Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja jedilnik v vrtcu Odgovori na: jedilnik v vrtcu

Mi smo z jedilnikom v vrtcu kar zadovoljni oz. se več ne obremenjujemo preveč. Prvo leto smo se sicer držali za glavo, he he. Zdaj nas je držanje za glavo minilo…
Hrana je kar pestra. Zmotijo me le “pretirana” peciva in sladkani čaji za najmlajše. Sploh prvo leto sva bila z možem šokirana nad posameznimi obroki jasličnih otrok (za zajtrk salama, med in puter…). To se nama je zdelo ob sladkanih čajih silno neprimeren obrok za komaj enoletnega otroka.
Vendar pa je naš mali požrešnež navajen zjutraj pojesti sadje. Navadno eno jabolko ali banano, pomarančo, kivi… Ali pa občasno v obliki kaše (grobo pretlačeni razni sadeži) z dodanimi kosmiči itd. Zajtrki drugih oblik oz. drugi živeži mu zjutraj ne ležijo. Sploh, če gre za mleko, razne linote in druge mlečne obroke. Teh organsko ne prenese. Morda kak namaz, a še to bolj poredko. Tako, da zajtrke v vrtcu dostikrat noče niti okusiti. Pravzaprav jih niti doma ne porajta. Sadje da, kak namaz tudi, salamo prav tako rad poje, drugo pa že odpade. Pa vse je brez kruha, seveda… Zato pa si obilno privošči malico in kosilo.
Kar se kosil v vrtcu tiče, ta so kar sorodna našim domačim kosilom. Še posebej razne juhice z vso mogočo zelenjavo, zelenjavni pireji, junetina, ribe… in drugo. Pravzaprav so vsa kosila vsakodnevno precej pestra in okusna. Tu navadno zahteva repete.
V celoti gledano, s hrano našega (zdaj že) dveletnika, pravzaprav nimamo problemov. Le “pravi” zajtrki mu preveč ne ležijo.
Ni pa nič narobe, če si ideje za prehranjevanje skopiramo tudi od drugod. Jaz dostikrat dobim dobro idejo za kosilo prav v vrtcu. Nenazadnje so v vrtcu pretežno zdravi obroki, dokaj raznoliki.

New Report

Close