Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Bolečine v sklepih in mišicah 5 stopalnica zlom okrevanje

5 stopalnica zlom okrevanje

Pozdravljeni…okrevam po spiralnem zlomu 5. stopalnice na levi nogi.imel sem 6 tednov mavec.po 6 tednih so mi ga sneli..dva tedna sem nato hodil z berglami in nisem obremenjeval noge.Bolečin ni bilo pretiranih in oteklina je bila vdak dan manjsa ob kopanju v slani vodi.Tretji teden sem zacel obremenjevati nogo in hoditi brez bergel s tem da sem cim manj obremenjeval nogo.Sedaj hodim tako že 5 dni ampak oteklina se spet mocneje pojavlja v predelu zloma in narta in precej imam oteceno levo in desno stran gleznja.Gležnja nisem imel poskodovanega.So te mocnejse otekline posledica posledica vedno vecjega obremenjevanja noge ali je lahko še kaj druga?Večjih bolecin nimam v gleznju…mogoce rahlo zbadanje v predelu zloma.Barva koze je normalna.Na ponovno kontrolo sem narocen cez en mesec na traumatologiji.lep pozdrav.

Pozdravljeni,

vse kar se vam pojavlja je koliko toliko normalna reakcija. Noga je prestala travmo, v celoti ste jo 6 tednov razbremenjevali, sedaj pa je to za telo neke vrste šok. Oteklina je le reakcija, tudi vedno manj je bo. Po vsakdanjih aktivnostih in gibanju dvignite nogo nad višino srca in jo hladite z ledom. Prav tako vam svetujem, da čim prej obiščite fizioterapijo, kjer bodo tretirali vašo nogo s podpornimi aparaturami za čim hitrejšo odpravo otekline in bolečine, hkrati pa boste izvajali vaje za krepitev stopalnih mišic in ligamentov.
Ker je stopalo struktura, ki jo vsakodnevno precej obremenjujemo se zna zgoditi, da boste občutili občasne bolečine še tudi 6 – 8 mesecev po poškodbi. Vse je odvisno od tega kako se poškodba zaceli oz. koliko se tvorijo zarastline v tkivu.

Ajda Kolmančič, dipl. fiziot., trigger point terapevt, obravnava po metodi Cyriax in IASTM Fizioterapija z Ajdo - Fizioterapija Maribor Šentiljska cesta 37c, 2000 Maribor [email protected]

New Report

Close