Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja A je 600 EUR za enega otroka normalno?

A je 600 EUR za enega otroka normalno?

včeraj: ti dobro veš kaj jaz podpiram. Podpiram, da si sama za vse. Je dovolj jasno?

zanimivo: Ne boš verjela. Večina prijateljev ni ločenih in ima po dva otroka. Živijo v dvo ali tro sobnih stanovanjih, po mansardah pri starših,….Seveda pa ti zaradi mene jemlji tako kot želiš zadeve. Jaz ti povem kaj je pač bistveno bolj realno. Sploh če ni denarja. Kar govoriš ti je nadpovprečno in bodi vesela, da očitno imaš toliko, da si lahko luksuz privoščič. Zato sploh ne vem kaj jambraš tule, če je minim zate za mamo z otrokom trosobno stanovanje, ki predstavlja mokre sanje veliko štiričlanskim družinam.

Glede povprečne preživnine vam pa povem toliko. Recimo, da se ločita dva, ki imata plače 700 EUR. Moški oddide v drugo stanovanje in ima stroške:
– soba z že vključenimi stroški=250 EUR (sem rekel namerno malo, ampak to je soba, to ni stanovanje),
– hrana: vsaj 100 EUR pa še to, če je skromen. Všteto tudi nujna kozmetika,….
– avta se odreče zato ga prevoz pride 50 EUR na mesec, kar je bistveno ceneje kot avto imeti in vzdrževati,
– obleka: recimo 50 na mesec, ker smo skromni,
– izredne stvari: spet recimo 50 EUR na mesec,

Evo to skupaj nanese 500 EUR in ostane mu 200 EUR. Strošek otroka znaša recimo 500 EUR in vsak naj bi plačal pol. Temu moškemu niti toliko ne ostane pa živi skromno kolikor se da. Bo šlo to prrebavit? Ja?

In še nekaj zanimivo: ti govoriš o preživnini kot o denarju, ki naj bi bil edini za preživljanje otroka. Upam, da veš, da to ni res, če očetje nismo samo keš mašin. Ja? Ti znese tako daleč?

Niso vsi primeri enaki, a ne? Eni lahko plačujejo stanovanje 500€, eni lahko tudi preživnine plačajo 1000€, pa jim še kaka dva jurja ostaneta. Ampak na koncu je povprečna preživnina še vedno 135€, a ne?

Jaz živim v štirisobnem stanovanju v hiši z dvema otrokoma, najstarejša pa ima svoje stanovanje v pritličju + skupni prostori (pralnica, kurilnica, veža,…). Zdaj bi morali vsi skupaj v garsoniero, al kaj, bi bilo to bolj fer? Preživnina ne bo zaradi tega nič nižja, ker stroškov stanovanja sploh nisem uveljavljala v obračunu preživnine.

Fajter: Poglej. Vse kar si zapisala velja zate, zame prav gotovo ne. Prelagaš odgovornost na bivšega in si izmišljuješ vedno nove zgodbe, da bi iz sebe dala breme dejstva, da te je zavrgel. Pišeš kretenizme, da je z otroci osvajal tanovo in podobne budelaštine. In kot tipična zafrustrirana ločenka ne razumeš dejstva, da vsak normalen fotr želi vedeti kaj se z otrokom dogaja in to inačiš s tem, da tebe kontrolira. Fajter to je kar huda diagnoza veš. V resnici pa hrepeniš po tem, da bi ga kaj zanimalo, pa je tip toliko pameten, da je od takega zmaja za večno odšel. Edino pravilno!

Jalur: Kaj ne štima z mojim izračunom? Veš koliko je v Sloveniji povprečna neto plača? Približno jurja, da ne boš ugotavljala. In kaj je narobe z mojim izračunom? Sicer pa ne smeti teme. Ok?

Miki skoz manipuliraš..az govorim o nekem skromnem standardu za evropske razmere. Kar naj bi bilo normalno, da naj bi otroci živeli v takem v Evropi. A je to teb jasno??

