40 dni brez alkohola

V znamenje solidarnosti z vsemi, ki trpijo zaradi bolezni, ki so posledica alkohola, zaradi nesreč na cestah in zaradi nasilja v družinah.

Skupaj smo včeraj ugotavljali, kaj vse se dogaja, kadar človek izgubi pravo mero pri uživanju alkohola in kako hude so posledice v družini in na bližnjih, ki živijo z njim. Temo lahko preberete na:

Namen akcije je opozoriti na problem prekomernega uživanja alkohola in izkazati znamenje in dati spodbudo tistim, ki zaradi alkohola trpijo.

V akcijo se lahko vključi vsak, ki bi rad izrazil solidarnost z njimi na dva načina:

>>>med 21. februarjem in 7. aprilom:
– popolna odpoved alkoholu v znamenje solidarnosti, osebno ali kot družina,
– brez ponudbe alkohola na srečanjih ali prireditvah. Vsak dan je pomemben, vsak dan šteje!

>>> možnosti sodelovanja preko celega leta:
– ko vozimo, ne pijmo alkoholnih pijač
– ne pijmo pri delu z ljudmi, napravami in orodjem – tudi doma.

Vabljeni, da izpolnite tudi “Pridružujem se spodbudi!” na spletni strani: , kjer bomo lahko zabeležili, koliko je pridruženih ljudi in na ta način povejte, da vam ni vseeno.

Organizatorji akcije:
Slovenska karitas …. Svet za preventive in vzgojo v cestnem prometu … in vaš Zavod Med.Over.Net

Lep dan.

Pridružujem se spodbudi. Priznam pa, da je tole preveč enostavno. Jaz sem itak 365 dni na leto brez alkohola.

Jaz sem 364 dni na leto brez alkohola 🙂 za božič se pa ne morem upreti kozarčku šampanjčka 🙂 tako da takle post zame ni problem.
Težje bi mi bilo, če bi bil to post brez čokolade 🙂))))))))

Prijavila tudi moža….
Uni se sme?

Jaz bi se takoj prijavila, pa ima sine vmes rojstni dan in tisti dan bi zanesljivo prekršila obljubo! Za ostale dni pa ne bo problem. Še za kofe si bom morala enkrat en post omislit 🙂)

Seveda link, samo da je brez alkohola.

Akcija traja 40 dni. V tem času lahko ne uživate alkohola vseh 40 dni, ali samo en dan ali eni prireditvi …. in seveda, vedno takrat, ko ne vozite.

Lep dan.

Ni problema- jaz zmorem celo življenje brez alkohola.

Jaz sem prenehal z Alkoholom leta 2008 na pepelnico in se tako lepo počutim ter se veselim.če me ustavi policaj ali on ne veruje pa se prepriča meni pa je smešno ;saj sem mu prej pvedal kako dolgo ne pijem

Že enajst let brez alkohola – zdravljen alkoholik. Seveda se pridružim z veseljem. Lep pozdrav vsem skupaj.

Tudi jaz sem bil žav žrtev te dolgotrajne bolezni. Ko si pa na nitki z svojim življenju pa sta dve odločitvi vzemi ali pusti. Saj pa ni tako hudo pustiti in ponovno zaživeti normalno življenje. samo nagrada te pa čaka če si vstrajen, deloven, zagnan za nove izive v športu in študiju to je nagrada.

..se pridružujem..nekaj pa bom prilepila, le toliko v vednost..
“Ali misliš, da so brezalkoholno pivo, kot je Uni, Lahko Laško res brez alkohola?

Ne, tudi ta piva vsebujejo alkohol in sicer okoli 1 do 2,7 vol.% čistega alkohola”

lep pozdrav, imam precej resne zaenkrat se zelo anonimne tezave z alkoholom, saj sm star sele 18 let in se moram pohvaliti da ze 20 dni nisem pil alkohola in da se pocutim precej grozno. kaj naj storim. ali naj starsem zaupam da zvecer ko gredo spat popivam v svoji sobi kdajpakdaj skoraj do onemoglosti. hvala vam ze v naprej za pomoc.

Če zaupaš staršem se pogovori z njimi. Če misliš, da ne bodo razumeli, se pogovori s svojim zdravnikom, ki te bo vedel usmeriti naprej.

Gotovo pa je nekaj: poišči pomoč dokler še čutiš, da nekaj ni ok in se zavedaš, da takšen način življenja ni najbolj pametna izbira. Si še v obdobju odraščanja in zorenja zato je alkohol toliko bolj škodljiv za tvoje telo, saj lahko zavre pomembne razvojne procese hkrati pa te prikrajša za svobodni izbiro.

Koliko časa že piješ zvečer? To je verjetno postalo del navade. Z navadami je tako, da jih težko osvojiš, ampak še težje spremeniš. Če držiš sedaj 20 dni je dobro. Poskusi zdržati še en dan. Če je težko, ti morda lahko pomaga kakšna zaposlitev, ali pa da preprosto zaspiš prej kot starši.
Veš zakaj piješ?

Vem, lahko je govoriti drugemu.

Če pomaga, lahko prideš na osebni pogovor. Za to se oglasi na mail [email protected] in se bomo zmenili za srečanje.

Lep dan.

lep pozdrav. andreja hvala za pomoc. sedaj sm zdrzal ze 21 dni.! in posledicno se pocutim iz dneva v dan slabse. ali pa se mi tako samo zdi zaradi odtegnitve od necesa. sicer se velko ukvarjam z sportom ter tudi delam dokaj redno. ampak ko nastopi vecer se od nekod pojavi neznaska zelja po opijanju in kaj kmalu se pocutim fenomenalno.kar se pa se bolj bojim da bom kdaj poskusil kaksno drogo. pil sm pa do pred kratkim preprosto iz zabave. sicer osebnih problemov nimam razen tistih ki jih imajo vsi moji vrstniki.oni veckrat pijejo v javnosti..cesar se jaz osebno bojim zato ker bi se ga kaj hitro napil do onemoglost in posledicno zabredel v tezave. mocno upam da se mi bo nekoc ratalo nasmejati tudi ko ne bom nalit kot sod. saj mi ko sm trezen stvari preprosto niso prav nic zabavne.