Feng shui: ureditev otroške sobe

Uredništvo, 13. januar 2014.

Za harmonično ureditev otroške sobe moramo upoštevati vse zakonitosti fs, ki omogočajo, oziroma “ponujajo” pravilen pristop k ureditvi otroške sobe.

Kaj je priporočljivo pri ureditvi otroške sobe?

otroska-soba-1Za harmonično ureditev otroške sobe moramo upoštevati vse zakonitosti fs, ki omogočajo, oziroma “ponujajo” pravilen pristop k ureditvi, za otroka najbolj pomembnega prostora v stanovanju. Na ta način bomo dosegli ubranost v otroški sobi, ki bo vibrirala na način, da spontano pritegne otroka v njegov pravilno urejen bivalni prostor, kadar se želi umakniti v svojo tihoto, igro ali pač učiti, če gre za šolo obvezne otroke pa tudi študente.

Najprej upoštevamo priporočilo iz zelo pomembnega poglavja in tako imenovane Klasične šole kompasa, ki določi položaj otroške sobe, glede njegove preferenčne smeri neba. Le-to opredeli izračun KUA, pri čemer nujno upoštevamo tloris stanovanja oziroma celotne etaže, v primeru da gre za hišo. Tloris stanovanja se najprej uredi po načelih fs, iz katerega je jasno razvidna pozicija otroške sobe – vzhodnega ali zahodnega tipa.

Potem upoštevamo pravilo jin jang, kjer moramo izpolniti pogoj dobrega in umirjenega spanca. Zato namestimo posteljo v dvojno jin področje otroške sobe. Na ta način zlahka dosežemo harmonijo in mir iz priporočila 3/5 jin. Ta sicer velja za spalnico, oziroma mesto za posteljo na sploh. Glede na to, da se otrok igra ali je na druge načine aktiven v svoji sobi, je prav fino, da dvojno jang področje njegove sobe izkoristimo za tovrstne njegove dejavnosti, ker ga lepo spodbuja k aktivnostim.

Izbira koristnih barv za stene, ki hranijo ali podpirajo otroka, se izpelje upoštevajoč izračun iz KUA energij. In sicer, do dva krat devet letnega cikla, torej do 18-ega leta starosti otroka, je določitev prav konkretnih barv iz barvnega kataloga, ki vsebuje 740 kodiranih barvnih odtenkov, po posebni metodi v primerjavi z odraslo osebo.

Izbira koristnih či energij iz barv, tekstur in materialov za vso opremo v otroški sobi, se določi iz že omenjene KUA metode.

Fotografije, posterje, slike na steni, igrače in vse druge otroške pripomočke, se definira iz KUA metode. Tako bodo vedno všečne otroku.

Mirza Terzimehić, inž. svetovalec za feng shui

Več na forumu Feng shui, kjer se lahko tudi posvetujete z avtorjem prispevka.

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,397
24.06.2021. ob 22:15
284,314
20.06.2021. ob 17:48
110,163
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več