Ljudje, ki ne zaslužijo za normalno in dostojno življenje živijo težje oz. živijo na račun nekega podedovanega ali kakorkoli drugače pridobljenega, to so vse mansarde ipd, pa vrtički tudi pomagajo pri standardu, pa popoddanski spji in podobno. in odgovorni starši, ki jim je kaj za njihove potomce se odločajo za tkašno število potemocev kot jih lahko vzdržujejo in se poleg tega tudi trudijo za pridobivanje denarnih sredstve ali česa drugega za prežviljanje le-teh in se v primeru krize in revščine odpovedujejo pri svojih izdatkih ne pri otrocih.

Popolnoma jasno je,da se otrok dveh staršev s po 700 evri ne more razvijati normalno in na enak način kot pri starših, ki zanj potrošijo več. Kot sem zapisala zgoraj gre pri nas 450 evrov samo za šolo, šole v naravi, dneve dejavnosti, šolske stroške in potrebščine, šport in glasbeno, nekateri starši npr. financirajo tudi jezikovne tečaje, pa igralske šole in podobno…Starši s 700 evri imajo subvencionirano malico, subvencionirane šole v naravi, morda še kakšno brezplačno dejavnost ali kakšno letovanje/tabor preko DPM ali podobne organizacije (za nadarjene npr. je mene pričšla polna cena, za socialno šibkejše družine pa je veljalo subvencioniranje)

Vendar kot pravim, to ne pomeni,da otrok toliko ne stane ampak samo to,da je to subvencionirano in ja žal tak otrok nima dovolj izbire.

Se mi pa zdi neopoustno in neodgovorno,d a imajo starši ogromno denarja (pa naj si gre za ločene ali neločene) za svojo plehovino, zabavo, pijančevanje, cunje..medtem ko otrokom ne omogočajo ničesar al pa fehtarijo za subvencije in se delajo reveže. Prav tako se mi zdi nesprejemljivo,d a dobro stoječemu očetu ni potrebno plačevat konkretne preživnine za otroka, da bi ta imel normalen življenski standard.

In ja oče iz tvojega opisa, ki živi sam, naj si najde dodaten zaslužek, ker ima časa na pretek (minimalno pol dni na mesec je čisto fraj!!!). Večina mater si ga namreč najde, je pa res, da so matere strahodno omejene, saj se na veliko piše kako ni stikov in koliko malo jih je…potem gre to služenje sredstev za otroke na račun časa, ki bi ga potrebovali taisti otroci….

Je pa res, da te je Fajterca dobro skužila, ti si egocentrik in objokavaš kao enega ubogaga očeta, za otroke ti pa dol visi! Običajna poteza takega fotra kot ga ti opisuješ je, da si najde eno frčafelo brez otrok in po možnosti z lastnim stanovanjem, nekje 30+ in ki ji zvoni biološka ura, vkolopi vse manipulacijske in lažnive mehanizme, da jo, desperate kot je, pač zapeca z lažmi in jokcanjem kako je on bogi in kakšna bitch je ex, ki ga je revčka nenormalno oskubla in potem ga ta dama pač vzame na stanovanje, plačuje vse stroške, mu kuha in on vseh 600 evrov (700 minus 100 za preživnino) zapravi za svoje hobije, plehovino in podobno….

Ima pa ta oče tudi čist normalno možnost, da je odgovoren in da re delat za normalno plačo nekaj čez mejo, kjer so minimalni dohodki za fizkalce mnogo višji kot pri nas. In tako materialno dostojno preživi svojega otroka, z njim preživlja vikende (ja tud za take stike se čist komot zmeniš!) in počitnice. Odogovoren oče bi se takemu reklo. Poznam nekaj zahodnoevropejcev, ki delajo v drugi državi kot pa imajo svojo družino, ker so pač odšli “s trebuhom za kruhom” (npr tu je zlo in bližnji vzhod in podobno), da preživljajo svoje družine (ali pa otroke, če so ločeni) in jim omogočajo žviljenski standard. Tam je itak normalno,da je gospa vzdrževana oseba, ker sta skrb za otroke in gospodinjstvo visoko visoko cenjeni aktivnosti! O tem lahko pri nas le sanjamo! Pri nas bo praznik že ko bodo očetje krili več kot 20% stroškov za otroke!

Sanjaš punca. Veš ti to?

In, ko že tako trobite kako so otroci v ločenih familjah pol pri očetu, potem takem ima mama popolnoma enake možnosti za kaj več zaslužit. Je tako?

