Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Gibanje, oblikovanje in krepitev telesa 14 dnevna dieta iz Kliničnega centra

14 dnevna dieta iz Kliničnega centra

Ali je že katera poskušala hujšati po tej dieti? Jaz bi si jo “privoščila” za prečiščenje organizma, potem bi pač nadaljevala z zdravim prehranjevanjem.
Kaj menite o njej?

Ali lahko malo več poveš o njej, ker prvič slišim zanjo. :S

Mislim, torej nisem ziher, da je to dieta, ko rabijo na hitro znižat telesno težo za urgentne operacije.

Dieta: Dva tedna, devet kilogramov

Želite poskusiti z dieto, ki zagotavlja do devet kilogramov manj že v dveh tednih? Če se boste načrta držali dosledno in vsak dan namenili 40 minut telesni dejavnosti, vas bodo rezultati presenetili.

Do obljubljenih rezultatov ne boste prišli s stradanjem, ampak z nekoliko discipline. Čeprav dieta na prvi pogled morda deluje strogo, pa obroki niso količinsko omejeni. Sadje in zelenjava sta dovoljena v poljubnih količinah kot tudi velikost na žaru pečenih zrezkov. Okuse izpopolnite z olivnim oljem, limono, balzamičnim kisom, soljo, poprom in začimbami po okusu, kavo in čaj pa lahko namesto s sladkorjem sladkate s sladilom.

Ne pozabite na malico!
Če se le da, jejte vsaj pet obrokov na dan. Za malico si privoščite sadje ali zelenjavo, več energije pa boste dobili z žitnimi ploščicami. Ne pozabite niti na vodo, spijte jo vsaj dva litra na dan.

Sedemdnevni prehranjevalni načrt ponovite dvakrat.

Ponedeljek
Zajtrk: Kava ali zeleni čaj brez sladkorja.
Kosilo: Dve trdo kuhani jajci in blitva ali špinača, kuhana v slani vodi.
Večerja: Zrezek, pečen na olivnem olju, in skleda zelene solate.

Torek
Zajtrk: Kava ali zeleni čaj brez sladkorja, mala polnozrnata žemlja.
Kosilo: Na žaru pečen puranji zrezek, zelena solata in sadje po želji.
Večerja: Kuhana šunka in zelenjava po želji.

Sreda
Zajtk: Kava ali zeleni čaj brez sladkorja, polnozrnato pecivo in rezina manj mastnega sira.
Kosilo: Mešana solata z jajcem in tuno.
Večerja: Zelena solata s šunko.

Četrtek
Zajtrk: Kava ali zeleni čaj brez sladkorja, mala žemlja in zeliščni namaz z malo maščob.
Kosilo: Kuhano jajce in kuhana repa s korenjem.
Večerja: Jogurt s sadjem.

Petek
Zajtrk: Kava ali zeleni čaj brez sladkorja, rezina polnozrnatega kruha s sirom.
Kosilo: Pečena riba z zelišči, solata s paradižnikom.
Večerja: Na žaru pečeno meso po želji, zelena solata.

Sobota
Zajtrk: Kava ali zeleni čaj brez sladkorja, mala žemlja s puranjimi prsmi.
Kosilo: Piščančji file na žaru in svež paradižnik.
Večerja: Zelena solata.

Nedelja
Zajtrk: Kava ali zeleni čaj brez sladkorja, rezina polnozrnatega kruha s sirnim namazom.
Kosilo: Pečen zrezek na olivnem olju, zelena solata s papriko in paradižnikom, sadje po želji.
Večerja: Jogurt s sadjem.

TO JE TO!!!

Mnenja?? Meni se zdi ok. Bi kera probala?

Jaz sem jo že dvakrat dala skozi. Najhuje je tretji dan, ker sem bila res lačna, potem gre bolje. Dieta res deluje, najbolj se pozna po enem tednu, tudi 4 kg grejo dol. Po tem tednu, se celotna stvar upočasni. Pri tej dieti se spremeni prebava in nima jo-jo učinka. No, vsaj pri meni ga ni bilo. Res pa je, da moraš tudi po koncu te diete gledati na prehrano.
Lp

Jaz sem s 14 dnevno dieto sedaj peti dan in sem do sedaj shujšala 4 kg, nimam nobene take krize, nadaljevala bom še naslednje devet dni, pa bomo vidli kako bo. Res pa je, da namesto kuhane šunke za večerjo jem hrenovke. Upam, da bom shujšala vsaj vse skupaj šest kg. Je pa tud sreča, da je za pojest toliko jajc, ki jih jaz obožujem.

pazite na prebavo (o.p.zaprtje) pri tej dieti. Jaz sem bila samo enkrat na tej dieti in sem bila “zaprta” več kot en teden

Jaz nisem prav nič zaprta saj grem vsak dan, včasih pa tudi dvakrat. Po mojem je to odvisno, če prebavo že tako in tako nimaš urejeno.

Uf, meni je kar všeč. 🙂 Črtala bi edino jajca in šunko, ker tega res ne maram. Edino kar me spravlja v slabo voljo je to, da med tednom pridem domov ko je čas kosila ža zdavnaj mimo. Edino če bi prej imela dve malici, nato pa pozno kosilo ter večerjo samo če se mi časovno izide.

Si bom probala narediti jedilnik, ki bo nek približek temu, pa potem poročam o rezultatih, če mi uspe. 🙂

hvala za info urka murka!

