Najdi forum

Kaj kupiti fantku za 2.roj.dan?Kaj jim je zanimivo?

Naši frčafelci, ki je stara 2 leti in 4 mesece se trenutno zdi zakon plastelin. Dobi se v vedru s celim kupom pripomočkov (6 barv, okrog 16 modelčkov, rezila…), stane pa samo ok. 3.500 SIT.

Sicer pa bi bila vesela tudi:
– prstnih barv
– krede (tiste ta velike za zunaj)
– kakšnega finega CDja z otroškimi pesmicami (pa tudi krajše pravljice že posluša)
– dobro darilo pa je tudi kaj plastičnega za v peskovnik, če imajo vrt (npr. samokolnica, kosilnica, velik tovornjak…)

Upam, da sem kaj pomagala.

LPP

Našima falotoma (3,5 let in 2,5 leti) so všeč:

– zdaj, karkoli paše in je lahko v vodi (ladjice, žoge, razne figurice in živalice od lego duplo kock, razni lončki, ……)
– plastelin
– duplo kocke (ker gledata risanko mojster Miha imamo doma vse te stroje: Tone, Drejc, Vojc, Janez…..)
– malecki je “obseden” s traktorji (Janezi………..prav tako iz risanke o Mihi)
– orodje za “moška” opravila (kladivo, “šraufncigerji”…..)
– kakšna knjiga pravljic ali video kaseta risank (mi sedaj gledamo Nemota…..sem mislila, da bomo šli mimo tega……pa nas je vseeno doletelo). Mlajši rad pogleda Telebajske ali posluša pravljice na kaseti.
– mogoče kak avtomobil, helikopter,……….kar mu je všeč (moj nečak je nor na avte………….njemu vedno kupimo kak avtomobilček, ker kaj drugega še pogleda ne).

Če ni vaš sin, malo povprašajte kaj ima rad, kaj počne………mogoče bi tudi že sam povedal kaj si želi. Če našega malega vprašaš kaj bi mel, bo rekel:”Janeza! Zelenega”. Lp, Klavdija

nova
Uredništvo priporoča

Super ideje ti je posredovala “Pikapolonica/c”. Tudi našemu fantku, ki bo čez dobra dva tedna star dve leti, je zelo všeč “delo” s prstki:
– prstne barve, plastelin, krede, tudi navadne barvice…, ko vzneseno ustvarja in packa (od cca. 1000 – 3500 SIT v Prometeju, Centromerkurju, Sparu, Baby centru… )
– zanimive so tudi lesene puzzle s čepki, spomin ali domine (z zanimivimi podobami lepih barv, cena je malo čez 2.000 SIT – Spar, Baby c.), lahko pa so tudi iz debelejše lepenke
– pri nas so kar zanimive včasih tudi navadne karte
– lego kocke – duplo, imamo jih cel kup, pa se jih še nismo naveličali, nasprotno! (cene so kar “nabite”, no, odvisno komu so namenjene. Mi jih kupujemo v Italiji ali v ljubljanskem Sparu)
– kaj za v peskovnik tudi pride v poštev (a s tem so ponavadi otroci kar dobro opremljeni, je pa to poceni, vedno aktualno in nadvse uporabno darilo)
– glasbila: boben, klavir, kitara, trobenta… cene so od 500 – 5000 SIT, a že za jurja ali manj dobiš kar vredu inštrument (v City parku v Sparu, v Baby centru, v Italiji pa sploh…)
– kakšna otroška torbica ali nahrbtnik z blazno “zapletenim” odpiranjem oz. zapiranjem, z veliko žepki, predali… vanjo pa daš kako malenkost, ki ropota ali se kako drugače “oglaša”
– kaseta oz. CD z otroškimi pesmicami, ki jih pojejo otroci, čeprav verjetno takšne že ima. Ali npr.tista o mačku Muriju in mačjem mestu, kjer poje Neca Falk (z njo smo mi že marsikoga razveselili). Ali pa pravljica z zanimivimi zvoki (pri nas zažiga Svetlana Makarovič z vsemi svojimi deli, še najbolj pa Kakadu. Pa Mojca pokrajculja s svojimi “poki” piskerčka, pa Zvezdica zaspanka…)
– če imaš več denarja na zalogi (ne vem, čigavemu otroku kupuješ darilo), lahko pofirbcaš med tricikli z ročko. Te dobiš z vso možno ropotijo pri že za 5000 SIT (ponekod iste take tudi čez 10000 SIT, v Italiji pa ceneje). Namenjeni so otročkom od treh let dalje, a so vseeno uporabni tudi za mlajše.
– avtomobil z veeelikim volanom in še čem, da se bo mali nadebudnež na njem popeljal v svet, hi hi (cene so blazno raznolike, glede na proizvajalca, kvalitete, dodatkov…)

S čimerkoli že boš obdarovala dveletnika, glej, da se potem vsedeš k njemu na tla in se (vsaj malo) poigraš z njim. To šteje veliko bolj, kot pa samo darilo…

Veselo praznujte!

New Report

Close