In ne vem kaj ti meni kle pridige daješ. Oče tvojega otroka ne plačuje nič, jaz plačujem bogato, zelo bogato. Njega drkaj, mene pusti pri miru. Jasno?

In navkljub temu, da sem ti jasno pokazal izračun še kar ne štekaš. Če ni pač ni, ali bi potvoje moral jit pod most živet, da bi lahko še tisti zadnji evro dal za otroka? In sploh ne razumeš, da materialne dobrine niso niti slučajno tako pomembne kot jih ti vidiš. Ogromno zelo uspešnih ljudi celo prihaja iz zelo revnih družin.

Kako bogato, če pa priznavaš, da tvoj otrok stane cirka tisoč evrov na mesec? Dvesto evrov tistih pet, šest dni, ko je pri tebi, in po logičnem sklepanju 800 pri bivši. Od teh 800 evrov ti poravnaš 350 evrov. Manj kot pol, s tem da imaš bistveno višje prihodke in po zakonu se to upošteva.
Kako si prišel do tega, da plačuješ zelo bogato?

Ej Histerija: Otroku moram pač kupit kake igrače, kaj za šport, jest mora, peljeva se kam, ker je z mamo pač samo doma. Ja? Te stroške ima bivša pokrite s preživnino. Bo šlo?

Koliko smo že rekli da znaša povprečna preživnina v Sloveniji?
Mislim, da se temu ubogemu očku s 700 evri plače ni treba bati.
Pa pojdimo k mami s 700 evri plače in z njo živi otrok. Daj naredi še zanju preračun.

Koliko njej ostane?
Torej, dobi 200 evrov preživnine, plus 43 evrov OD, skupaj ima 950 evrov na mesec.
Njeni stroški – ker je tako skromna kot očka – so 500 evrov, za otroka pa potem ostane 450 evrov.

Valjata se v denarju in ona gre lahko vsak teden h kozmetičarki, pedikerki, frizerju in osebnemu maserju.

Del stroškov od njenih 800 evrov stroškov za otroka po tvojem preračunu.
Bo šlo?

Jao, še zmerom, tudi po preračunu histerije ne pokrivbaš več kot dobro polovico stroškov za otroka! Ko boš pokrival 100% se pa začni usajat! (no komentirat lahko začneš ko jih boš tričetrt)

Drugače pa sorči fantek jaz nič ne sanjam, ampak očitno preveč svojega časa (na delu) preživiim izven naših meja in poznam tam moške, življenje in njih odgovornost do družine.

Nisem trdila, da ženske nimajo možnosti za to da dodatno zaslužijo, npr jaz z prekomernim delom zaslužim več od povprečja ;), tudi marsikatera druga samska mama služi denar, tako ali drugače, morda obdeuje vrtiček ali pa se gre kakšno drugo blagovno menjavo. To bi bilo seveda lažje, če bi otroci imeli stike, ki pa jih statistično gledano vse prevečkrat ni, ker očetje te stike zanemarjajo – pa ne zaradi služenja denarja, temveč zaradi hobijev, prijatlejev, novih žensk, pijače, zabave…

Ne vem kaj si hotela s tem povedati? Res ne. Po ločitvi večina ljudi-tudi odraslih živi slabše kot kot družina. To je popolnoma jasno. Izjema so le fejst ali pa bolj premožni.

Bivša je stroške ocenila na 500. ONA, ne jaz. Takrat je bil upoštevan vrtec 350. Zdaj jo stane cca. 130. Torej več kot pokrivam vse otrokove stroške + imam dodatne, ki mi jih nihče ne plačuje tako kot jaz njej.

Lej zanimivo. Kr neki govoriš brez repa in glave. Ti delaj po svoje in terjaj bivšega, mene pusti pri miru. Če pa misliš, da bom živel samo za otroka in vse dal zanj, baba bo pa lenarila si se pa zmotila. Naj gre v šolo in naj kdaj tudi kaj zasluži. Itak je pa na sodišču lagala glede premoženja, ker še od tega dobi 400+ mesečno….

HB jaz spadam med tiste, ki živijo dosti bolše po ločitiv, mi ni treba več pijavke financirat, ker ta je pa za svoje cunje, plehovino in hobije porabil vso svojo nadpovprečno plačo pa še pol moje! Sedaj gre denar izklučno meni in otroku :))))) In že to je zmaga!

