Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje 2× bi mi splavili zdrav zarodek

2× bi mi splavili zdrav zarodek

Rada bi svoji izkušnji delila z nosečkami in tistimi, ki si to še želite postati. To pa predvsem zato, da se ne bi na vrat na nos odločile tako, kot vas znajo hitro napotiti ginekologi.

Imam sina, starega 2 leti, ki ga ne bi bilo, če bi poslušala ginekologinjo. Sem tudi drugič noseča in je vse ok z zarodkom, pa tudi tega ne bi bilo, če bi poslušala ginekologe.

Obakrat sem zgodaj odkrila nosečnost, še pred izostankom menstruacije in se naročila na pregled. Obakrat sem imela 1. UZ pri cca 6.-7. tednu nosečnosti in nikoli niso videli utripa, zato so me obakrat na hitro napotili (zjutraj tešč) na urgenco, češ, da je spontani splav in me bojo sčistili. Jaz pa trma, kakršna sem, pa še težko zanosim, sem se odločila poseg odložiti za vsaj 1 teden (za nosečnico menda ni nevarno, če zarodek umre, pa ne splavi pri priči). Po enem tednu čakanja sem prišla zopet na UZ in obakrat so ugotovili, da je vse OK in je zarodek čisto normalen z normalnim utripom, itd.

Torej, punce in ženske moje, ne iti na prvo žogo, saj očitno ginekologi nimajo vedno prav, predvsem pa sem dobila občutek, da je za nekatere najmanj zahtevno, da te sčistijo, pa imajo pred teboj nekaj časa mir in se jim ni več potrebno ukvarjati s tvojimi nosečniškimi težavami.

vidiš pri meni je bil moj ginekolg pa 100% da je nekja narobe, da gre za patološko nosečnost, vendar je vseeno rekle pridete čez teden/dva na ponovni UZ. no njegovi sumi so se žal vedno potrdili.

kako pa to, da si imela pregled tako zgodaj? takrat se ni cisto gotovo, da se utrip ze vidi.
jaz sem obakrat imela prvi pregled sele v 10.-11. tednu. ce bi kaj bilo do takrat narobe, bi se sprozilo samo, ce je kaj hujsega, pa je se vedno cas za ukrepanje. je pa takrat plodek ze dovolj razvit, da se zadeve dobro vidi.

-- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- Otroški smeh je ena najlepših stvari... čista sreča in brezskrbnost sta drugi. Pridno rasemo in vsak dan spoznamo delček sveta, na katerega smo pozabili.

Zanimivo…
Jaz sem imela pregled v začetku sedmega tedna – in ginekolog je rekel, da se utrip vidi “z malo domišljije” – ampak ni delal nobene panike. V teh tednih je normalno, da se utrip še ne vidi pri vseh. Končno tudi odvisno od dolžine ciklusa, tako da je to dokaj individualno.

trobenticaa- se strinjam s tabo….

sama sem imela pregled v 9 tednu…

Moji sestri so napovedali otroka z Downovim sindromom (šla je na NS, na amnio pa ne, ker se je odločila obdržati otroka).

In???

Doma imamo POPOLNOMA ZDRAVO triletnico, ki je tak cuker, da kar verjeti ne moremo!!!!

NS pokaže le možnost 1:xy, da se rodi otroček z napako, nikakor pa ne morejo napovedat DS po NS, to lahko potrdi le AC(pa še ta ni 100%), tako da le po NS res ne morejo napovedat DS.

poglejte na Pušenjakovi strani

lp
škratek

Točno tako, tako da bi jaz v primeru, kot ga opisuje Atteya definitivno zamenjala ginekologa.

Seveda se z NS napove samo verjetnost za DS, ampak če ti izračunajo verjetnost 1:12, se pa resno zamisliš. Nekateri niti na amnio ne grejo, ampak direkt na splav…

Ja, kaj pa se vam tako mudi !

Za prvi pregled pri ginekologu je čisto normalno, da ga imaš šele do 12. tedna ( pri zdravi ženski ). Če je z zarodkom kaj narobe, se tako ne da nič narediti.

Včasih so ženske vedele, da so noseče šele, ko je začel otrok migati, sedaj bi pa najraje vedele takoj po spolnem odnosu.

Potrpljenje ! Če bi počakala še kak teden, bi bila bolj mirna.

hanica: verjetnost 1:12 pomeni manj kot 10% verjetnosti! TOrej več kot 90% verjetnosti, da bo otrok zdrav! Se takoj malo drugače sliši, a ne?

Kako, da amnio ni 100%? jaz sem bila na amnio, prej na posvetu na genski kliniki in mi je genetik zatrdil, da je to edino 100%, da ti povedo kromosomsko nepravilnost in spol. Amnio pa mi je naredil Pušenjak.

LP

amnio je 100% za izkljucitev kromosomskih anomalij – npr. Dawnovega sindroma, trisomije 13, trisomije 15…. To pa seveda ne pomeni, da z otrokom ne more biti narobe kaj drugega.

No, to sem mislila. Jaz sem imela tako ali tako kromosomski in genetski pregled.

V prvi nosečnosti sem dobila izračun za tveganje 1:16. Nikakor nisem pomislila takoj na splav, ampak na to, kar mi je rekel dr. Pušenjak, ki je delal meritev NS: “Imate 16 škatel, v 15 škatlah so zdravi otroci, v eni pa bolan… Kaj imate, vam lahko pove horionska biopsija ali amniocenteza”. In HB je povedala, da je v moji “škatli” zdrava punčka:)) Mislim, da je 3 mesece nosečnosti že tako veliko, da je prekinitev zadnja stvar, o kateri lahko razmišljaš. Meni je še mož za vzpodbudo risal grafe, na katerih je označeval, koliko imava možnosti, da bo otroček zdrav. In ko sem dobila pismo z rezultatom, sem jokala-od sreče.

New Report

Close