Če bi katera/kateri želel poizkusiti, jaz sem se tega izziva udeležila prejšnjič in sem bila pozitivno presenečena. Gre za 30-dnevni brezplačen program, ki ga organizirajo prostovoljci veganskega društva. Sem spoznala nekaj mentorjev tekom izziva, sami energični in pozitivni ljudje (tudi tisti starejši!). Poteka vsak mesec, ampak zdaj januarja imajo pa spet tega večjega s predavanji in kuharskimi delavnicami pa podobnim.

Prijavite se tukaj: http://www.izziv.si

Najbolj me je presenetilo, kako normalno je bilo vse. Do sedaj sem imela o veganih več ali manj slabo mnenje, kar sem kmalu ugotovila, da je bilo precej neutemeljeno, zgrajeno verjetno bolj na kakih internetnih šalah in mnenju drugih kot dejanskih izkušnjah.

No, pustimo to. Pri programu se skratka gre za to, da sam sebi postaviš izziv, da se 30 dni prehranjuješ vegansko, kar pomeni brez sestavin živalskega izvora (meso, jajca, mleko ipd.). Jaz sem se za to odločila, ker sem iskala nek program, s katerim bi vnesla bolj zdrave navade v svoje življenje/kuhinjo. Marsikateri soudeleženci so se udeležili izziva zaradi živali, želje po bolj okolju prijazni hrani, izgubi odvečnih kilogramčkov ali pa lepši koži.

Soudeležence sem spoznala na uvodnem dogodku, ki ga imajo letos 6. januarja ob 18.00 na Draveljski 44. Saj za več informacij pobrskajte na Facebook-u, tam največ objavljajo. Udeleženci smo bili različnih starosti, različnih pogledov na zadevo, ampak smo s predavanj vsi odšli zadovoljni. Predavatelj ni bil vsiljiv in je na preprost način razložil bistvo. Pa z zelo okusno zakusko so nas podkupili. Kdo bi si mislil, da je lahko veganski golaž tako podoben mesnemu, hm.

Hrana je bila cel mesec fajn, malo sem pogrešala svojo stalno malico, ampak ni bilo hudega. Bolj iz navade, kot zaradi česa drugega. Idej mi ni primanjkovalo, ker sem za vsak dan dobivala recepte za zajtrk, kosilo in večerjo. Nisem se vsakič čisto držala, ker sem vmes odkrila še nekaj fajn blogov z veganskimi recepti in me je potem včasih tudi kaka jed od tam premamila. Lačna nisem bila, po obroku pa sem se počutila lažje kot prej po mesnem. Nekako lažje je bilo prebavit vse skupaj, no. Kuharske delavnice se na žalost nisem udeležila, sem imela ravno takrat neko službeno zadevo. :/

Skratka z izzivom sem bila zelo zadovoljna in sem opazila, da na tem forumu še nihče ni pisal o njem (vsaj nisem zasledila zapisa). Meni je zadan cilj uspel, z izzivom sem še naprej nadaljevala in zdaj le redko posežem po kaki “nekul” sestavini. Mogoče na obisku, pa še to se trudim ukinit. Vsekakor ga priporočam vsem, ki vas je vsaj malo pritegnil moj zapis. 🙂

New Report

Close