A je 600 EUR za enega otroka normalno?
Sam nima P od pojma o starševstvu, skrbi, finančnih stroških; še na stike z lastnim otrokom ne hodi in nam pametuje kako me, ki vse to izvajamo in skrbimo, nimamo blage veze. In nam soli vsem po vrsti pamet, kaj naj me naredimo. Nas, ki delamo za skupne otroke hoče žalit kako me nimamo pojma?? Absurdno. Sam sebe pa ne upa niti pogledati in se neupravičeno glorificira. Bljak. Denar je za otroka, od njegovega lastnega starša in ne tujca. Bruh izjava. Zopet še ena. LOL. Se strinjam z Včeraj: tvoja bivša je dobra, če ne gre po vsakem stiku s tabo bruhat.
Miki, kolikokrat ti moram še povedat, da če ne dobivaš nobenih doklad, nobenih socialnih transferov si moraš tudi stanovanje najemat po tržnih cenah. In tako ja v Lj in okolici je stanovanje nekako dve sobi skupaj s strški tam nekje 750 evrov in to znese 375 na vsakega člana gospodinjstva. Ker imam velikansko srečo sem za ta denar uspela preko poznanstev dobiti trosobno (kaj je vsekakor minimum za mati z otorkom, če želita živeti kolikor toliko normalno življenje), celo veliko (ker je pač v hiši) tam nekje 100 kvadratov za ta mali denarček. Bolje ne gre.
In ne zapreostalih 675 evrov otroku niti pod razno ne morem kupovati nekih hudih znamk, čeprav se tudi pofla pošpircanega z vsemi mogočimi sredstvi proti plesnenju in barvami iz Kitajske izogibam če se le da…(alergije!!!)
cca 100 evrov pride prehrana v šoli in dnevi dejavnosti
50 evrov je treniranje v klubu, 85 evrov en inštrument v glasbeni, ter 75 pouk drugega inšturemta, ki sem ju morala seveda tudi kupiti (nabavni stroški skupaj 2500 evrov, pa razdeli na 6 let kolikor traja pouk = 35/mesec), torej to je v povprečju 275 evrov mesečno za šport in glasbeno
šolske potrebščine, če razdelim po letu cca 10 evrov, mogoče 5 če vštejem še nakup torbe vsake 3 ali 4 leta (stane 100 evrov veš!), pa kake puščice…
Potem so tukaj šole v naravi in šolski tabori…cca 20 evrov mesečno, pa potem trening tabori vsako leto eni trije in turnirji (1 na leto) – skupaj kakšnih 600 evrov letno, kar je 50 evrov na mesec plus šole v naravi je to spet vsaj 65 evrov na mesčni ravni.
In smo tujkak pri 450 evrih stroškov brez trohice hrane, čistil in oblačil ali športnih pripomočkov…
Pa dam samo za tekašnke superge (znižane!!) 90 E, pa za vsak par tistih za treniranje, pa rabi 2 para letno po 100E, pa kakšni treking čevlji, spet 100E, pa pancarji (300E, sem kupila znižane za 150 E), pa rolerji (100E), pa vsaj en par allstark na sezono (60E), zimski čevlji (sicer res Dr. Martens, firma ne, ampak zelo zelo trpežni, topli in nepremočljivi, zdržali 2 zimi!) 140E, – no tole je blo 670 za eno leto, torej spet več kot 60E mesečno samo za čevlje pa še zmeri manjka v tem izračunu še mal ostale potreošne obutve (npr kakšne krokske, japonke in še kaki čevlji npr…)
No pa kakšnih 500 evrov zapravim tudi v trgovinah za hrano in čistila in osnovne kozmetične pripomočke (milo, šampon,…) – težko sicer lociram koliko od tega je za otroka (večina), ampak poudarjam, da kupujem samo kakovostno hrano in ostale produkte namenjene alergikom (otrok je bivši alergik, jaz pa imam tudi veliko intoleranc)
No za obleke pa smo pri nas res zelo skromni in ne kupujeva skoraj ničesar, gre pa potem za cenejše stvari npr H&M, včasih kaj iz Benettona, pa CV ali pa kaj iz tistih španskih trgovin….špotna obleka pa je znamke etirel in ostalih trgovskih od Intersporta…zanemarljiv strošek pravzaprav…
No se bojim da je že tale izračun spet presegel 1050 evrov in spet brez frizerja in podobnega…
In ja, ker skrbim za otroka seveda nimam za svoje obleke, niti za frizerja, niti kozmetičarko, pa tudi avto je le najbolj stroškovno optimalen…
Kljub temu sem ponosna, da vse to zmorem in da ima moj otrok zaradi mojih dohodkov, ki pač niso lih samo povprečni, primerne pogoje za razvoj svojih sposobnosti in osebnosti. V to zadnje štejem tudi učenje za antipotrošništvo in ekološko usmerjenost za kar mu kažemn zgled tako pri odločanju za hrano, čistila, kozmetiko kot oblačila.
