Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja 11m otrok smrči oz. piska ko spi?

11m otrok smrči oz. piska ko spi?

Zdaj poslušam da moj medek star 11m,pomoči piska kot da bi smrčal,mal se bojim da ni kaj narobe z njim..Nevem kaj naj naredim mal sem v strahu.K pediatru ne bi raje šla ker so čakalnice totalno nabite z virusi..
Kaj menite ve?

Možno je, da ima malo zamašen nosek. Nekateri otroci pa že od malega smrčijo.

brez skrbi, ko bo zbolel, boš takoj ugotovila. Mogoče se ga loteva nahod, ampak zato še ni potrebno k zdravniku.
Imate morda v stanovanju bolj suh zrak? Obesi mokre rjuhe ali pa vklopi vlažilec zraka. Upam, da bo vse v redu 🙂

Tudi moj drugi pikec je od vsega začetka smrčal. Dokler je bil majčken je nekako piskal, kasneje – po enem letu pa je začel smrčati kot kakšen star ata. Danes je star 3 leta in še vedno smrči tako močno, da ga je slišat ven iz sobe. Včasih mi gre kar na smeh. No, zadevo smo seveda že kmalu po rojstvu preverili pri pediatru, ki nas je poslal na specialistični pregled. Ugotovili so, da ni nobene okvare, da so le zožane dihalne (nosne) poti in da se bo to z otrokovo rastjo počasi širilo. Kljub temu pa bom v primeru, da čez leto ali dve še ne bo nič boljše, šla še enkrat k specialistu.

Tudi moja 16 mesečnica je pred dvema tednoma smrčala med spanjem kar prej ni, čez nekaj dni pa je zbolela. Upam, da tvoj ne bo – lahko pa je vneta žrelnica.

Pozdravček

lp!!
Tudi moj sin je smrčal oziroma kot bi hropu ko je bil star 3 mesece. Peljali smo ga celo k specialistu na metelkovo otolaringologu in ta nam je povedal, da nima še zaraščene sapnice v grlu zato se tako sliši in da to mine do otrokovega 1 do 2 leta starosti. sedaj je moj otrok star 8 let in nima več teh problemov. Hropu pa je skoraj do 2 leta starosti. lp

New Report

Close