Najdi forum

Pred postom sem se dovolj pozanimala kaj, kako, kdaj… Glavni cilj ne sme biti hujšanje, vendar očiščnje telesa. Vendar s “hujšanjem sem se lotila konec oktobra, v decembru sem lepo vzdževala težo, z 2.1. sem se pa loitla posta.
Še številke: začela 94, pred postom 88, danes 4 dan 86

Bi bila zelo vesela komentarjev na to temo, ker je kar nekaj pisanja, ki ne odobrava posta…

Iščem pa tudi kakšno sotrpinko….

Ljubite se,

svobodni sonček

Če veš kaj delaš in kako delaš in zakaj delaš, potem je najbrž ok, a ne.

Lahko podvprašanje – kaj uživaš v tem času, vodo? Še kaj drugega, ne vem, vitamine?

odločila sem se za uživanje sveže iztisnjenih sokov (doma v sokovniku), vitaminov pa vsega ostalega pa ne uživam, …. bomo videli čez 17 dni kako se bo poznalo na zdravju.

Raztrupljanje telesa poteka že drugi dan posta in je res zanimivo opazovati svoj jezik kako se spreminja. Drugi dan je bil bel z ogromno oblog… Mučil me je tudi glavobol ( po moje prenehanje z uživanjem kave), danes pa je čisto ok. Imam ogromno energije.

nova
Uredništvo priporoča

Ja, sem slišala za blagodejnost postenja. 3 tedni se mi sicer zdi nekam veliko – jaz sem imela enodnevne poste z vodo. Kako je vse v glavi……..popoldne v knjižnici sem se skoraj zrušila med policami, od same onemoglosti. He he. In to po enem dnevu nejedenja. he he. Potem sem samo sebe okregala pa je bilo bolje.

Glavobol je verjetno posledica padca sladkorja kot takega. Lahko tudi zaradi kvasovk, te odmrejo, tudi zaradi pomanjkanja hrane – slakorja in spustijo strup, ki povzroča glavobol.

Tudi sama sem se odločila za post s sadnimi sokovi. Začel sem 2.1.Odločila sem se da bom vztrajala vsaj 10 dni. Pijem postni čaj, ki sem ga kupila v sanolaborju. V Muellerju sem nabavila bio pesin in korenčkov sok. Dama si stisakam sok iz jabolk, ananasa in pomaranč. Pijem tudi veliko vode. Dvakrat na dan si delam klistir. Redno si tudi strgam jezik, zjutraj in zvečer. Imam 66,8 kg na 171 cm višine. V najboljših časih pa 58 kg.
lep pozdrav

o super skirca, upam, da nama rata čim dlje. Moj najdaljši post je trajal 12 dni, potem sem ga prekinila, ker sem prišla z dopusta domov, moč volje je popustila.

Tokrat sem se pripravljala 2 meseca in sem psihično res o.k. Pri kuhanju za otroke se malo pomatram, delam jedi, ki mi ne vzbujajo luštov.

Si še kaj razmišljala o nadaljevanju prehranjevanja po končanem postu. Jaz bom nekaj časa na presni prehrani, vse do trenutka ko se bom počutila ok.

Danes je torej najin 5 dan in počutim se fnomenalno- leteče-enkratno.

Bi delila z mano tvoje izkušnje o postu?

Klistiranje!!!!????!!!!

Vidim, da si štartala z precej nižjo začetno težo in se boš približala svojim idealnim kg verjamem da hitro. Mene čaka malo daljša pot, vendar sanjskih 65 bom dosegla, pa čeprav drugo leto!!!!

