Spoštovana Anita,
ste sicer dovolj pronicljivi in sposobni vendar se bojuim, da bi želei vse hkrati :imeti vitko linijo,uspeti v šoli, pridobiti notranjo stabilnost, prenehati z bruhanjem in odvajali ter vzpostaviti tvorne stike s staršema.Običajno se lotevamo stvari postopno, le zdravila predpišemo takoj.Obstajajo dve ali tri kombinacije zdravil, ki izvirajo iz različnih farmacevtskih firm , zato bi bilo navajanje le ene od njih reklama.Psihiater, ki vas bo zdravil , bo izbral tisto kombinacijo,ki jo najbolje pozna in ji zaupa.Psihoterapija je najučinkovitejša v skupini ( za prvo silo koristi lahko tudi skupina za samopomoč ( gre za izkušene, ki posredujejo lastne uspešne izkušnje), kasneje pa pri strokovnjaku, ki jo redno prakticira. Izbira psihiatra je svobodna; za prvi obisk običajno ni potrebna napotnica ( zasebniki jo zahtevajo). Lahko se oglasite sami, brez matere, ker pa je bistvo zdravljenja tudi ali predvsem vzpostavljanje kvalitetnih odnosov z okoljem, torej tudi s staršema, bo to eden izmed prehodnih terapevtskih ciljev.

Hvala, hvala za odgovor. Zanima me samo še to:

*bi lahko pri meni že govorila o kakšni diagnozi, imate dovolj informacij o meni?

*odločila sem se, da tisti dan, ko dosežem mojo ciljno težo, grem k psihiatru

*sploh mi ni jasno, kako naj izvedem to, shranila sem moja e-pisma in vaše e-odgovore, takrat jih bom pokazala mami, pa kar bo, bo.

*ali obstaja na internetu kakšen seznam psihiatrov, lahko Vi priporočate kakšnega v Celju in kje se sploh psihiatru v Celju nahajajo (za mladostnike)

*najverjetneje bom šla najprej sama k moji osebni zdravnici, ji rekla za napotnico, šla k psihiatru in od tam naprej urejala stvari.

Bom poročala o mojih odločitvah! Za odgovore se Vam pa zahvaljujem! Saj veste, dobro se vrača z dobrim!

Spoštovana Anita,
ker tokrat nista napisali obremenjujočih podatkov, odgovarjam neposredno.Diagnoza je pri celi stvari najmanj pomemben podatek, saj imajo enako diagnozo lahko povsem različna stanja,sami pa se tako ali tako najbolje poznate.V Celju najdete psihiatra na Dispanzerju v Zdravstvenem domu, izbrati pa ga boste morali sami.Ker vidim, da se vaša motivacija krepi, sklepam, da boste vsekakor zmogli vse potrebne napore, še največji bo tisti, kako povedati mami.

Spoštovana Anita

Rada bi vam pomagala glede psihiatra…..
Priporočala vam bi psihiatrico dr. Petrišič iz Celja.
Dela v zdravstvenem domu Celje in je resnično enkratna psihiatrica. Ta psihiatrica je mene pobrala, ko sem bila popolnoma na tleh……..
Želim ti prijetno zdravljenje in drži se……..

Lep sončen dan
Doroteja

New Report

Close