Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja noče več zaspati v posteljici,tudi ponoči se pogosto doji Odgovori na: noče več zaspati v posteljici,tudi ponoči se pogosto doji

Iz naših izkušenj lahko rečem, da so to obdobja, malo pa potem preidejo stvari tudi v navado.

V svoji posteljici bo nekoč spet spal, brez skrbi. Če ne drugače, se mu bo dalo stvari že razložiti in ga malo fintirati (kako je že velik itd.).
Če sedaj ne gre drugače, ga prestavi, ko zaspi (pri nas se je dalo to narediti v prve pol ure pri prvem, pri drugem tudi kasneje). Če otrok rabi bližino in ga ne nameravaš pretirano trenirati, da sam zaspi, je to najlažje. Naš dveletnik se že kar dolgo časa večinoma sam odloči, da bo zaspal v svoji posteljici in jaz ali mož poleg v svoji, s tem da praska moj “komolček” (enaka razvada obeh otrok). Včasih pa se vseeno še želi stiskati na veliki postelji.

No, govorila sem tudi o “navadi”. Je tako, da se ta luštnih stvari tudi kar hitro navadijo in jih ne izpustijo tako hitro iz rok. Naš mlajši je kot dojenček že znal sam zaspati, sedaj pa to ne pride v poštev. Vsaj zaenkrat ne. Starejši bi bil sposoben pri kakih 3-3,5 letih in smo nekaj časa to že prakticirali, a ker smo sedaj spet vsi skupaj v sobi, se tudi uspavamo skupaj. Včasih nama je nadležno, ker gre precej časa, pa že zaspiva vmes in se potem spet zbudiva (uh, kakšna muka!), ampak bo minilo. Po drugi strani sva pa vesela, da jima vsaj zvečer lahko nadoknadiva nekaj bližine, ki je čez dan nista deležna v zadostni meri.

New Report

Close