žIVIJO!
Glede klistriranje in še marsičesa o postu si preberi na strani (zavod – preporod.si):Če uživaš samo tekočo hrano je le to potrebno, Saj ne hodiš na veliko špotrebo in včrevesju se nabirajo strupi. Poleg tega je to čisto preprosto. Potovalni pribor za klist. sem si kupila v Sanolaborju. Poleg tega si jezik strgam zjutraj in zvečer z žličko oz. strgalom.
Za družino kuham normalno in pečem sladice. Popijem veliko čajev : postnega od Ašiča, melisinega, sadnega nekje 1, 5l. Popijem tudi veliko vode. In približno pol litra sadni svežih sokov. In 3 dcl zelenjavnega kupljenega.
Po postu bom začela kot priporoča G. Videnšek na zavodu preporod. Prvi dan začneš z jabolkom,.. Preberi si na tej strani . Tam je res polno informacij. Potem pa zdravo naprej z veliko sadja in zelenjave in polnovrednih živil, nič sladkorja ( izjemoma ). Drugače sem zelo sladkosneda in to je moj največji problem. CELE TEDNE BI LAHKO PREŽIVELA SAMO NA SLADKIH STVAREH.
Če te še kaj zanima vprašaj.

Kako pa kaj rekreacija?
Jaz hodim cca.5 km dnevno. Doma občasno orbitrek.
Se pa ukvarja s tekom, bila sam tudi na maratonu na 21 km. Sedaj ko je grdo vreme že od srede dec. pa kar štrajkam.

Vprašaj če te še kaj zanima. lp

Pozdravljeni,
tudi jaz sem začela s postom – 6.1. Želela bi zdržati 21 dni. Prvi dan je obupno težak. Pijem javorjev sirup.
Lep pozdrav vsem, ki trpijo skupaj z mano.

Postenje dlje kot 10 dni z javorjevim sirupom ni zdravo, odsvetujem ti ga. Raje pij sokove ko prenehaš 10 dnevni post.

Zdravo,

Danes tudi jaz zacenjam svoje ciscenje. Moj plan je 3 dni jesti samo presno sadje in zelenjavo. Potem pa 3 dni piti caj in se klistirati. In za finale spet 3 dni sadja in zelenjave.
Nikoli se nisem poskusila, trenutno se slise precej tezko. Ampak rada bi se ocistila, se dala na preizkusnjo in si dokazala, da zmorem. Drzimo pesti:)

Srajčica, pa je še en dan za nama, juhej…. Glede telovadbe in miganja nisem preveč pridna. Imam ekstreme ko 1 mesec telovadim vsak dan ko nora, počutje fenomenalno, v večini sem pa tip ko se od točke A do točke B pripeljem z avtom, pa čeprav samo do pošte… In pri vseh kilah, ki so se nabrale v 5 letih (2 poroda vmes) postaneš z vsakim dnem bolj pasiven. Pa ne da jamram, samo šele zavrnitev opreacije za želodec v Lj me je strznilo, da bom mogla čisto sama priti do cilja. Spremenila sem prehrano (zelo sladkosneda sem bila), in kot vmesnja stopna sem se lotila posta. Res, da se v teh dneh bolj poglobiš v sebe in vidiš pozitivn strani življenja…. Drugače sem zimski tip in obožujem sneg. Tako da v teh dneh hodim peš v službo in nazaj cca 30 min v eno smer in deluje blagodejno. Še besedica o čiščenju pri g. Videnšku, naročila sem se pri njem drugi teden na konzultaciji, da se pomeniva, ker kot rečeno 21 dnvni post ni mačji kašelj in nočem narediti kakšne napake.

Skirca, pozdravljena med nami. Vesela sm, da si se nam pridružila. Mogoče bi dala komentar na javorjev sirup. Takrat ko se je začelo govoriti o blagodejnostih sirupa (cca leta 1996-moj prvi 10 dnevi post) sem zdržala 10 dni, vendar sem zelo trpela, kar je pa nasprotje posta. Počutje mora biti fenomenalno. Več let se nism ponovno odločila za post!!!! Okus sirupa mi je bil tako odvraten, da še danes sladice polite z tem sirupom ne morem poizkusiti. Jaz imam raje dobre sveže sokove, ki ga z užitkom spiješ… odločitev je seveda tvoja.