Dieta gor al dol,če v sklopu obroka živila ločuješ,črtaš sladkor in belo moko,se mal potrudiš z gibanjem je rezultat na tehtnici.Lp vsem.

Moja dieta gre počasi h koncu. Shujšala sem za 5kg, no imam še tri dni. Sem zelo zadovoljna. Poskušala bom še za ene 5kg, samo ne takoj. Črtala sem pa za naprej iz mojega seznama jedi, sladkor, moko belo in bel riž ter seveda sladkarije, kar je meni najtežje. No pa le pozdrav.

Jaz sem dala dieto skozi in končala z njo v nedeljo. Meni je šlo dol 3,5 kg, sicer sem pričakovala vsaj kilo več ampak sem zadovoljna. Sedaj bom 1 teden na jajčni dieti ampak mi ni tako všeč kot 14 dnevna tako, da naslednji teden štartam ponovno na dieto kliničnega centra. Tudi lačna nisem prav nič, počutje je dobro in kar je najpomembneje prebava mi dela super.

a pa se vam pozna tudi kaj manj recimo pri obleki ali samo v kg.

Mene pa zanima kok je to zdrava dieta?
Me mal mika, samo ne bi si pa rada škodovala s tem…
Hvala za odgovor. 🙂

ali lahko namesto na žaru meso popečeš na ponvi, namreč nimam žara

Pisateljica: te diete se sicer še nisem držala ampak moje mnenje je da lahko popečeš na ponvi ampak recimo popečeš na kokosovem maslu, sigurno ne na olju :))

mogoče pa ne bi bilo slabo se držati te diete teden ali pa dva…zanimivo…če jo bom preizkusija vam poročam 🙂

[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/w1sqwGD/] [img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/w1sqwGD/weight.png[/img] [/url]

Moja izkušnja:
štart: 169/64

Prvi teden:
Prva dna dni sem bila fulllll lačna, za umret, bolel želodec, manjkali so mi OH, predvsem testenine, kruh tretji dan lakota malo bolje, se mi je pa ful začelo luštat sadje in sladko (spet OH), enako četrti dan. Peti dan in naprej že nisem bila lačna, pripavljeni obroki so se mi zdeli že kdaj kar mal prevelili (najbrž se mi je skrčil želodec). Pijem ful vode cca 2l, v prvem tednu sem trikrat intenzivno migala (v povprečju po 1 uro 15 min, tako da sem cel čas vzdrževala precej visok pulz in prišla čist prepotena domov).
Ja, pa energijsko sem low, ful se mi spi.

Rezultat: -2 kg

Goljufanje: Pri dieti piše, da izgubiš do 9 kg, če se do pikice držiš jedilnika. No, jaz sem namesto navadne vode pila tudi mineralno (ker sem imela 2 dni drisko – repa, pa dosti vode…), pa ko je na jedilniku špinača sem jedla blitvo, 2x pa sem si dala zjutraj v kavo mal mleko in 3x sem pila tudi dodatno kavo z mlekom, nisem jedla presne repe z limono ampak iz kozarca repo, ki sem jo skuhala in nisem pokapala z limono, pa ko je čaj z limono pri zajtrku, sem pila kar kavo, in prvi dan diete, ko ni žemljice sem pojedla tudi to.
Cel čas vsakodnevno jemljem tudi dodatek k prehrani -Full spectrum (vitamini + minerali).

Jaz sem zaenkrat zadovoljna z rezultatom, če bo šlo še 2kg bo čist kul, idealno bi mi bilo sicer skupaj -6kg, vendar se mi zdi to kar veliko za 14 dni. Mislim, da je rezultat važno gledat glede na začetni presežek kg oz. tudi na telesno višino. Moja mama, ki je bila pretežka 25-30 kg, je po tej dieti shujšala 8kg, pri meni pa se mi zdi, da je to že kar nemogoče, pa če 14 dni čisto nič ne bi jedla in bi zraven še migala kot norec.

Sporočim, kako bo po drugem tednu.

Zaenkrat sem kar zadovoljna,

Jaz sem bila na tej dieti približno 15 let nazaj in takrat izgubila cca 12 kg, po koncu diete sem začela normalno jesti in nazaj pridobila 2 kg. Doseženo težo pa držala celih 6,7 let, kljub temu da sem pojedla v tem času dosti junk food-a. Bila zadovoljna, tako da grem še enkrat….. Je pa res, da je bil jedilnik malenkost drugačen od tega, ki ga je napisala urka murka.
Povedati še moram, da se mi prebava uredila (prej imela veliko težav) in da so šli kilogrami dol kljub temu, da se je nisem striktno držala in skoraj nič gibala…..

Pozdravljeni

V pondeljek imam namen začeti s to dieto, ker imam za svojo višino 68 kg preveč.
Strah me je, kaj bo in če bom zdržal teh 14 dni.

Želja po shujšanju je zeloooo velika, vsaj 30 kg.

Imate kak nasvet kako preživeti teh 14 dni?

Ojla black 🙂

predvsem se zamoti z dejavnostmi, ki te bodo držale stran od doma, stran od hladilnika in stran od misli na hrano. postavi si dnevne cilje, recimo, da si rečeš, samo da danes preživim, jutri bo bolje …saj 14 dni hitro mine. veliko sreče in trdne volje ti želim 🙂

New Report

Close