Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva norice Odgovori na: norice

glede na to, da ste v 31 tednu nosečnosti in da je inkubcijska doba za norice 3 tedne, ni teorije, da bi zboleli v času, ki ga omenjate kot najbolj nevarnega. torej ne teoretizirajte o tem, kaj bi bilo, če bi bilo, ko pa to preprosto ni mogoče!
Sicer pa se bojimo le herpetičnega oziroma varicea encefalitisa, torej vnetja možganov, do česar lahko pride ob okužbi ploda oziroma otroka,vse otalo je manj pomembno.
Zdravilo aciklovir ali Valaciklovir sta protiherpetični zdravili, ki ju ne moremo primerjati z imunoglobulini, saj zdravila zdravijo, imunoglobulnini pa preprečujejo bolezen ali zmanjšujejo težo bolezni.
Svetujem vam, da se pomirite oziroma sprejmete tisto malo tveganja, kar ga je še ostalo. Vseh nevarnosti niti ne moremo predvideti niti jih preprečiti, sicer se kar takoj vležite v posteljo, se pokrite s kovtrom in počakajte tam, da življenje mine.

mag.Stanko Pušenjak, dr.med.,specialist ginekolog in porodničar Lepo prosim uporabljajte iskalnik! ----------------------------------------------------------------------------------- Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih. -----------------------------------------------------------------------------------

New Report

Close