Pozdravljena med nami tudi Simonkay, uspešno pot pri zastavljenem cilju. Se popolnoma strinjam s tabo, da pri prvem postu ne pretiravaj s štvilo dnevi.

Pozdravljene vse skupaj. Za mano bo danes šesti dan posta. Počutje lahkotno. Svob. sonček tudi jaz imam za sabo dva poroda in tudi vem kako hitro postaneš pasiven in se kar predaš temu ritmu, čeprav sem po naravi zelo energična. In kar se da vse opravim peš. Čeprav nas vse baše čas in se nam po službi mudi naprej razvažati otroke sem in tja in tako naprej. Ma treba si je in bo vzeti čas za gibanje. Malo si naju z Srajčico zamenjala. Jaz javorjevega sirupa ne uživam. Super, da si se naročila pri marjanu. Boš lahko kaj poročala kaj ti je svetoval?
Od kje ste punce in leta ? Jaz bom letos triseset in sem notrajnka.
Lp

Konec leta bom stara 40 let. V 7 letih sem se zredila 20 kg in nikakor ne morem več shujšati. Namen se imam postiti 10 dni z javorjevim sirupom, 11 dni pa s sokovi. Po postu bi se rada začela zdravo prehranjevati in se ne več nažirati s čokolado. Ne vem kako mi bo uspelo, ko bom obremenjena v službi??? Kdo me bo potem tolažil??? Mogoče jabolka?
Post z javorjevim siropom sem že poskusila dvakrat in sicer uspešno 10 dni. Res, da kilograme izgubiš, a žal jih takoj dobiš nazaj. Zato moram po postu spremeniti način prehranjevanja. Upam, da mi bo uspelo???

Oj srajčica želim ti, da bi ti uspelo. Jaz osebno tega o postu z javorjevim sirupom še nisem brala. Meni bolj paše post kot sem ga prebrala na strani zavod – preporod si. Kar tam priše g. Videnšek mi je zelo smiselno in zato informacij o drugem načinu postenja nise niti iskala. Veš mani je sam post še enostaven v primerjavi z spremembo načina življenja oz. prehranjevanja, ki naj bi ga potem dolgoročno vzdrževali. Jaz sem šesti dan posta in v službi še lažje mislim in delam. Vse je v glavi. Potem mislim nadaljevati z polnovredno, raznovrstno prehrano, ki bo vključevala tudi malo mesa, veliko sadja, zelenjave, ter upam nič stavri iz bele moke,sladkorja. Vendar menim, da si je obšasno treba privošiti tudi kakšno pregreho. Vedar ne takoj na začektu, da potem ne skreneš nazaj na stara pota. Sama se kot alkoholiki, če bi sedaj pojedla malo čokolade, ne bi ostalo samo pri tem. Zatorej, dokler ne bom prepričana vase, se bom tudi pregreham izogibala.
Punce kako na vaše prehranjevanje oz. postenje gleda okolica. Mene mož podpira,v službi o tem ne govorim, saj se mi ne da ukvrajati z njihovim komentiranjem.
Lp in čim več volje in spemenjenega načina razmišljanja in prehranjevanja, posledično bo več energije in manj kg

Pozdravljena!
Tudi moj mož me podpira in moja zlata hčera. V službi ne bom povedala nikomur, ker se mi ne ljubi poslušati njihovih komentarjev.
Prva dva dni sta bila zelo težka. Še sreča, da mi ni bilo treba kuhati…Lahko sem se ukvarjala s hojo, počivanjem in branjem.
Za odvajanje jemljem tbl, verjetno bom pa rajši pila donat.
Čestitam tebi in svobodnemu sončku za vse dni postenja. Zdržita še naprej!

Danes je moj 5 dan posta. Mi kar gre. Potrebuješ pa res železno voljo in cilj v glavi. Svobodni sonček in skirca kje ste, da se nič ne javite???
Kaj pa simonkay ti gre?
Lepo nedeljo vsem.