Ampak dejmo si že enkrat razsvetlit glave, da vse kaj je manj je bodisi subvencionirano ali pa pač pomankljivo (ker vse mame pač nimajo nadpovprečnih dohodkov!).
Blagor ubogim MIkijem na duhu! Oz. čedalje bolj jasno mi postaja zakaj je bilo žviljenje z njim neznostno – ker ensotavno nima niti minimalnega smisla za realnost in je skoz vršil psihično nasilje nad svojo partnerko zaradi materialnih zadev (no pa še kaj drugega verjetno ..)
@zanimivo: Živiš na 100 kvadratih in to se ti zdi minimum. Lepo te prosim, za dva nikakor ne rabiš 100 kvadratov. To je izjemen luksuz in dobesedno preseravanje. Ampak očitno meniš, da vama to pripada.
Fajter:Ona ne bo dala nič. Se je naučila številnih lekcij kako se s človekom ne dela. Za razliko od tebe, ki boš večno krivdo valila nanj, v resnici si pa ti kriva, da je zavrgel svojo bivšo družino. Vsak normalen človek bi jo. Izgubila si vsak še najmanjši stik z realnostjo.
Potem takem je zate 20 kvadratnih metrov več kot dovolj?
Tvoja obsedenost (in na pamet filozofiranje) z mano in mojim bivšim je že prav bolano-absurdna. Govori o sebi in bolj se brigaj zase (ter sina), ti bo znatno bolje šlo v življenju. S tem, ko tako cviliš samo dokazuješ, da te resnica boli. Pa še Moško ni, to tvoje javkanje, pljuvanje in projiciranje sebe na druge. 🙂 🙂 Poskrbiš pa za zabavo nas vseh, tu gor 😉 🙂 Te kar vidim vsega rdečega v glavo 🙂 Pazi na pritisk, Miha. 😉 Čisto si se izgubil. Ne samo v realnosti. 🙂 Tudi prostorsko. Tukaj smo Enostarševske družine, kar pa ti nisi.
Včeraj jaz za razliko od nje delujem transparentno. Že 100-krat sem ji povedal kaj in kako, ker pač noče sodelovati. Prosto po včeraj: če mati z otrokom ne živi v vsaj 100 kvadratih, potem je moški, ki ji tega ne omogoči ekonomsko nasilen do nje. BOLANO!
Fajter:In ti si enostarševska družina? Se mi zdi, da si res tako not padla, da celo misliš, da si ti sama enostarševska družina. Sram te bodi. Drugi ti otroke živijo, ti pa po svetu prodajaš zgodbo o enostarševstvu. Fuj. In sama si tako hotela in izsilila skrbništvo na sodišču. Zdej ap jokaš, ker si za vse sama. Prav ti je!
Ne ekonomsko nasilen si, ker ne zagotoviš dovolj sredstev za tvojega otroka in še tiste fičnike, ki jih moraš dati (saj vem da jih ne bi če bi vedel kako to narediti brez rubeža plače), bi rad nadziral in kontroliral. A ni mati tvojega otroka opravilno sposobna? Bo pa ja znala razporediti tiste tvoje bedne fičnike med kruh mleko in sadje, saj za kaj več ji verjetno ne ostane.
Poanta je mislim da podkrepljena – stroški za otroka zelo hitro nanesejo 600 evrov na mesec, kar je v bistvu najbolj nazorno dokazal Miha, ki ima samo za par dni na mesec kar 200 evrov stroškov.
V resnici mislim, da je edini, ki ne bi znal rešiti uporabne naloge za 1. razred devetletke: Če je Miha v petih dnevih pojedel 10 bonbonov, koliko jih je potem še pojedel v preostalih 25 dnevih do konca meseca. Verjetno je edini v razredu odgovoril, da tam okoli šest.
res obvladaš kritično razmišljanje včeraj. Mati je pa svetnica, ki je neizobražena, lena in zasluži malo več kot minimalno plačo. In ja, zapravljanje tujega izsiljenega denarja je ekonomsko nasilje! Otrok je njen, ona je skrbnik in naj kakor ve in zna skrbi zanj v vseh pogledih. To je izsilila in to ima.
Fajter, ti pa raje delaj in bodi tiho, da ne bo le bivši v veliki večini finančno skrbel za otroke.
Še dobro da imamo Mikija. Brez njega bi resno mislila in verjela, da v vsakega od mojih otrok vsak mesec popolnoma sama vtaknem krepko preko evrskega tisočaka….. Tako pa vidim da živim v blodnjah in se mi o tem koliko stane otrok samo sanja. Miki hvala.
