imam komaj 3 letnega avta in se je vanj nekdo zaletel, medtem ko sem bil v gostilni. pridem ven in vidim kako je zadnji del vdrti, storilec pa je pobegnil, očividec je bil le eden, ki je tolk videl, da je bil zelen avto.

avto je zavarovan pri triglavu in mi pravijo, da zato ne plačajo, ker je storilec neznan. škode je za več kot 100 jurijev. imam tudi kasko. ampak ne razumem zakaj mi to ne bi plačali (ker je storilec neznan?). kolega pa pravi, da so njemu pa plačali za isti slučaj.

imate kakšne info o tem ali izkušnje? je res, da mi triglav ne plača, ker zavarovanja pri nesreči s pobeglim krivcem kao sploh ne obstaja?

kaj naj?

hvala, hvala in lp

m.

Če imaš zavarovano parkirišče ti bodo plačali. Lahko plačajo s tvojega kaskega. Samo tam ti nekaj odbijejo. Pozanimaj se pri svijem zavarovalnem agentu ali na zavarovalnici.

Odvisno je od tega, kaj si ob sklenitvi kasko zavarovanja vključil v zavarovanje, saj obstaja več opcij. Če si želel malo prihraniti, morda nimaš kompleten kasko?
To, da je storilec neznan, ni razlog, da ni zavarovalnica ne bi krila celotne škode. Pozanimaj se torej, kaj sploh imaš zavarovano. Pri poškodbah neznanega storilca običajno ni odbitka, razen če poškodbe na parkirišču nisi zavaroval – v tem primeru lahko koristiš osnovni kasko, a boš pri naslednjih zavarovanjih imel manjši popust.

Če nimaš kasko zavarovanje, ti zavarovalnica ne bo izplačala nič

Preberi ornk njegov post!!! Je napisal, DA IMA KASKO!!!

morda nimaš-kot so ti že napisali-zavarovanega avtomobila za take zadeve….Je pa pri nas en sklad (pozanimaj se točno kje in kako se mu reče) iz katerega je možno dobit v takih primerih…

Dobro, imaš kasko. Preveriti moraš, ali imaš posebej zavarovano parkirišče, če ja, ti morajo plačati tudi če je storilec neznan. Če nimaš parkirišča, lahko uveljaviš kasko zavarovanje, s tem da plačaš odbitno franšizo vrednosti NOVEGA avtomobila (poglej v polico, koliko imaš odbitne franšize….1 ali 2 ali več %, se pravi pri avtomobilu npr. vrednosti 3 mio, pri 1% odbitne franšize plačaš 30.000 SIT), pribije se ti pa še 20% višje plačilo kasko zavarovanja pri naslednjem zavarovanju. Tako je to.

Če je storilec neznan, se moraš obrniti na Slovensko zavarovalno združenje, ki v takih primerih izplača odškodnino.

Predvsem upam, da si klical policijo in da imaš zapisnik.
Ker brez tega boš še teže kaj uveljavil.

Jah, policija mu bo pri tem v veliko pomoč. Oni pridejo pol ure potem, ko enega ali več ljudi ubijejo, pohodijo ali kako drugače uničijo … Prej samo zbirajo dokaze. Saj ste gledali trenja?
Policijski zapisnik ni nujen pri uveljavljanju odškodnine za poškodbo neznanega storila – seveda pri sklenjenem polnem kasku. Tudi odbitne franšize ni. Kaj pa bi bilo, če bi človek za vsak počen odbijač klical policijo?

Na zalost zavarovalnice izplacajo poskodbo na parkiriscu le ce je policijski zapisnik! Ne vem kako je pri Triglavu, ampak ZM ima tak nacin dela. Preceverite svojo polico, pri ZM na zalost pise za poskodbe na parkiriscu – Poklici Policijo.

sem imel podoben slucaj – poskodba na parkiriscu, poklical policijo, naredili zapisnik. Dobil brez problema izplacano. (vendar imam delni kasno, ki pokriva poskodbe na parkiriscu). Brez zapisnika bi sam placal!

To da pridejo sele cez pol ure pa je drug problem.

lp,
MArjan

New Report

Close