Food Revolution Day – prvič v Sloveniji!

Uredništvo, 13. maj 2013.

Gre za drugi Food Revolution Day, prvič pa bo dogodek tudi v Sloveniji.

Društvo Planet Zemlja, katerega glavni namen je osveščanje javnosti o pomenu odnosa posameznika do okolja ter samega sebe, tokrat pripravlja odmeven in družbeno odgovoren dogodek, ki bo potekal 17. maja 2013 na trgu Leona Štuklja v Mariboru. Gre za drugi Food Revolution Day, prvič pa bo dogodek tudi v Sloveniji.

foodrevolution-4Food Revolution Day je globalni projekt dobrodelne organizacije Better Food Foundation, namenjen ozaveščanju zdravega prehranjevanja, spodbujanju uporabe lokalno pridelanih živil in razvijanju kuharskih sposobnosti ljudi. Poleg tega pa tudi ozaveščanju o tem, kako zelo pomembno je pravilno prehranjevanja za preprečevanje mnogih sodobnih bolezni. Pobudnik in osrednji ambasador projekta je svetovno priznani kuhar in ustanovitelj kampanje Food Revolution Day, Jamie Oliver. Prvi Food Revolution Day je potekal lani, ko je bilo v 664 mestih v 66 državah čez 1000 povezanih dogodkov. Letos se je seznamu pridružila tudi Slovenija.

Na trgu Leona Štuklja bo v okviru dogodka potekalo pestro dogajanje z glasbenim programom in zanimivimi gosti, vsebinsko pa bo osredotočeno na ozaveščanje ljudi o pomenu zdrave, lokalno pridelane hrane ter možnosti uporabe nekultiviranih živil. Na stojnicah se bodo obiskovalci lahko seznanili z različnimi ponudniki ekološko pridelanih živil ter obiskali kuharsko izobraževalne stojnice, kjer jih bodo strokovnjaki spodbujali k razvijanju kuharskih sposobnosti.

foodrevolution

Ker nam ni vseeno!
društvo Planet Zemlja deluje v javnem interesu

www.foodrevolution.si
 www.planet-zemlja.org

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,397
25.06.2021. ob 13:23
284,316
20.06.2021. ob 17:48
110,163
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več