Hvala ti tudi za moralno oporo v trenutkih, ko samo za hip pomislim, da bi morda tudi njihov fotr kaj prispeval za njih. Brez tebe bi se lahko razpočila, tako pa razumem da mu ni treba prispevati nič, ker itak tudi za vse ostalo poskrbim sama.
Super, da tako dobro zaslužiš! Še dobro, da nisi ena od unih, ki je še bolj neodgovorna rodila tri otroke z minimalno plačo. Dobro zato in za otroke!
Moralne podpore ti pa ne bom dajal. Nikoli, ker ti ne verjamem prav nič več. Poznam jaz tele ločenske zgodbe o nasilju, alkoholu in še čem. Večina jih nima z realnostjo nič.
Histerija: Miha obvlada računanje samo na visoki ravni monopola. 200 evrov za tri dni proti čez 600 za cel mesec pa ne zna izračunati razmerje. CFA. Zdaj verjetno sedi na kakšnem nadzornem stolčku in v službenem času klofa neumnosti na MON. 🙂 🙂 🙂
Tako sem dolgo čakala na tvoj odgovor in sem čisto paf Mick: vidim tvoj nick Mick, piše pa samo bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla!!!!!!!!! Bi morda bil tako zelo dober in mi namenil še eden odgovor. Vroče pričakujem tvoj zapis zame. Saj vem, da sem ti jaz najljubša od vseh 😉 🙂 🙂 A ne da Micki? Ohohohohohohohhohoohohohohhohohohoho.
Miki pa ti si majster manipulacije!
Govorim o tem, da je trosobno stanovanje (kvadratura igra tukaj še najmanjšo vlogo!) nekaj minimum udobja, saj tako otrok kot mati potrebujejo vsak svojo spalnico, v dnevnem prostou, ki je ovezan s kuhinjo in temu primernimi vonjavami pa vsakodnevno tudi ni ravno udobno spat. Trdim,d a je to normalni življenski konfort, ki si ga zasluži vsak človek. Itak sem ti pa jasno zapisala,da jaz in moj otrok živiva konfort pač pri znancih, ki nama za “socialno” najmnino oddajajo fajno stanovanje. Normalno bi na trgu dobila za ta denar dvosobno (ena spalnica plus dnevni prostor) in bi spala jaz kot mama (seveda ne bi otroka tlačila v to!) v kuhinskem smradu (med drugim tudi redno kuham svežo hrano, vse od sestavin dalje, nič vnaprej prirpavljeno, tako da se dnevno po kuhinji pri nas gostijo prelestne vonjave… Jaz npr ne spim rada v spalnici z vonjem po škampih, pečenih ribah, ali kakšni prelestni česnovi omaki, dušeni ali kuhani zelenjavi,….še volnj po sveže pečenem kruhu ali pecivu mi ne paše za spat. Ti pa kakor te je volja..)
Pa spet pozabljaš, da jaz to financiram SAMA! In noben drug! In kot sem že omenila, stroški in nivo je normalen, je pa res, da tam kjer so dohodki povprečni oz. podpovprečni (Slo nivo dohodkov) tega normalnega žviljenskega prostora in konforta pač ni, tako v dvostarševskih kot enostarševskih družinah.
Trdim tudi, da je sramota razpravljat o tem, a je povprečna preživnina 131 EUR dovolj za preživljanje otroka ker NI! Bi bilo seveda fajn dodat povprečno višino vseh socialnih transferjev za otroke, ki prejemajo preživnino, saj bi to dalo realno sliko koliko neskrbniki in država skupaj namenijo za otroke..samo “normalnega” standarda življenja pa ti otroci v povprečju nimajo. To je dejstvo.
Egoistično egocentričnega starša ne zanima nič drugega kot le lastna zadnja plat in skrb zanjo. Višek zabave mu je težiti bivši kam daje tistih par fičnikov preživnine, ki jo pač plača, ker jo pač mora (izvršba v kadrovski pri 2.000+ evrih plače je pač sramota). Potreba po nadzoru nikoli ne pojenja. Še to, da mora imeti otrok svojo sobo mu ne gre v glavo. Ko pa ta tema postane zdolgočasena, jo masira zaradi vzgoje, otrokovega obnašanja, ocen,….In znova iste lajne. Nikoli konca, s takimi.
Kaj zdaj Miki a podpiraš ali ne podpiraš idejo, da je prav da čisto sama skrbim za otroke in da je prav, da oče ne prispeva nič za njih? Sam odloči se že. Sem mislila, da sem končno dojela kaj nam hočeš dopovedati. Pa vidim, da spet ni prav.[/quote]
No kaj Miki a ne moreš dovolj hitro nove manipulacije skupaj spraviti ali kaj?