Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Zakaj, zakaj, zakaj,…. Odgovori na: Zakaj, zakaj, zakaj,….

Z veseljem sem prebrala tvoj odgovor, vidi se, da se na stvari spoznaš oz. da si morala prebrati že veliko “klobas”, kajti meni ob otroku in vseh ostalih stvareh nekako ne znese.
Z nekaterimi dejstvi se strinjam, nekatere stvari pa se mi še vedno ne zdijo logične. Napisala bom samo moje laično razmišljanje, ti pa lahko vzameš to kot debato.

1. Skokovito se je povečalo število alergij, porast črevesnih okužb, obolenj, ušesnih vnetij, astme, bolezni dihal, otroškega raka, alergij, slabše imunosti,… in najhujšega – smrti otrok! Res zelo skokovit porast!
Po mojem mnenju smo pred 30 leti otroci spili veliko več kravjega mleka, pa teh težav nismo imeli.
2. Na kravje je mleko alergičen že vsak tretji do četrti otrok. Poznam kar nekaj otrok, pribl. 30, in samo eden od njih je bil kot dojenček alergičen na kravje mleko. Po tvojih raziskavah bi v takem vzorcu moralo biti vsaj 8 otrok z alergijo.

Drugače pa si me kar malo potolažila. Ugotovila sem, da se moj otrok kljub kakšnemu linotu občasno in kravjemu mleku, prehranjuje zdravo.

Me pa zanima še nekaj. Moj otrok že od 7 meseca uživa kravje mleko. Do devetega meseca le kot dodatek jedem, od devetega meseca naprej pa ga pije po steklenički. Do sedaj ni bilo nobenih znakov alergije na mleko in tudi krčev nismo imeli. Zanima me, če se ta alergija lahko razvije kasneje ali smo mi glede tega “rešeni”?

Hvala za odgovor.

New Report

Close