Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija 5. ali 6. bolezen

5. ali 6. bolezen

Spoštovani!
Zanima me, če so simptomi 5. in 6. bolezni vedno dovolj izraziti oziroma tipični, da pediatri prepoznate za katero infekcijo gre. Skrbi me, ker je 8-letni sin preboleval neko bolezen z rahlo povišano temperaturo in pikicami po hrbtu in prsnem košu, jaz pa sem bila v tem času v 5. ali 6. tednu nosečnosti. Celotnega poteka bolezni ne poznam natančno, ker se je s takšnimi simptomi vrnil s počitnic pri bivšem partnerju. V času, ko je bil pri njem, naj bi se mu že takoj po prihodu pojavile pikice, ki naj bi nato izginile in se ponovno pojavile. Ob drugem pojavu pikic je imel nekaj dni rahlo povišano temperaturo. Kaj več mi njegov oče ni znal povedati, niti se ne zanašam preveč na njegove podatke, ker verjetno niti ni bil preveč pozoren na njegove simptome in včasih kakšno zgodbo tudi malo priredi. Ko sem je domov vrnil pikast in z rahlo povišano temperaturo smo ga peljali na pregled k dežurni zdravnici, po treh dneh še na pregled k njegovem zdravniku. Oba sta rekla, da ni videti, da bi šlo za 5. ali 6. bolezen. Mene pa še vedno malo skrbi, da smo na pregled prišli prepozno in so morda kakšni znaki že izginili ter bi le lahko šlo za ti dve bolezni, ki sta nevarni za plod. Jaz sicer nisem imela nobenih simptomov omenjenih bolezni. Sedaj sem v 13. tednu nosečnosti in na zgodnji morfologiji je bilo vse bp. Vseeno pa bi še vas prosila za vaše mnenje, saj me še vedno malo skrbi v zvezi s tem. Želim vam lep dan in se vam že vnaprej zahvaljujem za pomoč!

MOžno je, da otrok preboleva katerokoli bolezen brez značilnih znakov oz. brez zankov (asimptomatsko). Ker pa je že velik in se vsaj 6. bolezen pojavlja bolj pri dojenčkih, 5.inf.bolezen pa nekako po 3. letu, je bolj verjetno, da ju je že prebolel. Tudi odrasli smo večinoma te bolezni preboleli v otroštvu in jih ne moremo še enrkat dobiti.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close