Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva KT in poraščenost Odgovori na: KT in poraščenost

Spoštovani,

če gre za napako v skorji nadledvične žleze, bi kazalo ugotoviti kakšno. Obstajajo napake, pri katerih se pot pretvorbe hormonov skorje nadledvične žleze preusmerja v tvorbo moških spolnih hormonov, to pa je mogoče zmanjšati z dodajanjem glukokortikoidov. Vsekakor je v vašem primeru morebiti bolje ,da vas zdravi endokrinolog in ne ginekolog, če je vaša poraščenost posledica takšne motnje, ki jih ginekologi nismo preveč vešči zdraviti.
Če se poraščenost v 7 mescih jemanja Diane-35 res ni niti malo zmanjšala, potem se ob prekintivi jemanja tudi ne bo povečača. Sicer pa so spremembe običajno tako počasne, da jih težko opazimo, zato se v medicini za opazovanje počasnih sprememb poslužujemo fotografiranja in primerjanja slik po večmesečnem zdravljenju.

mag.Stanko Pušenjak, dr.med.,specialist ginekolog in porodničar Lepo prosim uporabljajte iskalnik! ----------------------------------------------------------------------------------- Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih. -----------------------------------------------------------------------------------

New Report

Close