Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja kaj za zajtrk in kaj za večerjo 9-mesečniku Odgovori na: kaj za zajtrk in kaj za večerjo 9-mesečniku

Jaz se spomnim obdobja pri 9 m, da mi je tudi primankovalo idej. 9 mesečnik že je skoraj vse , pa kljub temu ne čisto vse (kr. mleko je še odsvetovano, zato vsi gresi in polente odpadejo), eni pa še nemoreje jest koščkov (moji so zelo težko jedli hrano v koščih do 14m) in je bilo kar pestro.

Pri nas je bilo za zajtrk zelo podobno kot pri tebi : skuta ali jogurt, nekaj sadja in kakšne keks ali dva vse v kašici, lahko tudi polenta na vodi z malo masla zmešana z pasiranim sadjem ( breskev je odlična,samo trenutno ni sezona), pa kašna milupina instant kašica (čeprav sem zelo proti instat zadevam, včasih res ni bilo kaj drugega).

Večerje pa:pire kormpir in čežana, zelenjavna mineštra, pire-špinača ali kakšna druga zelenjava v kremni omaki, polnozrnat zdrob skuhan na vodi, potem pa zalit z adapt. mlekom (zvečer se je itak še dojil), krompirjeva kremna juha z zelenjavo,….

New Report

Close