Najdi forum

10 letniki- koliko se družijo izven šole?

Pozdravljen,

moj 10 letni otrok je edinec, živimo cca 1km od ostalih sošolcev in nima nobenega drugega otroka v naši vasi. V času šolanja na daljavo so se s sošolci vsak dan dobivali na igrišču, kar me je zelo veselilo, saj so se družili in hkrati bili aktivni na svežem zraku. Odkar je začela šola in spet popoldanske športne dejavnosti, se mulci nočejo več družiti niti tisti dan ali dva kadar so prosti popoldanskih treningov. Sama svojega ne želim vsak dan okupirati s treningi ipd, rada bi da se tudi prosto igra z vrstniki. Ne morem ga gledati kako gleda TV in vegetira, ko je zunaj lepo sonce. Zato greva potem skupaj kam ven, na kolo ali sprehod, vendar bi rada da se druži z vrstniki. Ampak ne on ne ostali otroci nimajo več volje po druženju. Nekaj krat sem ga peljala do naselja, kjer živijo sošolci in ga pustila, je šel od vrat do vrat, pa se je le enemu ljubilo ven, ostalim je bilo “brezeveze” in so raje gledali TV. Zato niti moj več noče hoditi, češ da itak nihče ne pride in je dolgočasno. Naj povem, da se drugače v šoli družijo in imajo sina radi. Verjamem, da so tudi utrujeni, ker so skoraj cel teden okupirani s popoldanskimi treninigi in raznimi glasbenimi šolami, ampak vseeno mi je groza videti kako nimajo želje po druženju-igranju.

Zanima me kako je pri vas, ki imate enako stare otroke? Kaj počnejo med tednom popoldne, ko niso na treningih? Se kaj družijo? Gledajo TV, igrice? Zanima me tudi mnenje edincev, ki nimajo bratov ali sosedov, s katerimi bi se igrali..Je to normalno za to starost?

Pretiravam?

Hvala, pozdrav

Poleti in ko je bilo lepo vreme smo bili večinoma vsak dan na igrišču, sprehodu, sedaj ko je slabo vreme gremo po šoli domov. Domača naloga, pozno kosilo in je že večer. Čez teden ni nobenih sošolcev na obisku, nobenih tablic, igric, telefon pa samo  če rabi vprašat kaj glede šole.

Živjo

Najbrž je na vasi drugače , ampak moja dva otročka ( fanta 7, 9 let ) sta cele dneve zunaj , jih je 5 10 komadov na vasi ki so tudi sošolci iiiiin  so od konca šole do večera zunaj … če je le vreme … priznam da nevem kaj bi naredil če bi živel v bloku oz v mestu ….

Kot bi pisala jaz. Živim v centru in razmišljam o selitvi kjer živi kmerovalec. Bi povedal?

New Report

Close