ENTEROSGEL® – nov mejnik na področju razstrupljanja telesa oz. “detoksikacije”

Uredništvo, 14. oktober 2013.

Detoksikacija je redko uporabljen izraz in ima prizvok eksotike. Upravičeno?

Razstrupljanje telesa se nanaša na preprečevanje vnosa škodljivih snovi v telo, njihovo odstranjevanje iz telesa ter preprečevanje njihove ponovne reabsorpcije. Detoksikacija je redko uporabljen izraz in ima prizvok eksotike. Upravičeno?

Enterosgel za nosecnice-otroke-1otrokeŽe v starem Egiptu, Indiji in Grčiji so zastrupitve zdravili z ogljem in glino, saj so empirično ugotovili, da so določene snovi sposobne vezati škodljive snovi v prebavilih. Hipokrat jih je opisal kot snovi, ki dodajo nekaj tam, kjer manjka, in odstranijo tisto, česar je preveč. Avicenna je celo predlagal tehniko čiščenje telesa kot profilaktičen ukrep. V “Canon of Medicine” je Avicenna poimenoval čiščenje telesa kot osnovo umetnosti zdravstvenega varstva.

Danes je vezava škodljivih snovi z enterosorbentom v črevesju znanstveno utemeljena. Imenujemo jo ENTEROSORPCIJA oz. črevesna adsorpcija. Snovi, ki izvajajo enterosorpcijo, se imenujejo enterosorbenti oz. črevesni adsorbenti.

Postopek enterosorpcije se je izkazal za zelo učinkovitega pri zdravljenju številnih bolezni, njena uporaba pa je bila omejena dolgo časa zaradi stranskih učinkov enterosorbentov, ki so temeljili na premogu, glini, itn.

Ob koncu 20. stoletja so v Rusiji razvili Enterosgel. Učinkovitost in varnost Enterosgela je bila dokazana z njegovo uporabo v vojaških operacijah in pri okoljskih katastrofah (Černobilska nesreča) ter v splošni zdravstveni praksi v več kot dvajsetih letih uporabe. Edinstvena struktura Enterosgela in tehnologija proizvodnje zagotavljata, da delci Enterosgela selektivno vežejo toksine v črevesju, ki se nato skupaj z blatom izločijo iz telesa.

Enterosgel veže patogene bakterije, viruse in njihove izločke, zato je izredno učinkovit pri vseh vrstah driske, tudi ob okužbi z baktrijo Salmonella ali E. Coli. Zato je nepogrešljiv del vsake domače in popotniške lekarne!

TubaV prebavnem traktu veže težke kovine, dolgoverižne alkohole, kemikalije, dodatke k hrani in tako prepreči njihov prehod v telo in zmanjša draženje telesa, ki se na dolgi rok kaže kot pojav kroničnih bolezni moderne dobe. S tem, ko pospeši izločanje ekso- in endotoksinov, razbremeni jetra in ledvice, ki sta glavna organa za njihovo izločanje iz človeškega telesa. Dokazano izboljša čistilno sposobnost jeter pri pacientih s kronično intoksikacijo, hkrati pa vpliva na boljši prenos toksinov preko krvi v jetra. Ker razbremeni jetra, pomembno vpliva tudi na tvorjenje trigliceridov v jetrih, njihovo raven v krvi, ter s tem učinkovito podpre njihovo zniževanje.

Pomembna prelomnica se je zgodila januarja 2013, ko je bil Enterosgel odobren za uporabo od 0. leta starosti. Učinkovito se je izkazal kot podpora zdravljenja alergijskih bolezni, zlasti pri težavah s kronično koprivnico in stanjih, ki se odražajo na koži. Pri izbruhih alergijskih bolezni, Enterosgel, kot podpora, pospeši terapije okrevanja do 30%. Pri atopičnem dermatitisu pa jemanje Enterosgela kot preventiva podaljša obdobje remisije za več kot 1,5-krat. Vse rezultate spremlja tudi bistveno zmanjšanje izločanja imunskih protiteles.

Učinkovito podpre zdravljenje črevesnih bolezni, med katerim so Ulcerozni kolitis, Chronova bolezen in sindrom razdražljivega črevesja, saj odpravi vzroke draženja sluznice v črevesju, hkrati pa pospeši odstranjevanje vzrokov bolezni tudi iz telesa. Učinkovit je pri preprečevanju prebavnih težav ob jemanju antibiotikov, pomembno pa pripomore tudi pri ponovni vzpostavitvi bakterijske sheme v črevesju ob hudih okužbah. S svojim delovanjem učinkovito lajša težave pri alergijah na hrano, hkrati pa olajša tudi stanja, kjer je prizadeta absorpcija hranil iz prebavnega trakta.

Okrepite-imunski sistemEnterosgel se lahko uporablja tudi kot pripomoček pri bakterijskih in glivičnih okužbah nožnice. Enostavno z njim prepojimo tampon in ga vstavimo v nožnico ter to ponovimo večkrat dnevno. Enterosgel bo vezal slabe bakterije in njihove izločke, preprečil njihovo draženje, srbenje in okrevanje.

Enterosgel lahko uporabimo tudi na koži, saj uspešno pospeši celjenje gnojenih ran in razjed, ki rosijo. V stiku z njimi nase veže bakterije in izločke in s tem zmanjša okuženost rane, kar omogoča njeno hitrejše celjenje in okrevanje tkiva. Učinkovit je tudi kot prva pomoč pri opeklinah in poškodbah, ki so onesnažene z zemljo, kemikalijami itn.

Nosečnice lahko uporabljajo Enterosgel na vse načine, tako za uživanje, vaginalno uporabo in uporabo na koži, saj ne prehaja v telo preko črevesja, kože ali sluznice, in ne škoduje zdravju nosečnice in plodu.

Tako kot Avicenna ga priporočamo prav vsem, saj z redno uporabo Enterosgela dosežemo popolno detoksifikacijo telesa v samo 14 dneh, ta pa traja pol leta. Dvakratna letna uporaba Enterosgela podpre rek, da je preventiva najboljša kurativa, in da brez iskre ni ognja. Odstranimo iskro iz telesa še preden se v nas razplamti ogenj, saj je takrat ponavadi že prepozno! Poskrbite za svoje zdravje v prihodnosti in razstrupite svoje telo še danes!

Janez Erčulj, mag. farm., NCSF CPT

Ocistite-telo z Enterosgelom

Oglasno sporočilo

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,397
24.06.2021. ob 22:15
284,314
20.06.2021. ob 17:48
110,163
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več