Festival mladih v Kranju

Uredništvo, 26. april 2016.

Teden mladih v Kranju bo poln športnih izzivov, izobraževalno-kreativnih dogodkov in kulturno-umetniških projektov.

Klub študentov Kranj od 13. do 21. maja organizira festival Teden mladih, na katerem bodo letos nastopale mednarodne glasbene zasedbe. Tokrat že 22. festivalsko leto želi obiskovalcem ponuditi kvalitetnejšo in pestrejšo glasbeno izbiro. Devet dni športnih izzivov, izobraževalno-kreativnih dogodkov in kulturno-umetniških projektov bodo polnili kranjske ulice in prostore.

Skupaj z lokalnimi društvi in organizacijami Klub študentov Kranj organizira številne koncerte, ki prinašajo nove melodije in notne zapise različnih glasbenih zvrsti. Glavni oder bo pripadel z latinskim grammyjem nagrajeni Gaby Moreno, ki je tako kot njena tokratna predskupina Čedahučiji znana po svojih nežnih melodijah in prijetnih napevih; na TrainStation Squatu bomo poleg slavne punk rock skupine Ritam Nereda slišali tudi enega najboljših latvijskih bendov, Carnival Youth. Fantje s svojim zvokom in karizmatičnim nastopom v živo nadgrajujejo indie glasbo; kot inovativno pa lahko opišemo tudi mešanje zvrsti in stilov zagrebške skupine ABOP. Med nastopajočimi se bodo znašli tudi francoski rockerji La Belle Bleue, Čao Portorož, kantavtorske provokacije Mikija Solusa, Jardier, Red Five Point Star; na odru Zaključnega koncerta pa bo glavna najbolj koncertno aktivna skupina MI2.

Kranja pa ne bodo napolnile le melodije, temveč tudi raznolika množica dogodkov in projektov, ki lokacije mestnega jedra predstavljajo v drugačni luči. Kranj s svojo prijetno kuliso postaja prostor druženja in urbane kulture, ki bo v času festivala gostil galerijo na prostem – Pocestnico, ki oživlja pločnike, prometne znake in stare fasade. Kreativne dejavnosti bodo potekale in se predstavile s Pop up shopom, 2. SubArtovim festivalom kratkega filma, fotografskimi, literarnimi in gledališkimi večeri.

Šport je doma tudi v gorenjski prestolnici, saj bodo v okviru festivala potekali večji športni dogodki – Ponytlon: dirka s Ponyji, 8. Kolesarski vzpon na Jošt, Triglav Nočni tek po ulicah Kranja in Košarkarski turnir Marka Miliča.

Obiskovalce pa poleg vsebine programa opozarjamo, naj bodo pozorni na dobrodelno akcijo Haj fajv TMau, v kateri bomo zbirali denarno pomoč Zavodu VID in deklici Neži za nakup invalidskega vozička. Maskota TMau bo v festivalskem času zbiral petke in delil nasmehe.

Festivalske razposajenosti spremljajte tudi na FB Teden mladih.

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,359
16.05.2021. u 23:24
283,841
15.05.2021. u 20:58
110,378
16.05.2021. u 09:34
Preberi več