Počasi zaključujem svoj 10 dnevni post. Spet lahko normalno oblečem svoje hlače, ki so me prej tiščale. Tehtala se še nisem , ampak vsaj 5 kg sigurno je manj. Sedaj bom postopoma začela z sadjem in zelenjavo. In potem naprej zdrava prehrana. Ko stopim na tehtnico poročam. Sedaj se namenoma ne bom tehtala, ampak čez kakšen teden, ko bom uvedla že ostalo prehrano. Srajčica zdrži še naprej,pa tudi vse ostale. poročajte še naprej.lp

Oj, punce!

Tudi mene je preblisknilo, pa sem s 4.1. pričela s postom. Pijem razredčene sadne sokove, počutje je odlično, imam pa problem s klistirjem. Ne, da bi imela problem s koristnostjo klistiranja, gre za to, da mi nikakor ni jasno, kako za božjo voljo je lahko pipica irigatorja montirana za ritjo?!?! Pa to ja oteži celo zadevo:) Skratka, težava je v tem, ker kot kaže ne znam uporabljati irigatorja, jasno pa je, da morajo strupi ven. Kakšen predlog?

ohoj,

spet sem tukaj. Malo sem imela pavze od računalnika in službe. Pregledujem mail in sem prišla še na forum. Zelo sem vesela za vse sotrpinke, ki trenutno doživljate očičenje telesa in duha. Danes končujem 9 dan posta in jutrišnji dan bo zame prelomnica saj sem sprejela medicinska dejstva in grem na kolonik. Kljub strahu, ki ga imam do te tematike. Za nagrado, ko bom osvojila še eno neosvojeno goro si bom privočila kino.

Danes sem si izbojevala vojno v malem pri obisku pri tašči, saj komentar kot malo krompirčka in solate ti pa res ne bo škodval…. Ne želim obešati na veliki zvon posta, saj človek, ki se še ni postil dalj časa ne bo razumel. Vendar sem premagala tudi 9 dan….

Skirca vesela sem zate, da ti je skoraj uspelo doseči zastavljen cilj 10 dnevni post, vseeno bom vesela tvojih komentarjev v nadaljevanju kljub temu, da se ne boš postila, saj uvajanje v prehrano je ravno tako komembno pot predpripravan na post in post.

Simonkay ti je uspelo po začrtani poti?

Srajčica, žal nimam te sreče da bi me podpiral mož, saj je idealnih mer in njegov komentar na vse je če bi jedal zmerno celo življenje se ti ne bi nabralo toliko kg. Pozabja pa na dva popolna otroka (nosečnost-dojenje-ostajanje doma…) in vse kar pač gospodinja poizkusi med kuho…. Žal za moje kg. sem kriva sama, ne obsojam nikogar, začela pa sem pot, ko se ne oziram ravno na mnenja okolice. Vesela sem somišljenk na forumu. Še glede železne volje, ne glej na post kot na odrekanje ker se ti bo zgodilo po postu kontra učinek in boš želela (podzavestno seveda) pridobiti vse kar si zamudila. Poizkušaj gledati na to kako se ti bo očitilo telo, strupi se izločajo…

Postica, glede klistirja… Nujno je res nujno… Jaz sem se prvi dan posta očistila (Odvajala) potem pa naslednje 2 dni nič. Proti večeru sem občutila v ustih okus po železu. Prebrala sem si na internetu da je to posledica, ker se črevo ne more prazniti se strupi izločajo navzgor. V lekarni sem predstavila problem, ponudili so mi svečke, ki v črevesju vežejo na sebe tekočino in ti sprožijo naravno odvajanje. So pa precej drage 5 svečk za 5 evrov… Jutri grem še na kolonik (čiščenje črevesja) ki naj bi se ponovil 3x. Bom še poročala. Te pa nikakor ne obsojam, da ti ne gre domače klistiranje, sem si pa prebrala da je celo nevarno saj si lahko raniš črevo.

Dovolj za danes

Ljubite se in vztrajajte po začrtani poti
kakršno ste si zadale, v ritmu ki vam najbolj utreza

New Report

Close