Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva depo provera – ponovno Odgovori na: depo provera – ponovno

Spoštovani,

spol otroka v zvezi z DP nima pomena. DP vsebuje progestagen, ki izredno slabo prehaja v mleko in v sledovih, kolikor ga je mogoče v mleku dokazati nima učinkov niti na dečke niti na deklice. V mleko pa prehajajo estrogeni, ki so povrhu še aktivni tudi v vezavi na receptorje določenih tkiv, ki se odzivajo na spolne hormone, zato niso primerne kombinirane KT in podobni preparati ( kombinirane nalepke, vložki ipd.). DP je na trgu že več kot 20 let, točnega datuma prihoda na trg pa ne poznam. Do zdaj posebnih izrednih stranskih učinkov ni bilo opaziti niti pri ženskah niti pri otrocih, ki so se dojili v času uporabe DP.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close