Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Nuhalna svetlina Odgovori na: Nuhalna svetlina

ne gre za to ali verjamemo ali ne, gre za to, da razumemo, kaj nam katera od preiskav nudi in pove! Presejalni testi imajo vsi tako lažno pozitivne rezultate (5%) kot lažno negativne ,vendar z njihovo pomočjo vseno odkrijemo do 95% vseh plodov z DS in to tako, da le 5% nosečnicam, ki imajo pozitiven test, naredimo amniocentezo. Če bi želeli odkriti vseh 100% otrok z DS pa bi morali narediti 20x več amniocentez!
Vaše razočaranje sicer razumem, vendar je vaš negitvni pristop nekonstruktiven. Kaj če bi vsak, ki mu zavore na zimskem cestišču z zimsko pnevmatiko 1x niso prijele trdil, da bo od zdaj dalje vozil tudi pozimi z letno pnevmatiko, ker “nikomur več ne verjame”?

mag.Stanko Pušenjak, dr.med.,specialist ginekolog in porodničar Lepo prosim uporabljajte iskalnik! ----------------------------------------------------------------------------------- Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih. -----------------------------------------------------------------------------------

New Report

Close