Najdi forum

10 – mesečniki

NEKAJ VPRAŠANJ O VAŠIH 10-MESEČNIKIH:

– ALI SE ŽE PLAZIJO, VSEDEJO SAMI IN DVIGUJEJO OB OPORI OZ. ŽE MORDA HODIJO? Naša se še ne plazi (ne vem, ali se sploh bo), se pa vsede sama in dviguje.

– KOLIKO SPIJO PONOČI IN ČEZ DAN? Ponoči spi celo noč, cca 10 -11 ur. Spat gre okrog 20.30 h. Čez dan spi 2 x po cca. 1 uro.

– KAJ NAJRAJE JEDO? Rada je vse po vrsti 🙂

– KAJ ZNAJO NAREDITI, POVEDATI…? Naša se oglaša da-da, ba-ba, ta-ta, ma-ma, pokaže kje je lučka, tika taka, muzika, medo ipd., kje imajo punčke učke itd.

– KATERE IGRAČE IMAJO RADI? Naša ima rada knjigice, pa seveda ključe, daljince, mobitele ipd.

Naš bo jutri 10. mesecev
– vsede se sam, dviguje se, plazi, pa tudi že hodi, če ga držimo za rokice (kar zavriska, ko mu omenim, da greva malo hodit – čist je navdušen)
– mi imamo pa problem s spanjem, ponoči se kar nekaj prebuja in mu malo prigovarjava in zaspi nazaj, drugače gre pa spat tam med 21 in 22 uro – prej noče in spi tudi do 9-ih
– najraje ima krompir in pa omakico z zelenjavo in zajčkom, drugače pa je vse kar mu pač dam
– ta-ta, ma-ma, bejbe (ful je hecen, ko izgovaja bejbe, bejbe – to ga midva razumeva, da reče), tt, ba-ba, da-da, ploska, če mu rečeva, da naj da give me 5, nama udari v dlan, lučko ugasne, pa še kaj bi se našlo
– je čist navdušen nad knjigicami, medvedki, kockami, telefonom, da o daljincih in mobitelih ne govorim (mu jih ne pustiva, ampak včasih mu pa le rata, da si ga prisvoji)

Lep dan še naprej

naša je stara 9 mesecev in se plazi ko velka, pa tud dviguje se. če vidi, da je odprt hladilnik, šiba proti njemu 100/h, tud po stopnicah ji je fajn – pride do sredine stopnišča (seveda sva midva zraven), ampak bomo morali nabavit ograjico. pa vse pakira z mize, vleče prt, daljinca, vse, kar ji pride pod roke. igračke ji ravno niso zanimive. najbolj navdušena pa je nad 2 leti starejšo sestrico.

Pozdravljena!

Bo kar približno enako. Plazi in dirka po stanovanju, plazi po moji nogi, dviguje na stol, ga potiska po stanovanju in hodi za njim, hodi ob celi sedežni na drugi konec, le če ji dam rokico, ne želi.
Poje vse, kar ji damo, ni problem, hvalabogu.
Spanje…, čez dan 2x eno ali dve uri, ponoči morda kdaj zbujanje ob petih, šestih, nato spanje do sedmih, osmih.
Besedni zakladi, poleg tata, mama, baba, dej, dej, dej, pokaže kje je lučka, če vprašamo kje je sonček, zapre očke kot da bi ji posijalo v oči, kako dela ovčka reče beee, pomaha, ploska, pok, pok po rokici, nakaže kako se počeše, s prstkom po ustnicah in br, br, če jo vprašaš kje ima žogico, vlakec, balon, dirka do igrač in se osredotoči točno na določeno igračo, kdo pozvoni, hitro firbca na hodnik gledat, kdo prihaja, če se spravim za njo na kolena in rečem “boš šla”, se reži in dirka pred mano, da je ne ulovim…kar pestro, razume veliko. In smeha dovolj.
Tile naši sončki so kot gobice, vpijajo znanje in tako zelo lepo jih je videti takole “odrasle”.

Pozdravčke vsem

Andrejka

Jao, naš bo 10 mesecev čez 14 dni, pa je čist za luno ko tele vaše poste berem.
Nič ne plazi, včasih mu uspe da se z rokami odriva nazaj, tko da gre ko rak. Sedi če ga dam sedet, še vedno pade. Ko ga pa na nogice postavim je totalno navdušen in kar veselo šiba naokrog.
Je vse in to precej velike porcije.
Zaspi nekje okrog 20. ure in spi do pol sedmih, sedmih, s tem da se še tudi zbuja, včasih popije malo vode, včasih pa še mleko. Čez dan gre spat 2 – 3x in spi od pol ure, pa tudi do 2 uri.
Reče ma-ma, ba-ba, ta-ta, pa še kar neki žlobudra, pogleda v smer lučke, pa kje je Zala (sestrica), stegne rokice ko hoče k nekomu, včasih celo pomaha (bolj redkost),
Najbolj je pa navdušen nad gsm-ji in daljinci, pa nad vsem s čimer se igra sestrica (3,5 let)
Lp.

Naš je ta teden dopolnil 11 mesecev. Igrače ga ne zanimajo, najraje ima običajne stvari za odrasle-pilota, daljinca, žlice, plastenke, knjige, revije, mobitel, žoge, trakovi, kabli, olupki, vse kar je pod kuhinjsko mizo, bide, voda, nogavice v predalih, sesalec, svinčniki,…
Govori ata, mam, teta, tit, papa, pač dvoglasniki-dvomim, da ve, kaj pomeni kakšna stvar.
Sedaj že kaže s prstom, obožuje živali in otroke. Najraje “visi” na oknu in gleda ptiče, mucke, psičke..posnema čiščenje s krpo, vlači sesalec in posnema sesanje. Oponaša psa-evev.
Spi 2x na dan, zvečer zaspi okrog 21h in vstaneva okrog osmih.
Počasi že jeva vse. Edino kakšen košček ga zmoti in potem bruha.
Plazi se že od konca šestega meseca, vstal pri sedmih, spuščati se je začel pri desetih, na koncu desetega pa shodil. Ga pa nisem nikoli vodila za rokice, je zelo gibčen in ves čas v gibanju. Sedaj, ko hodi je še posebej naporno, ker ga še kdaj zanese in pade. Jaz pa zmatrana kot ne vem kaj.
Lepo se mejte.

New Report

Close