Najdi forum

A je to začetek anoreksije?

spoštovani

pri nas živi sinova partnerka – nima naslova na našem naslovu. Imata 9 mesečnega otroka, dekle pa je po 1 mesecu povsem izgubilo stik s tem svetom. Samo spi – vse popoldneve, ne je, ne pije, ne vem kdaj in kako opravlja WC zadeve. shujšala je do kosti in še malo, ko je budna se obnaša kot bi se ji premaknilo – enkrat komaj živi, drugič hiper aktivna kriči in se kot bi igrala, ukvarja s svojim otrokom. Pri tem kriči aaa, buuu, ni sposobnma neke čustvene naveze. Komaj hodi – ima nekaj čez 30 kg. Obrnila sem se na njeno lečečo zdravnico, pa je odgovorila da je to poseganje v njeno zasebnost ker je polnoletna in mora sama poiskati pomoč. Kaj naj umer al kako? sama ne bo šla nikamor.

prosim povejte mi, na koga se obrnem da punco spravim do zdravnika

Pozdravljeni,

žal mi je, da ste dolgo čakala na moj odgovor. Upam, da ste do danes že dobili pomoč, oz. da jo je dobila sinova partnerka. Iz vašega opisa je razumeti, da gre morda za resno duševno motnjo in da je njeno stanje tako resno, da se življensko ogroža. To so primeri, ko lahko posegamo v zasebnost posameznika, vsaj toliko, da ga psihiater pregleda in oceni stanje in ogroženost. Zato me odgovor vaše zdravnice preseneča.

Po drugi strani, vprašam se, kaj na to pravi vaš sin? Morda bi bilo bolj učinkovito, če bi se o teh stvareh pogovorila onadva? Ali ima ona svojo družino? Komu zaupa? Včasih, ko je človek v stiski, potrebuje ob sebi nekoga ki mu zaupa. Na osnovi napisanega se mi zdi, da je ta mlada mamica v hudi stiski, zato resnično upam, da je že dobila pomoč.

Lep pozdrav,

Daniela Fiket

 

Daniela Fiket, dr. med., specialistka psihiatrije - transakcijska analitičarka, svetovalka Inštitut Neocortex; Kontakt: 070/760-769 ali [email protected]; Spletna stran: http://psihoterapija-fiket.si

New Report

Close