Itak sem ti pa že zgoraj napisala kaj običajno naredi tvoj prijateljček s 700 evri plače, sej tudi tisti z dvakratnikom tega niso čisto nič boljši, sam še večje apetite imajo in še dražje hobije in cunje rabijo. (tisti z enakimi dohodki z odgovornostjo do družine in pospravljenim podstrešjem pravzaprav ostanejo poročeni oz. v partnerstvu, ker od takih se ženske ne ločujejo)

podpis

Najhuje pri tem pa je, da se ničesar niso naučili iz primarnih družin o družini; kaj le-ta sploh je, kako zdravo funkcionira, kakšne so vloge vsakega člana družine in kakšen pomemben pomen ima za otroke. In, ker se ničesar niso naučili/spremenili v svojem starševstvu ne doumejo, da bodo njihovi otroci – zaradi njihovih nesposobnih družinskih (ne)zmožnosti – ravno tako trpeli nesposobnega starša. Njih. In bodo imeli iste posledice. Kot oni. Sploh v realnosti niso bili pripravljeni na starševstvo. Pri 36ih bi se ujčkali, ko bi morali ujčkati svoje otroke. Ne doumejo, da se svet sedaj vrti okoli otroka, ne njih. In tega niso in niso sposobni preseči.
Pogledati kritično na svoja dejanja in še več – nezrelo napadajo druge, ki jim pokažejo v ogledalu njihov odsev. Noben napad na druge ne spremeni edine, ki bi se morali spremeniti – njih. Lastnih lastnosti si ne priznajo. Od nesposobnih mož in nesposobnih očetov čisto vsaka pametna odide. Oni pa naj kalkulirajo centke za lastnega otroka. Lastnega otroka. Namesto, da bi bili ponosni na to, da mu lahko omogočijo, s svojim visokim zaslužkom, udobno življenje. Finačno boljše. Oni pa naj razkazujejo svojo nezrelo obnašanje javno, po forumu. Naj se še naprej javno totalno smešijo………..Kako zelo privoščim srečno in mirno življenje, brez osebnostno, intelektualno in čustveno omejenih, vsaki takšni ženski in sebi 🙂 🙂 Da o otrocih sploh ne govorim! 🙂

Tudi jaz to podpišem! Sedaj sem v letu dni ogromno prihranila, ko je prej vse šlo…………kam? 🙂

Zaimivo: Tudi mei dol visi za bivšo. Je pa pomemba razlika. Ona imamojega otroka, tvoj pa z bivšim nima nič. Ja komot odlično preživljam sebe in otroka, bivša sama še sebe ne more. Že zato ne more biti srkbnik.

“Moj otrok, ki je v reji pri bivši”. Ima vse druge probleme kot finančne. Tudi jaz se z njo nebi prav nič fajtal, če bi bil otrok pri meni. Zato STFU in ne tvezi neumnosti.

Fajter: Ti si bila zavržena kot smet. S svojim razmišljanjem in idejami, ki so absolutistične. Ne predavaj o stvareh o katerih nimaš pojma. Si kot kak “green dragons” in si irelevantna. Otroku ne omogočaš normalnega življenja. Važno ti je samo, da si bivšega “premagala”. Take ženske ste vredne NIČ!

Kaj si le napisal v svojem osebnostno motenem razmišljanju, da te je celo Alenka popravljala? In ti, revež, misliš, da si nekaj pomemben in vsi dol pademo na tvoje razmišljanje in, da nam je mar kar ti razmišljaš v svojem majčkenem omejenem svetu? Da se sekiramo nad tvojo osebnostno strukturo?? Jao . Hvala Bogu se znamo izogniti takšnih kot si ti v realnem življenju in gremo pametne ženske mimo takšnih, kot da ste zrak. LOL. LOL. LOL. 🙂 🙂 🙂 🙂 Ti pa imaš hude probleme sam s sabo in tvoj ubogi otrok in bivša s tabo. Bla bla bla bla bla cvil cvil cvil……..To si ti. Žališ vse okoli sebe, v resnici pa si problem samo in edino ti. In mi to vemo. Revež….. Delaj si sramoto še naprej………

New Report

Close