zakona,ki je tak čuden.

veš kaj se mi ne zdi pravično.
recimo obstajajo primeri (tudi jaz med njimi), ko za otroka ni podpisanega očetovstva. Pa ne zaradi tega, ker bi bilo meni vseeno. Imam papirje, da sem se trudila,… sicer je brezveze pisat zgodbo tu gor.

ampak ti otroci nimajo pravico do preživnine iz preživninskega sklada.
žalostno.

žalostno,tega pa res nisem vedla.vseeno pogumno korakajmo naprej.saj nekaj imamo to so naši otroćki zlati sončki,ki nam dajejo energijo,moč veselje in še marsikaj.tega nam pa nihče ne more vzet.

bila sem med prvimi, ki smo vložili vloge v preživninski sklad.
dobila zavrnjeno. se pritožila na urad varuha človekovih pravic in jih prosila, da naj poskrbijo, da CSD ki je delal na “podpisu očetovstva in izterjavi preživnine” svoje delo opravi.
dobila papir, da ne morejo več delati na tem primeru, ker je v tujini. ..
in blablabla besed. preživninskega sklada to mnenje ni zanimalo,….

ne bi zdaj o tem. preveč hudega sem že dala skozi.
jaz pravim, da nismo ne gole in ne lačne….

sem kar šokirana k sem prebrala kar si napisala,pa sej ti naši zakoni so čust u ku….

m95,
mogoče bi pa ti tudi pri varuhu človekovih pravic zaprosila, da naj malo pospešijo tvoj primer…..
pač povej (napiši) da ne veš, kako dolgo še zmoreč brez vsake preživnine preživljati dva otroka.

moja prijateljica je imela zadnjič razgovor na CSD-ju zaradi očetovstva. in je oče otroka rekel, da ne bo nič podpisal in nič izjavil, skratka da ga ta stvar ne zanima. so naredili zapisnik, da sta bila tam, do domnevni oče ni hotel dati nobenih izjav o sebi in to je to. zdaj se bo pa sama naprej bodla in ga tožila in zahtevala test očetovstva in plačilo preživnine.
gospod je pa v teh dveh letih prepisal firmo na svojo partnerko, avto ima na firmo, uradno minimalca, dva otroka že od prej z dvema drugima, skratka človek bi se nad situacijo samo zjokal.

sem pričakovala, da bo CSD nekaj naredil – ne vem, mogoče šel naprej z tožnico, ki ji je v interesu, da se to očetovstvo že enkrat uredi, pa … bo očitno kar sama samcata v tem boju.

k72.si mi predlagala da bi tud jaz zaprosila pri varuhu človekovih pravic.mi poveš si ti kaj dosegla,ko si se pritožila pri urad varuha človekovih pravic?si kaj dosegla.upam da si!

takrat je moral CSD podati poročilo kaj dela na primeru. pri meni so žal napisali, da ne morejo nadaljevati s primerom, ker je oče tujec in ni v njihovi pristojnosti.

bo pa varuh sigurno zahteval od sodnika odgovor zakaj se tvoj primer ne premakne.
zgubiti nimaš kaj.

živjo, naj povem da sem jaz na istem. imam hčerko staro 3 leta, očetovstvo ni urejeno, ker njen oče noče podpisat, dala na socialno pa so ga klicali ker se ni odzval so mi napisali naj dam zadevo na sodišče.
tako da če hočem dobivat preživnino iz sklada more oče podpisat očetovstvo, ja takšni so postopki, me pa zanima kaj pa tiste punce ki recimo očeta od otrok ne najdejo?ali so umrli ali njim dajo iz sklada preživnino ali ne?

New Report

Close