8 mesecnik noce jesti zelenjave!!!
Pozdravljeni!
Res sem ze obupana,zato sem se registrirala in vam podajam vprasanje. Imam fantka starega 8 mesecev,ki je pravi izbircez. Gh sva zacela pri 4 mesecih in vse je kazalo super, dokler nisva poskusila sadja.takrat se je pri kosilu ustavilo in zdaj bi jedel samo sadno zitne in mlecne obroke.ko mu ponudim kosilo ves vesel odpre usta,vendar ko ugotovi kaj je, preneha jesti.mesa se mi, saj sem poskusila soliti, dala sem mu nase kosilo ampak poje par zlic potem pa hoce flaso. Moje vprasanje je naslednje: mu lahko vsaki obrok ponudim razlice sadne kase,saj bi rada da se cez dan vec ne hraniva po steklenicki…bo zaradi tega kaj “trpel” njegov razvoj? Vsi mi namrec pritiskajo kako to ni vredu da se ne je,da je dovolj star in se in se.najini obroki so naslednji:
7.00 popije150-180ml mleka
10-11 jogurtov loncek sadja z ziti(proso,ajda,kosmici), gres,polenta
13.00-14.00 180-210ml mleka (par zlic kosila)
17.00 mlecna kasa (keksolino,rizolino)
19.00-19.30 popije 150-210ml mleka
Ponoci med 1 in 3 uro popije flaso.
Upam da sem bila koliko toliko jasna.hvala za odgovor in potrpezljivost pri panicnih in zakompliciranih mamicah 😉
Mleko in sadje z dodanimi ogljikovimi hidrati v tej starsoti za primerno izgradnjo telesa ne zadostujejo. Potrebuje več beljakovin in maščob. Obiščite zdravnika, morda gre za slabokrvnost. V tem primeru so otroci pogosto izrazito neješči. Sicer pa vztrajanje in ne nadomeščanje izpadlega obroka s kalorijami brez potrebnih gradnikov.