Europa Donna: S tekom in hojo za upanje za humanitarno pomoč

Uredništvo, 23. september 2013.

Slovensko združenje za boj proti raku dojk Europa Donna letos že tradicionalno organizira Tek in hojo za upanje.

Slovensko združenje za boj proti raku dojk Europa Donna letos že tradicionalno organizira Tek in hojo za upanje. Sredstva na vseh tekih se bodo tudi letos zbirala za humanitarne namene. Dogodki v okviru Teka in hoje za upanje bodo potekali v kar petih krajih po Sloveniji. V Ljubljani že desetič zapored, v Mariboru in Dolenjskih Toplicah sedmič, v Zagorju ob Savi drugo leto zapored. Letos prvič bosta tek in hoja za upanje potekala tudi v Kopru in Novi Gorici. 

Dogodek je tradicionalno namenjen osveščanju o najpogostejšem raku pri ženskah – raku dojk – in druženju med zdravimi in bolnimi, med mladimi in starimi. Poleg tega v združenju z dogodkom želijo opozoriti vse, ženske in moške, da z redno telesno aktivnostjo, primerno prehrano, vzdrževanjem telesne teže ohranjamo in skrbimo svoje zdravje. Tek in hoja za upanje letos poteka pod sloganom »Pomagajmo drugim, pomagajmo sebi« in ima, kot vsa leta doslej, tudi humanitarno noto. Zbrana sredstva bodo namenjena za ljudi in projekte, ki potrebujejo finančno pomoč.

Letos bosta Tek in hoja za upanje potekala v šestih slovenskih krajih:

  • tek_2013Ljubljana – sobota, 28. september (Park Tivoli – kotalkališče ob tenis igriščih), pred prijave prek spleta in na dogodku od 9. ure dalje. Start otroškega teka ob 10. uri, ostali ob 11. uri;
  • Maribor – sobota, 5. oktober (Pred ŠD Center), pred prijave preko spleta in na dogodku od 9. ure dalje. Start teka ob 11. uri;
  • Zagorje ob Savi – torek, 1. oktober (Europark Zagorje ob Savi), začetek ob 10. uri. Start ob 11. uri;
  • Dolenjske toplice – četrtek, 10. oktober (izpred Term Krka). Start ob 13. uri;
  • Koper – sobota, 12. oktober (Semedelska promenada). Start ob 9. uri;
  • Nova Gorica – sobota, 12. oktober (Evropski trg, ob železniški postaji). Start ob 9. uri.

V Ljubljani bodo že drugo leto zapored tekli tudi otroci. Z organizacijo teka za najmlajše želijo v združenju Europa Donna opozoriti na dejstvo, da se skrb za zdrav način življenja začne že pri najmlajših. Dogodek v Parku Tivoli bo spremljal pester zabavni program. Za tek v Ljubljani je že znano, da bodo zbrana sredstva namenjena za nakup drobne opreme za anestezijo na Onkološkem inštitutu v Ljubljani.

Samostojno slovensko združenje za boj proti raku dojk Europa Donna sicer letos praznuje 15. obletnico delovanja. Temeljni cilj Europe Donne je vsem ženskam v Sloveniji zagotoviti enake možnosti za zgodnje odkrivanje bolezni, takojšnje učinkovito zdravljenje in uspešno rehabilitacijo. »Nikoli ne smemo pozabiti na soljudi. Če mislimo tudi na druge, vedno lažje prebrodimo težave. Rak dojk ni samo ženska bolezen, tudi 10 do 12 moških na leto zboli za rakom dojk. V združenju Europa Donna verjamemo v to, da je treba skrbeti za ohranjanje zdravja. Skupaj smo lahko uspešnejši«, je povedala predsednica združenja Europa Donna Slovenija Mojca Senčar.

Častni pokrovitelj dogodka ostaja Ministrstvo za zdravje. Več o dogodku in prijave na dogodek na: http://www.europadonna-zdruzenje.si ali preko Facebook strani Europa Donna Slovenija.

Tek za upanje 2012_4 Tek za upanje 2012_3

Dodatne informacije: www.europadonna-zdruzenje.si

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,430
02.08.2021. ob 09:56
284,530
02.08.2021. ob 09:53
110,202
02.08.2021. ob 10:28
Preberi več

New Report

Close